Zobacz wÄ…tek - kawasaki zx6r z 99roku brak iskry
NAS Analytics TAG

kawasaki zx6r z 99roku brak iskry

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

kawasaki zx6r z 99roku brak iskry

Postprzez kaziksem » 11/4/2007, 21:59

witam
może ktoś ma jakieś pojęcie na temat kawasaki zx6r czemu ta bla.... nie chce zapalić .
czy na kostkach od cewek powinien być cały czas prąd czy nie bo mam 2 moduły zapłonowe i na jednym jest inaczej a na drugim jest inaczej.
i wigóle mi sie pomysły skończyły.
siedzę już and tym silniekiem z tydzien i kaplica jak nie chodził tak nie chodzi.
poooooooommmmmooocccccccyyyyyyy
kaziksem
Świeżak

Postprzez jarek20 » 12/4/2007, 10:30

Witam też miałem taki sam problem ale nie pamiętam czy był cały czas prąd na przewodach do cewek ale jak stwierdziłeś że to wina modułów bo ja kupiłem parę modułów a jednak niebyła to wina modułów tylko kable były źle podpięte do modułu ale także może by to wina impulsatora a i powiem że prąd szedł na cewki ale iskry i tak nie było to sie zacząłem wtedy głowic ale jakoś doszłem do końca i sie ciesze maszyną co i tobie tego życzę 8) 8)
jarek20
Świeżak

Postprzez kaziksem » 12/4/2007, 22:34

no tak tylko że niebardzo jak miałem popierniczyć coś przy module bo tam przecież idą dwie kostki i tyle.
szybciej coś w instalacji może mi się pochrzaniło (wszystko przeżucałem bo z dwóch rozbitków jeden składam) i była jedna kostka do przerobki ta co idzie do silnika.
załamka!!!!!!!!
kaziksem
Świeżak

Postprzez jarek20 » 13/4/2007, 10:26

A instalacja z tego samego rocznika ja też przkładałem instalacje a jednak była starsza i tam szedł iny moduł inne oznaczenia i dałem go i miała iskre tylko na dwie świece a jak przeżuciłem moduł z tej nowszej i poprzemieniałem kable to była iskra na 4 ale ale posprawdzaj sobie dokładnie wszystkie styki czy dobrze łączom
jarek20
Świeżak

Postprzez kaziksem » 13/4/2007, 12:47

instalacja i moduł jest z 2000 roku,a silnik z 99 moduły nie są talie same.
wszystkie kostki w instalacji raczej pasowały bo jak wiadomo nie da się ich źle połączyć.
jedna była do przeróbki ale najpierw myślałem a potem coś robiłem ( kostka do silnika)
widzę że jest wielkie prawdopodobieństwo że to coś porąbane przy module tak jak u Ciebie jarek20.
jarek20 i jak ty sam doszedłeś co i jak??

aaaaaaaa mam też instalację prawdopodobnie z 99 roku ale tam wejścia na moduł są kompletnie inne i w tamtej instalacji na moduł idzie dużo mniej kabli
help mee!!!!!!!!!! pogada jak raz a tu lipa
kaziksem
Świeżak

Postprzez jarek20 » 13/4/2007, 20:42

Sam doszłem 8) a sprawdziłem jak na tej oryginalnej instalacji szły wsuwki do kostki co podpina sie moduł i postanowiłem je poprzemieniać i włożyłem ten oryginalny moduł co wszyscy mówili mi że jest zepsuty a jak sie okazało jest dobry jak coś to pytaj w miarę możliwości będę ci pomagał 8)
jarek20
Świeżak

Postprzez kaziksem » 13/4/2007, 23:24

tak tylko że w tej instalacji którą mam w motorze z 2000 roku idzie do modułu dużo więcej kabli niż w tej starszej i są inne kolory i kostki.

jarek20 a tak wogóle to który masz rok jak nie tajemnica??
bo wiesz może coś jutro naprawde bym się jeszcze Ciebie podpytał jak co niektóre żeczy są u Ciebie i porownał bym czy są tak samo u mnie.
ale z góry dzięki za chęci i pozdrawiam
kaziksem
Świeżak

Postprzez jarek20 » 14/4/2007, 22:00

Wiesz ja nie mam Kawasaki tylko Yamahe i miałem ten sam problem tylko że sobie sam radziłem i nikt mi nie chciał pomóc woziłem do paru elektryków ale oni nic nie potrafili zrobić bo jeszcze mi bezpiecznik do tego paliło, ale co nico mam pojęcie i pytam sie ciebie czy masz tom starą instalacje w całości czy ją już całkiem pociołes bo jak nie to sprawdzaj po kolei które kable szły do modułu znaczy sie skąd szły i patrz potem na tom nową i powoli podpinaj do kostki a i dowiedz czy ta instalacja na 100% będzie chodzić na twoim moto
jarek20
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê