pierwszy motorower
• Strona 1 z 1
pierwszy motorower
Witam mam pytanie mam 15 lat i mam zamiar kupic sobie 1 motorower. Myslalem nad cagiva planet 125 rs 125 i honda nsr aby je zarejestrowac na motorower. Chce sie dowiedziec czy szybko sie psuja jakie przyspieszenie i czy dla poczatkujacego (jezdzielem juz na paru motorach) bedzie to dobry motor, czy trudno go utrzymac czy sie wyrywa itp.
Ostatnio edytowano 14/4/2007, 08:53 przez krzysiek15, łącznie edytowano 1 raz
- krzysiek15
- Świeżak
To co wymieniłeś to nie są motorowery.
Motorower ma pojemność nie większą niż 50 ccm i prędkość maksymalną nie większą niż 45 km/h.
Wszystko co wymieniłeś ma pojemność 125 ccm, czyli są to motocykle, na które potrzebujesz prawa jazdy A1.
Motorower ma pojemność nie większą niż 50 ccm i prędkość maksymalną nie większą niż 45 km/h.
Wszystko co wymieniłeś ma pojemność 125 ccm, czyli są to motocykle, na które potrzebujesz prawa jazdy A1.
Na razie nic...
Próbuję namówić rodziców...
Długo próbuję...
bezskutecznie...
Próbuję namówić rodziców...
Długo próbuję...

bezskutecznie...
-
Dreamer - Świeżak
- mateo Fazer 600
- Świeżak
Czemu motorynke ja się uczyłem ( może jeszcze ucze bo troche 200km po górkach w dwa tyg. to nie duzo) na 350, więc wszystko zależy od charakteru moto i wrodzonego talentu.
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
Przenieść raczej nie, gdyż 125ccm kwalifikuję się do motocykli, tym bardziej w/w modele.
No więc nadają się na pierwsze moto, lecz by móc nimi jeździć będziesz potrzebował prawa jazdy kategorii A1, które będziesz mógł wyrobić dopiero za rok (tak jak pisze kolega Dreamer)
.
Czy drogie w utrzymaniu, ubezpieczenie+przegląd+paliwo - czyli to co zawsze, przy czym paliwa mniej zje niż większy motong więc drogo pewnie nie będzie, tak czy siak będziesz musiał dorabiać przy truskawkach, czy w pracy jakiej innej
Pozdrawiam.
No więc nadają się na pierwsze moto, lecz by móc nimi jeździć będziesz potrzebował prawa jazdy kategorii A1, które będziesz mógł wyrobić dopiero za rok (tak jak pisze kolega Dreamer)

Czy drogie w utrzymaniu, ubezpieczenie+przegląd+paliwo - czyli to co zawsze, przy czym paliwa mniej zje niż większy motong więc drogo pewnie nie będzie, tak czy siak będziesz musiał dorabiać przy truskawkach, czy w pracy jakiej innej

Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Ścigacz.pl
Silver napisał(a):Przenieść raczej nie, gdyż 125ccm kwalifikuję się do motocykli
Tak zeby uscislic. Dzial skutery ma w domysle 50, 80, 125. Czyli chodzi ogolnie o motocykle/skutery/motorowery. Byleby bylo "malolitrazowe". A wiec przenosze.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
W dodatu nasz kolega od tematu założył dwa niemal identyczne tematy
Ludzie orientujcie sie troche w terenie
Jak ktoś nie zauważy na spokojnie tematu na forum to jak na motorze na drodze kogokolwiek zauwazy
Pozdro

Ludzie orientujcie sie troche w terenie

Pozdro
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Prosimy bez off-topów
Nadawać się nadają, najdroższa w utrzymaniu będzie według mnie Cagiva, na drugim miejscu stawiam Aprilie, a najtańsza w utrzymaniu według mnie będzie Honda i nie mówię tak bo taką miałem, ale dlatego, że wiem z autopsji, że do Aprilii jest trochę gorzej z częściami, no i te skrzynie biegów natomiast, że Hondy są najmniej awaryjne, części są b.d dostępne. O Cagivie raczej nic nie słyszałem.

Nadawać się nadają, najdroższa w utrzymaniu będzie według mnie Cagiva, na drugim miejscu stawiam Aprilie, a najtańsza w utrzymaniu według mnie będzie Honda i nie mówię tak bo taką miałem, ale dlatego, że wiem z autopsji, że do Aprilii jest trochę gorzej z częściami, no i te skrzynie biegów natomiast, że Hondy są najmniej awaryjne, części są b.d dostępne. O Cagivie raczej nic nie słyszałem.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm