Aprilia rs 50
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50
Witam, mam Aprilie rs 50 r.99 chciałbym wyczyscic uklad wydechowy z syfu czytałem ze najlepiej kretem lub wypalic benzyna i mam kilka pytan ktory waszym zdaniem pomysl bylby lepszy a moze znacie lepsza technike ? xd. A co do tego wyplania to sie wypala calosc wydech razem z tlumikiem czy jak xd ? Z góry dzieki za pomoc
- marus172
- Świeżak
po 1 zdejmij dyfuzor i zobacz czy rzeczywiscie masz nagar. po 2 czysci sie tylko dyfuzor zwłąszcza kolanko. z koncówki jak juz to sie tylko wate wymienia jak wydmucha starą. testowałem kreta niewiele daje. bardziej pomaga przepłukanie benzyną ale to tylko czyscic nagat a nie go usuwa. jak masz jak sie pozbyć to znam pewna metode :d choc nie testowana na duzym wydechu tylko na kolanku samym. ja wrzuciłem swoje kolanko do pieca. i wypaliło mi do zywego metalu. mozna tez rozpalić ognisko
i wrzucic wydech zeby sie wypalił mozna przy wejsciach i ogólnie do ogniska dosypac takiego preparatu "sadpal". on działa tak ze płomien wypala nagar (to sie wrzuca do pieca i płomien czysci piec i komin ) inne metody jak kret czy wypalanie benzyną mało pomogą. mozna jeszxcze jak juz wziac dremela i jakas szczotke druciana małą na jakiejs przedłuzce i mechanicznie usunac nagar. ale to pełno zabawy no i nie wyczyscisz tak dcałego

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak. koncówka mozna jedynie rozebrac i sprawdzić stan waty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Podzielę się moim sposobem
Ja jak miałem apke rs 50 i 125 czyszcząc dyfuzor , zalewałem go benzyną , podpalenie jej przez np. tługiego kija 3m , w momencie wybuchu on mi się jeszcze palił , obracałem go sadze się wypaliły , na koniec jeszcze palnik z butli do środka , później studzenie , farba miniowa , i nowy
końcówkę tylko rozbierz i sam oceń czy jest git czy nie .

Ja jak miałem apke rs 50 i 125 czyszcząc dyfuzor , zalewałem go benzyną , podpalenie jej przez np. tługiego kija 3m , w momencie wybuchu on mi się jeszcze palił , obracałem go sadze się wypaliły , na koniec jeszcze palnik z butli do środka , później studzenie , farba miniowa , i nowy

- QBABLAZEJ
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa