Blokady Baotian tiger bt49qt-18 POMOCY!!!
• Strona 1 z 1
Blokady Baotian tiger bt49qt-18 POMOCY!!!
Witam!!!
Otóż chciałbym się dowiedzieć jakie blokady są w końcu w tym baotian bt49qt-18, szukam przez wujka google i nic nie mogę znaleźćSad( podkładke spod paska przy wario wyciągnąłem i nic nie dało, jak przeciąłem różowy kabelek na module dało mi to 10km/h z 47 podskoczył do 57km/h, ale mój brat cioteczny ma taki sam skuter i mu jedzie prawie 70 a tylko kabelek przeciął, jego przy 70km/h ma ok.8k obrotów, mój przy tych 57km/h dobija do 8k czasem trochę ponad... nie wiem co jest grane...prosiłbym o pomoc. i to nie są przypadkiem troszkę zbyt wysokie obroty na taką prędkość??? Z tego co słyszałem jest bardzo dużo możliwości bo to jest sportowa wersja skutera.
Prosiłbym o szybką pomoc
Z góry dziękuję
Otóż chciałbym się dowiedzieć jakie blokady są w końcu w tym baotian bt49qt-18, szukam przez wujka google i nic nie mogę znaleźćSad( podkładke spod paska przy wario wyciągnąłem i nic nie dało, jak przeciąłem różowy kabelek na module dało mi to 10km/h z 47 podskoczył do 57km/h, ale mój brat cioteczny ma taki sam skuter i mu jedzie prawie 70 a tylko kabelek przeciął, jego przy 70km/h ma ok.8k obrotów, mój przy tych 57km/h dobija do 8k czasem trochę ponad... nie wiem co jest grane...prosiłbym o pomoc. i to nie są przypadkiem troszkę zbyt wysokie obroty na taką prędkość??? Z tego co słyszałem jest bardzo dużo możliwości bo to jest sportowa wersja skutera.
Prosiłbym o szybką pomoc

Z góry dziękuję
- Zakrzew21
- Świeżak
no zawirowywacza w ogóle nie było, a mógłbyś bliżej opisać co to ten dopalacz spalin bo nie mogę znaleźć na tłumiku nic nie ma, jest tylko czysta rura od cylindra i żadnych dodatkowych odstających nie ma. sprawdzałem też czy nie ma zwężki w tłumiku i nie ma jej.
- Zakrzew21
- Świeżak
zawirowywacz to przegrody w wydechu, dopalacz to taka odma od wydechu (gdzies za kolankiem ) do puszki airboxa. to dopala spaliny 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
A tak przy okazji to dopalacz spalin jest w jakimś sensie blokadą czy nie np. taki jak w linku poniżej?
http://www.swistak.pl/a14291415,DOPALAC ... -cene.html
Napiszę nawet, gdzie która rurka idzie
- złota, gruba: dość długim wężem gumowym idzie do pustej puszki, chyba airbox się zwie.
- złota, cienka: do kranika podciśnieniowego
- a ta w kolorze obudowy dopalacza, średnia: jest połączona rurką z głowicą, obok pokrywy zaworów.
Aha i jeszcze jedno, dlaczego seryjne głowice mają ten otwór dla dopalacza, a w głowicach tuningowych z allegro jest ten otwór zaślepiony? Czyżby to jednak coś dawało? Tylko co wtedy z kranikiem, kto go otworzy?
http://www.swistak.pl/a14291415,DOPALAC ... -cene.html
Napiszę nawet, gdzie która rurka idzie

- złota, gruba: dość długim wężem gumowym idzie do pustej puszki, chyba airbox się zwie.
- złota, cienka: do kranika podciśnieniowego
- a ta w kolorze obudowy dopalacza, średnia: jest połączona rurką z głowicą, obok pokrywy zaworów.
Aha i jeszcze jedno, dlaczego seryjne głowice mają ten otwór dla dopalacza, a w głowicach tuningowych z allegro jest ten otwór zaślepiony? Czyżby to jednak coś dawało? Tylko co wtedy z kranikiem, kto go otworzy?
Ostatnio edytowano 13/5/2011, 23:05 przez komarcc, łącznie edytowano 2 razy
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
to nie jest dopalacz spalin
to jest tylko zaworek taki który podcisnieniowo sie otwiera. wiec chyba do pewnych obrotów (czyli podcisnienia ) zawór jest zamkniety dopiero na wyzszych sie otwiera i przepuszcza spaliny do airboxa. moze to po to jest zeby z dołu nieco lepiej ciągneły. nie jestem pewien ale na pewno to zawór jest ;D ten cienki przewód wpina sie w króciec. a jeden przewód doprowadza spaliny drugi po otwarciu wyprowadza do airboxa.
no tak. dopalacz to jest poniekąd blokada a raczej nie tyle blokada co czesc ktora polepsza emisje spalin kosztem mocy. podpina sie to pod kranik bo kranik ma juz swoje podcisnienie z króćca ty sie tylko do tego podpinasz i jak sie otwiera kranik to i otwiera sie ten zawór. jak odepniesz całe "urządzenie" bedziesz musiał pewnie zaślepić ten węzyk w kraniku i bedzie wszystko działało. bo to nie dopalacz otwiera kranik tylko kranik dopalacz.

no tak. dopalacz to jest poniekąd blokada a raczej nie tyle blokada co czesc ktora polepsza emisje spalin kosztem mocy. podpina sie to pod kranik bo kranik ma juz swoje podcisnienie z króćca ty sie tylko do tego podpinasz i jak sie otwiera kranik to i otwiera sie ten zawór. jak odepniesz całe "urządzenie" bedziesz musiał pewnie zaślepić ten węzyk w kraniku i bedzie wszystko działało. bo to nie dopalacz otwiera kranik tylko kranik dopalacz.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No dobra, czyli po wywaleniu tego niby dopalacza i zaślepieniu dziurki w głowicy przybędzie troszkę mocy, ale zaszkodzimy trochę środowisku, bo więcej szkodliwych składników spalin wyleci przez wydech, dobrze kombinuję?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie
to po prostu sprawia ze normy są lepsze i to sprawia ze skutery otrzymuja homologacje (miedzy innymi to ) jak to wywalisz moto w zamian spalin otrzymuje czysty tlen który pozwala mieszance sie spalic. bo w spalinach tego tlenu nie ma i nie ma co sie spalać 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dopalacz spalin nic ci nie da, wiem bo usuwałem w skuterze i nie było efektów. A zawirowywacza raczej nie masz i tak, bo to 4T.
Po 1 sprawdź, czy w filtrze powietrza masz wzężkę. Po drugie jaka dysza główna siedzi w gaźniku. Po 3 sprawdź pokrywę membrany gaźnika czy nie ma w niej śruby ograniczającej wychylanie iglicy.
Po 1 sprawdź, czy w filtrze powietrza masz wzężkę. Po drugie jaka dysza główna siedzi w gaźniku. Po 3 sprawdź pokrywę membrany gaźnika czy nie ma w niej śruby ograniczającej wychylanie iglicy.
Rieju RRX 70
-
Dr_Acula - Świeżak
Zwężki w filtrze powietrza nie ma.Śruby blokującej w gaźniku nie ma gdyż to 2 suw. Dysze mam 67,5 wiec wydaje mi sie że i tak jest duża jak na serie. zmieniłem wydech na sportowy i teraz mam bardo duże przyśpieszenie do 10km/h potem do 35 muł, a po 35 leci jak strzała, obroty już 8.5k ale pojawił się kolejny problem, jak jade przez dłuższą chwile przy takich obrotach i prawie całej manetce to odcina mi zapłon i skuter gaśnie, musze chwile poczekać i dopiero mogę go znów odpalić. Nie mam pojęcia co to może być.
- Zakrzew21
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości