Jaki rodzaj
• Strona 1 z 1
Jaki rodzaj
Witam.
To nie jest pytanie z seri "Jaki motor" Chce sie tutaj dowiedziec innych rzeczy. A wiec tak. Nie duługo zamierzam sobie sprawic motorek 125ccm. I mam dylemat bo nie wiem jaki styl wybrac. Podobają mi się i ścigacze ale tez motory bardziej chopperowate. Mogli byście mi coś doradzic? Powiedziec, które z nich są bezpieczniejsze? Moze jakies wady i zalety? Z tego co słyszałem to niby ścigacze są bezpieczniejsze(a nie wyglądają) Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
To nie jest pytanie z seri "Jaki motor" Chce sie tutaj dowiedziec innych rzeczy. A wiec tak. Nie duługo zamierzam sobie sprawic motorek 125ccm. I mam dylemat bo nie wiem jaki styl wybrac. Podobają mi się i ścigacze ale tez motory bardziej chopperowate. Mogli byście mi coś doradzic? Powiedziec, które z nich są bezpieczniejsze? Moze jakies wady i zalety? Z tego co słyszałem to niby ścigacze są bezpieczniejsze(a nie wyglądają) Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
- Nex
- Świeżak
Glupie pytanie ...
Life begins at 200 km/h | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
-
bmroczyk - Bywalec
bmroczyk napisał(a):Glupie pytanie ...
dla mnie to tez niecodzienne pytanie chopperow i scigaczy raczej nie mozna ze soba porownywac. To motocykle niemalze calkowicie inaczej rozwiazane konstrukcyjnie. Co do bezpieczenstwa - scigacze uchodza za bardziej bezpieczne - ze wzgedu na to, ze mozna latwiej je wyhamowac, sa latwiejsze w prowadzeniu, lepiej wywazone. Ale nie zapominaj, ze sciagaczem tez latwiej sie rozpedzic i z predkosci 150km/h hamowanie przestaje byc banalnym. Wiec jezeli chcesz bezpieczny motocykl to kup sobie skuter, albo ewentualnie choppera. A co do wad i zalet to za bardzo nie wiem o co chodzi wady i zalety, ale czego i w czym ??
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Wiec tak. Odpowiem pokolei. Wiec na taki motorek chciał bym przeznaczyc koło 4000. Moze wiecej ale to watpie. No i raczej 4sów. A wady i zalety to własnie np cos takiego jak podałes. Ze ścigacza łatwiej wychamowac itp. Kazdy motor ma wady i zalety. I chce dzieki waszej pomocy porównac te 2 rodzaje motorów. Aha i bedzie to moto na A1 wiec 125ccm.
- Nex
- Świeżak
scigacza 4 suwa nie znajdziesz bo nie ma.... zaraz Ci powiedza ze cbr 125 ale to nie ta cena..... choppery nie wiem czy ta beda 2 czu 4 suwy ale za latwo to chyba tez nie znajdziesz czegosc ciekawszego bo tego jest po prostu malo...
-
kravec - Administrator
kravec napisał(a):choppery nie wiem czy ta beda 2 czu 4 suwy ale za latwo to chyba tez nie znajdziesz czegosc ciekawszego bo tego jest po prostu malo...
chopperow 125 nie jest tak malo. wiekszosc to 4 suwy. Niestety dosyc slabe. Przecietnie choppery 125 jak np. Suzuki intruder czy tez maruder 125 ma 16 KM. W polaczniu z niskim momentem obrotowym robi z chopperow naprawde wolne i slabe maszyny. Nie wiem czy warto tu pisac o wiekszosci wad i zalet, bo to studnia bez dna. Jezeli interesuje cie cos konkretnego to pisz. Postaram sie odpowiedziec. Ale proponuje ci kupic scigacza i napewno bedziesz bardziej zadowolony.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Moze naked lub supermoto ?
Life begins at 200 km/h | | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv
-
bmroczyk - Bywalec
Możliwe, że autor naszego tematu użył słowa "chopperowate" zmiast np Naked i ani on ani my nie wiemy o czym tak wogóle rozmawiamy Ja też miałem troche wahań w wyborze, ale nie chopper- ścigacz, bo to jest wogóle inny temat...
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Z góry dziekuje za pierwsze konkretne odpowiedzi. Nie nie chodzi mi o naked. Tylko własnie motorki typu Suzuki maruder, Honda Rebel 125 itp. Ostatnio tez sie bardziej zastanawiałem nad scigaczem. Do wrzesnia mam czas. A jesl miał by to byc juz scigacz to jaki ? Z tego co widziałem to Yamaha TZR, honda CBR, NSR ładnie się prezentują. Ale niestety moje fundusze niebeda przekraczały 5000 zł.
- Nex
- Świeżak
tu trzeba rozpatrzyc konkretne aspekty. za 5k juz mozna kupic calkiem porzadna 125 - tke. Napisz na czym ci najbardziej zalezy. Czy chcesz zeby moto byl ekonomiczny, bezpieczny, bezawaryjny, czy tez zalezy ci na osiagach. I od razu powiem, ze niestety w scigaczach 125 jeden element wyklucza drugi tzn. nie znajdziesz ekonomicznego motocykla o swietnych osiagach.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
paulmoto napisał(a):Nikt z was nie zadal 2giego podstawowego pytania
ile lat ma osoba ktora zamieza jezdzic nowym nabytkiem
Bo wyciagamy wnoski z wypowiedzi, ktore polecalbym najpierw przeczytac:
Nex napisał(a):Aha i bedzie to moto na A1 wiec 125ccm.
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Zeby było jasne mam 16 lat:) Nie zalezy mi bardzo na osiągach bo to ma byc bardziej motor do miasta. Zeby gdzies dojechac w szybkim czasie i czasem jakies nie długie wypyda za miasto. I nie zamierzam się scigac czy tez szarzowac na drogach. Przydało by sie tez zeby motorek był w miare bezpieczny oraz nie psuł sie co chwile. JAk by ktos pytał to mam 180cm wzrostu.
- Nex
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości