Problem dotyczÄ…cy oleju w CBR PC25
• Strona 1 z 1
Problem dotyczÄ…cy oleju w CBR PC25
Witam, problem jak w temacie-mianowicie przymierzam się do wymiany oleju w moim F2 lecz niewiem co wlał tam poprzedni właściciel, w serwisówce zalecany jest 10w-40 ale moje pytanie brzmi czy dla pewności wlać mineralny czy może zaryzykować i wlać półsyntetyk. Moto przywiozłem na początku roku z niemiec więc podejrzewam że tam nie leją byle czego do silników.
Doczytałem na formu że wlanie półsyntetyka do silnika (nie wiedząc co było lane wcześniej) i wymiana go po ok.2000 km nie powinno zaszkodzić i można później eksploatować silnik na półsyntetyku beż obaw, czy to mit czy jest tak naprawde?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za sensowne i konkretne odpowiedzi
Doczytałem na formu że wlanie półsyntetyka do silnika (nie wiedząc co było lane wcześniej) i wymiana go po ok.2000 km nie powinno zaszkodzić i można później eksploatować silnik na półsyntetyku beż obaw, czy to mit czy jest tak naprawde?
Pozdrawiam i z góry dziękuje za sensowne i konkretne odpowiedzi
...Zawsze jestem sobÄ… nie statystykÄ… OBOP'u...
Honda CBR 600 PC25
Honda CBR 600 PC25
-
siegi_85 - Świeżak
jesli silnik ma nie wiecej niz 60 - 70tys realnego przebiegu to bez problemu mozesz zalac polstntetyk.
- GregoryCBR900rr
- Świeżak
niektorzy dalej zyja strachem o zwazenie oleju jak wlejesz i nny niz byl. jednak teraz wszystkie oleje sa ze soba mieszalne co reguluja odpowiednie normy. jedyne ryzyko to wlanie pol lub pelnego syntetyka po mineralnym. moze wyplukac nagar ktory jest naturalnym uszczelniaczem i silnik pocieknie (jezeli nie jest juz pierwszej mlodosci)
f3
-
lmpk - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości