polerka częsci aluminiowych
• Strona 1 z 1
polerka częsci aluminiowych
wiem że tematów o tym troche było ale w zasadzie nigdzie nie ma jednoznacznych odpowiedzi. chciałbym spolerować sobie kilka części. recznie ni jak nie idzie ;/ wiec postanowiłem kupic/zrobić jakies koło polerskie. oglądając na discovery program "how its made" co chwile widze jak polerują rzeczy na wielkim kole polerskim bardzo miekkim praktycznie cały mniejszy przedmiot sie chował podczas polerowania. przelgądajac allegro i jakies fora widze że głownie filce są płaskie i nieduzo ( do szlifierek kątowych albo wiertatel) mam szlifierke stołową chciałem do niej zamocować jakis filc macie jakies patenty albo wiecie gdzie mozna kupic te większe koła polerskie ? chodzi mi tez o rozsądną cene bo kilak tysiecy za pro zestaw to ja dziękuje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dobrze wiertarka idzie no i specjalna pasta.polecam taka zabawe-roboty nie duzo a wyglad zdecydowanie poprawia.ja widzialem kiedys taki filc duzy na taka tasmowke w zakladzie stolarksim ale skad oni to biora to nie mam pojecia
Busa,Junak i DR-ka;)...doszła jeszcze SP-1
- Mahoney
- Świeżak
no własnie wiertarka mnie nie ratuje
bo taki filczyk mam
idzie ale to nie to co chce osiągnać
mam tez taką polerke do aut to płaskie powierzchnie spoko ale delate mozna sobie odpuscic w przedbiegach
bede wolną chwilą sam kminił jakąś gabke którą wytne w krązek wiekszy i obszyje jakims czyms filcopodobnym moze sie nada. co do patrzenia w zakładach - na pewno mają ale kilka stówek płacic żeby sobie spolerowac kopke, jakieś dekielki czy cos to troche za duzo
wolałbym raczej patent do 50 zł :p

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Przede wszystkim papier wodny , a następnie polerka. Ja polerowałem za pomocą wiertarki ze specjalną nakładką. Efekt jest naprawdę niezły i w sumie nie wiem czy dorobisz coś lepszego własnoręcznie 

Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
noo z ta polerką stołową niegłupio
moze i ją wykorzystam bo szlifierka stołowa troche za duze obroty ma chyba ;/ a co do przygotowania to wiadomka
ostatnio wyrobiła mi sie stopka boczna wiec ją zdemontowałem i jade na napawanie ( to o co sie blokuje przy otwarciu wyrobiło sobie stopke ;/ ) i siedzialem z papierkami wodnymi od 600 do 2000 i ryski nie było
potem miekka szmatka troche pasty i poszedł
ale widywałem lepsze efekty
potem takim filcem małym na wiertarce jechałem to efekt sie nie poprawił... a widziałem te same kopki z efektem kompletnego lustra. domyslam się że dobra polerka polepszyła by efekt
no nic dzięki bede sie starał cos wykombinować jak cos sie uda to sie podziele 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jak juz zmatujesz to efekt daje odpowiednia pasta polerska. Kup sobie paste autosola do polerowania aluminium a zobaczysz jak mozna wymuskać kawałek alu... bez porzadnej pasty nie wykonczysz roboty
Aktualnie er one....
- Adam093
- Świeżak
Może to zależy od pasty jaką stosuje, bo papier 2000 to już naprawdę sporo ;]
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
ja uzywam pasty tempo
zawsze uzywałem
ale widze że to moze zalezy od materiału. bo z nudów polerowałem stopke boczną. ale kiedys w skuterku polerowałem część przekładki to wyszło na prawde lusterko a tu wyszło takie przyciemniane matowe lustro. moze przyoszczędze na jakaś lepsza paste. ale najpierw maszynowo spróbuje czyms spolerowac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Zapewne zależy to od materiału. Ja ostatnio używam , takiej białej kostki. Chyba nie jest droga (nie wiem bo nie kupowałem
), a poleruje nieźle. Pamiętam kiedyś było zabawnie jak przez przypadek zużyłem całą tubkę do polerowania reflektorów za 70 zeta 

Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa