skrzynia biegów cross 250 4T (nie można wrzucić biegu)
• Strona 1 z 1
skrzynia biegów cross 250 4T (nie można wrzucić biegu)
witam
mam cross'a o poj 250 po ostatniej wywrotce dźwignia zmiany biegów przesuneła się w górę i od tego momentu nie można wbić żadnego biegu a dźwignię bez większego oporu można przesuwać w górę i wdół.. na czym może polegać problem??
- max max
- Świeżak
tak jak pisze domin195 odkręć dzwignię i zobacz frez (frez to te nacięcia w środku dzwigni na na wałku). Jeśli są starte no to lekka lipa. Bo dźwignie łatwo wymienić ale gorzej z wałkiem, trzeba troche moto rozebrać.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
dokładnie apollo A31A silnik oriona
panowie wiem co to frezy i gdzie one są. pisząc że obraca się dźwignia miałem na myśli że z wałkiem. wiem że póki się nie rozkręci nie zobaczy jak to wygląda i co się stało to trudno zdiagnozować ale jeżeli ktoś z was miał podobny problem będe wdzięczny za podzielenie się doświadczeniem
panowie wiem co to frezy i gdzie one są. pisząc że obraca się dźwignia miałem na myśli że z wałkiem. wiem że póki się nie rozkręci nie zobaczy jak to wygląda i co się stało to trudno zdiagnozować ale jeżeli ktoś z was miał podobny problem będe wdzięczny za podzielenie się doświadczeniem
- max max
- Świeżak
odkręc kape od sprzęgła mogł sie wałek ukręcic albo mogły takie widełki sie wygiać albo mogły sie uszkodzic. rozkręc pokrywe sprzegła i bedfziesz miał to na wierzchu 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak samo jak i u ciebie
silnik to chinczyk robiony z gliny i papieru. ale podzespoły są takie same jak w normalnych pojazdach
a częsci u dealera sie znajdą na pewno

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ja w mojej YZ miałem podobnie. Też miałem problem zeby bieg wrzucić i się ruszała w dół i górę. Okazało się,ze to tylko śrubka pod sprzęgłem się poluzowała,ktora trzyma tą dźwignię. Oby to było to.
Yamaha YZ 125 (niedługo do sprzedania).
- Kazmir
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 14 gości