Jak dowiedzieć się jaki mam kod lakieru ? [Zx 10R 2004]
• Strona 1 z 1
Jak dowiedzieć się jaki mam kod lakieru ? [Zx 10R 2004]
Czesc ,szukałem w necie ale nie znalazłem nic konkretnego .. Może ktos wie gdzie moge sie dowiedziec jaki mam kod/numer lakieru?Na motocyklu tez nic nie znalazlem mimo wielu tabliczek i naklejek z informacjami.Kawasaki Zx10R z roku 2004 kolor pomaranczowy [orange].Dzieki za info.
-
Lumiere - VIP Åšcigacz.pl
viewtopic.php?t=4307&highlight=lime+green
szukałes w necie a nie szukales na tym forum..... moze nie ma tam napisane jaki kod ma pomarancz ale sporo rzeczy Ci sie moze przydac.. a jezeli nie to trzebabylo zapytac w tay mtemacie a nie zakladac nowy...
szukałes w necie a nie szukales na tym forum..... moze nie ma tam napisane jaki kod ma pomarancz ale sporo rzeczy Ci sie moze przydac.. a jezeli nie to trzebabylo zapytac w tay mtemacie a nie zakladac nowy...
-
kravec - Administrator
Pearl Blazing Orange,kod 470,ale i tak nikt nie ma formuly do tego koloru.
Jezeli sa Platinium PPG dealerzy to PPG numer jest 907328.
Ten kolor jest 3 stopniowy,podklad,Kolor i Clear,trzeba cieniowac dlatego ze idealne dopasowanie nie jest mozliwe.
Jezeli sa Platinium PPG dealerzy to PPG numer jest 907328.
Ten kolor jest 3 stopniowy,podklad,Kolor i Clear,trzeba cieniowac dlatego ze idealne dopasowanie nie jest mozliwe.
- tomekd
- Świeżak
jeżeli nowy kolor nie będzie się łączył ze starym to nie będzie widać, no chyba ,że będziesz chodził z lupą.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
No połałem kilka maili i cały czas czekam na jakies info.pewnie to troche potrwa bo sa swieta i ludzie chca troche odpoczac od kompow -- nie to co my
Ta pomarańcza naprawde jest kozak w słońcu jest niesamowite wrażenie jak sie mieni.Jeszcze jedno mnie trapi odnosnie temat naklejek.Macie jakis zaufanych gości co robia takie rzeczy?To jedno a drugie jak to sie robi zeby naklejke zalakierowac bezbarwnym ..tzn chodzi mi o to przeciez bezbarwniak musi isc na baze jak ona jest jeszcze troszke mokra ,no a jak wtedy nalozyc naklejke zeby odciskow nie narobic?

Kawasaki Zx 10R 2004r
-
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
AA jak nie zobacz wiekszosc kaskow jak teraz robia :d A i osobiscie dzisiaj matowalem zbiornik u siebie i pod lakierem bezbarwnym jest normalna naklejka -- co sie nadrapałem zeby usunac to moje..
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
no wlasnie kurde.. temat naklejek...
tez mam moto swiezo od lakiernika odebrane, pieknie pomalowana suzi ale gola i wesola, bez naklejek jak bez jaj
wiec czy samemu dam rade ladnie nakleic zeby to mialo rece i nogi, i gdzie kupic dobre naklejki ??? czy ktos sie zajmuje okleejaniem moto?
moze jakis tuningowy warsztacik , zaplace !!!!!!!
tez mam moto swiezo od lakiernika odebrane, pieknie pomalowana suzi ale gola i wesola, bez naklejek jak bez jaj
wiec czy samemu dam rade ladnie nakleic zeby to mialo rece i nogi, i gdzie kupic dobre naklejki ??? czy ktos sie zajmuje okleejaniem moto?
moze jakis tuningowy warsztacik , zaplace !!!!!!!
suzuki GSX 750F 1996r
-
marcinoo28 - Świeżak
Na allagro jest sporo zestawów i w nowym dizmarze tez pare ogloszen widzialem ale chyba wszystkich odpytac telefonicznie o jakos rozmiary itd i ciekawe czy ktos robi naklejki takie zeby naprzyklad napis kawasaki to byl jeden element bo z tego co widze to wiekszosc jest taka
ze naklejka sklada sie jakby z odzielnych liter..Jest tu na forum ktos z serwisu Kawasaki ?
ze naklejka sklada sie jakby z odzielnych liter..Jest tu na forum ktos z serwisu Kawasaki ?
Kawasaki Zx 10R 2004r
-
są juz firmy co robia normalnie i naklejke jako całość, a co do klejenia to normalnie jak lakiernik ci połozy baze i lakier i jak to wyschnie, to kładziesz naklejke i potem ciagniesz jeszcze raz lub dwa bezbarwnym.Przed przyklejeniem naklejki trysnij na powierzchnei woda z płynem to ci si eładnie bombelki wycisną i LUX
KOMAR wujka, SIMSON kuzyna,MZ chlopaka mojej siostry,GSX600F '98,VFR800V-Tec '02,SV650S '05,CBR1000RR '04
-
MYCIOR - Świeżak
Siemanko, Pearl Blazing Orange to faktycznie nazwa tego lakieru, ale powiem ci cos z doswiadczenia bo ten temat juz przerabialem, tym samym lakierem malowane sa 636 2004rok i Z1000 2003rok. Ten oto lakier dostaniesz w mieszalni farb firmy "AUTOCOLOR" wzornik z tym lakierem nie ma kodu ale jest poprostu podpisany Z1000-(nazwa lakieru), jest to kilkuwarstowa perla ale jednak jest praktycznie nie do wykonania aby byla identyczna co orginal, apropos naklejki na zbiornik nie wszystkie zx10 maja nadrukowane na przezroczysta folie,niektore maja pojedyńcze literki, wiec nie wnikaj. niech ci wytnie ktos napis na ploterze,przenies calosc na 'transport' i przyklej do zbiornika polakierowanego baza i perla na to bezbarwny i bedzie gites...
, na motorek trzeba ci okolo 6-7 setek bo slabo kryje, pozdro 

- a-d-a-m-s
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości