Honda CRF 150 F LUB R co sadzicie?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Honda CRF 150 F LUB R co sadzicie?
Czesc zamierzam zakupic Honde CRF 150 i co o niej sadzicie czy czesto sie psuje co trzeba wymieniac co ile i wgl wszystko najlepiej prosilbym o odpowiedzi posiadaczy tych motorow lub ludzi ktorzy tak na prawde sie na tych motorach znaja
i jesli ktos ma na sprzedasz cos takiego w nie za duzej cenie to prosze pisac na gg 11726456 

-
yokub - Świeżak
full cross, w zasadzie w ogóle sie nie psuje ( o ile sie dba) co do czynnosci obsługowych typu wymiana tłoka, korby, łozysk odsyłam cie do ksiązki serwisowej którą mozna sciagnać z neta do konkretnego modelu z konretnego roku, tam jest wszystko opisane co i co ile robić. a ogólnie na początek motocykl super, mocny, lekki dobre zawieszenie jak to crossówka. no i utrzymanie kosztuje
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ciezko powiedziec ile to moze wypic. pewnie jakies 3-6 litrów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Na twoim miejscu bylbym za 80ccm.Zastanawiasz sie zapewne czemu,a wiec jak masz zamiar jezdzic i sie scigac to ladnej jazdy nauczy cie 2T.Latanie na wysokich obrotach pozwoli ci przejsc na wyzszy poziom zaawansowania.
@domin195
Po prostu chcial poznac opinie innych.Dobrze ze zapytal,bo ojciec nie wszystko musi wiedziec.
@domin195
Po prostu chcial poznac opinie innych.Dobrze ze zapytal,bo ojciec nie wszystko musi wiedziec.
- Damian.
- Świeżak
nie zgodze sie do konca
CRF to motocyklk wyśmienity do nauki jazdy na torze crossowym jak i innym terenie. od tego wiele młodych adeptów zaczynało i dzis są mistrzami Polski
80 tez jest dobra ale jak ma sie ktoś nauczyc jazdy technicznej to i sie na CRFie nauczy która ma tyle samo mocy co 80 w 2T. jest inne oddanie mocy ale to akurat juz dobiera sie indywidualnie. niektórzy wolą 2T inny 4T

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie ma takiego rozeznania. ten moto sie nazywa honda CRF 150 R. czyli honda CR F- (four stroke - czterosuw) 150 R ( racing )
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale moj kumpel ma R i to tez czterosow tylko ze moze R to podchodzi bardziej do predkosci lub innych tego typu rzeczy albo moze to tylko nowszy model tak nazwali bo od F zauwazyłem ze rozni sie tym ze R ma chłodzenie ciecza a F CHYBA nie;) co o tym myslisz dobrze mysle? xd
-
yokub - Świeżak
aa nie widzisz sory
już cie okłamałem
masz racje to tak juz prostuje
CRF 150 R to cieczak i to jest wyczynówka, crossówka własciwie. a CRF 150 F to jest moto pokroju TTrki i DRZtki. czyli takie lekki crossik niewyżyłowany ale tez nie z super zawieszeniem i ostra mocą

masz racje to tak juz prostuje
CRF 150 R to cieczak i to jest wyczynówka, crossówka własciwie. a CRF 150 F to jest moto pokroju TTrki i DRZtki. czyli takie lekki crossik niewyżyłowany ale tez nie z super zawieszeniem i ostra mocą

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):nie zgodze sie do koncaCRF to motocyklk wyśmienity do nauki jazdy na torze crossowym jak i innym terenie. od tego wiele młodych adeptów zaczynało i dzis są mistrzami Polski
80 tez jest dobra ale jak ma sie ktoś nauczyc jazdy technicznej to i sie na CRFie nauczy która ma tyle samo mocy co 80 w 2T. jest inne oddanie mocy ale to akurat juz dobiera sie indywidualnie. niektórzy wolą 2T inny 4T
crfki 150 to nic innego jakd odpowiedniki 80-85 w 2t więc są idealne na początek, mocy mają nadto dla świerzaka, mocne maszyny, dbasz o honde to jeździsz wieki, od lat wiadomo że hondy to twarde i dobrze zrobione crossy, dalej, jeździłęm ową, małe to to;p zawias fajny no i praca silnika jak i moc oddawania, znajomi mają na sprzedaż, po pełnym serwisie
wiec jak by co dawaj znac
spalanie? kto liczy spalanie? zalewasz do pełna i jeździsz
stac Cie na crossa to i na paliwo
inaczej jeżeli stac Cie na crossa a na paliwo nie to lepiej sobie odpusc
ale i tak mniej palÄ… jak 2t, ale trzeba dnac o olej i umiec go wymieniac, tam macie 2 zbiorniczki oleju
1 korkiem wlewasz olej a 2gim zlewasz i trzeba umiec to robic, serwisowka i czytac albo do mechanika oddac
-
Bostorn - Moderator
Bostorn ale na pewna duzo chce a zreszta ja jestem z małopolski to daleko i nie ma szans na dojechanie ; D ale swierzakiem nie jestem bo mam quada 110 poł automat i jezdziłem na nim teraz jest za mały
ale i tak crf 150 bede dla mnie za swiat;)

-
yokub - Świeżak
nie zwykłem się wtrącać
ale
1. temat poczyściłem, nie chcę widzieć więcej przepychanek
2. yokub wprawa z quada nie ma tu nic do rzeczy, choćby dlatego, że tu mowa jest o jednośladzie
3. przypominam panowie o ortografii, jest nawet moduł do jej sprawdzania
ale
1. temat poczyściłem, nie chcę widzieć więcej przepychanek
2. yokub wprawa z quada nie ma tu nic do rzeczy, choćby dlatego, że tu mowa jest o jednośladzie
3. przypominam panowie o ortografii, jest nawet moduł do jej sprawdzania
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
yokub- tak jak przedmówca
to 2 inne bajki, a po 2 świerzak jesteś ;d bo na 1650 wsiadają dzieciaki po 85 które przejeździły już kilka sezonów i mają za sobą x wypadów na zawody
dalej 1 chyba za 12k a 2ga będzie za ok 8? nie pamietam dokladnie musiał bym się dowiedziec
dalej idąc miał byś sporo funna na tej crfie tylko 1 szczegół musiał bys dbac o wszystko, sprawdzac serwisowac albo miec kogos kto się na tym zna
to 2 inne bajki, a po 2 świerzak jesteś ;d bo na 1650 wsiadają dzieciaki po 85 które przejeździły już kilka sezonów i mają za sobą x wypadów na zawody

dalej 1 chyba za 12k a 2ga będzie za ok 8? nie pamietam dokladnie musiał bym się dowiedziec
dalej idąc miał byś sporo funna na tej crfie tylko 1 szczegół musiał bys dbac o wszystko, sprawdzac serwisowac albo miec kogos kto się na tym zna
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
to za te pieniÄ…dze kupisz ciekawÄ… 85 ile masz wzrostu tak z ciekawosci?
cr 80 czy 85 nie pamietam jak to było ale chyba 85 a kx był 80
cr 80 czy 85 nie pamietam jak to było ale chyba 85 a kx był 80
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
tu i tu liczy sie utrzymanie
tanio nie jest. i wiem ze czasami lepiej sie nie pchac w moto na które nie stać. zakup to jedno bo zakup to pikus. wykłądasz kase i masz moto
ale dopiero wydatki sie zaczynajÄ…
trzeba po prostu mieć tego swiadomosc 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Bostorn ja nie chce 2t chce 4t i tego bedde sie trzymał a CRF mam juz za 5 tys na oku;) No wiem henio ale to misie w tym motorze podoba ze nie psuje sie czesto i a jak cos sie zepsuje to pojde do mechanika i naprawi xD
-
yokub - Świeżak
żaden sie nie psuje często
pokaz mi motocykl wk tóry sie w ogóle psuje. crossówki sie zuzywają
i trzeba co chwile zaglądac żeby sie nie zepsuł ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości