zx6r xenon a prawo?
• Strona 1 z 1
zx6r xenon a prawo?
Witam, chce zamontować XENON do kawasaki zx6r, i tu moje pytanie jak sie to ma do poruszania sie po drodze. Wiem że nie jest to legalne i trzeba mieć specjalne atesty na lampę, ale to pomijam, ciekawi mnie czy idzie z tym normalnie jeździć, czy policja się mocno czepia, co jeśli znajdzie sie na mojej drodze jakiś służbista a ja postanowię się zatrzymać, co może mi ewentualnie zrobić, jakie mogą być konsekwencje i sankcje nałożone? z góry dzięki za pomoc
zawsze przepisowo !
- mast0505
- Świeżak
ASR1927 napisał(a):Pojazd niedopuszczony do ruchu = pojazd na lawetę
Chyba żartujesz.
Z praktyki - w Wawie się nie czepiają ale wiadomo - jak podpadniesz to mają pretekst. Jeżeli już się przyczepią to masz 2 opcje - na szybko zakładasz żarówkę przewidzianą do danej lampy lub oddajesz dowód za który dostajesz pokwitowanie i czasowe pozwolenie na jazdę. Następnie przegląd techniczny (nie pełny tylko uwzględniający niezgodności zapisane na kwicie) i odbiór dowodu w wydziale komunikacji.
- Aimar
- Świeżak
Wozisz na motocyklu zapasowe żarówki? Bo ja zawsze mam przy sobie komplet. Kierunkowskazy zapasowe 4szt. podświetlenie tablicy 2szt. przód/tył 2szt. A Ty?
They won't get me. they won't get me, they will never cease to try!
-
ASR1927 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości