SKUTER NIE PALI
• Strona 1 z 1
SKUTER NIE PALI
Witam mam następujący problem:
Wymyłem skuter i od tamtej pory nie chce zapalic, rozebrałem i wyczyściłem gaźnik, iskra jest, ale słaba.
Czy może to byc kwestia skopanej cewki??
Czekam na odpowiedzi
Wymyłem skuter i od tamtej pory nie chce zapalic, rozebrałem i wyczyściłem gaźnik, iskra jest, ale słaba.
Czy może to byc kwestia skopanej cewki??
Czekam na odpowiedzi
- zapaxs
- Świeżak
moze byc ale najpierw wypadało by zaczać od eliminowania łatwiejszych do naprawienia usterek. po 1 zdejmij plastik ten za nogami i podociskaj wszystkie kostki i sprawdź czy nie są wilgotne. 2 sprawdź fajke czy nie jest mokra w srodku. jak masz kogos kto ma ten sam skuter mozna przełozyc ewentualnie czesci. ale jak to wyszło po myciu obstawiał bym na jakąs pierdołe która musi po prostu wyschnąć:D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
od kiedy to Ty zaczynasz od najłatwiejszego ? spodziewałem się że wspomnisz coś o wymianie silnika i powietrza w tylnej lampie kierunkowskaza lewego...
co rozumiesz pod pojęciem słabej iskry? zacznij od świecy jak tak. Pewny jesteś że z gaźnikiem wszystko w porządku ?
co rozumiesz pod pojęciem słabej iskry? zacznij od świecy jak tak. Pewny jesteś że z gaźnikiem wszystko w porządku ?
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jestem pewien, gaźnik rozkręcałem 3 razy i czyściłem wszystkie dysze. Jak się go kręci rozrusznikiem to świeca jest zupełnie sucha, a paliwo do gaźnika leci wężykiem jak wściekłe. Iglica jest ustawiona na poziomie optymalnym tzn. 2 ząbki od góry.
- zapaxs
- Świeżak
a co to w ogóle za skuter ? 2T czy 4T ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
więc sprawdź ustawienie zaworków
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zawory sÄ… w porzÄ…dku, majÄ… odpowiedni luz.
Jakieś pomysły jeszcze??
[quote="henio12323"]moze byc ale najpierw wypadało by zaczać od eliminowania łatwiejszych do naprawienia usterek. po 1 zdejmij plastik ten za nogami i podociskaj wszystkie kostki i sprawdź czy nie są wilgotne. 2 sprawdź fajke czy nie jest mokra w srodku. jak masz kogos kto ma ten sam skuter mozna przełozyc ewentualnie czesci. ale jak to wyszło po myciu obstawiał bym na jakąs pierdołe która musi po prostu wyschnąćVery Happy[/quote]
Miałeś rację, musiało wyschnąć i już wszystko ładnie działa dzięki za pomoc
[color=red]
edycja kolego
[/color]
[color=blue]senekkorzenna[/color]
Jakieś pomysły jeszcze??
[quote="henio12323"]moze byc ale najpierw wypadało by zaczać od eliminowania łatwiejszych do naprawienia usterek. po 1 zdejmij plastik ten za nogami i podociskaj wszystkie kostki i sprawdź czy nie są wilgotne. 2 sprawdź fajke czy nie jest mokra w srodku. jak masz kogos kto ma ten sam skuter mozna przełozyc ewentualnie czesci. ale jak to wyszło po myciu obstawiał bym na jakąs pierdołe która musi po prostu wyschnąćVery Happy[/quote]
Miałeś rację, musiało wyschnąć i już wszystko ładnie działa dzięki za pomoc
[color=red]

[/color]
[color=blue]senekkorzenna[/color]
- zapaxs
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 6 gości