Zobacz wątek - Pierwszy motocykl do 6tyś. zł.
NAS Analytics TAG

Pierwszy motocykl do 6tyś. zł.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Pierwszy motocykl do 6tyś. zł.

Postprzez AAdamczyk » 2/5/2011, 01:24

Witam,
Krótka piłka- Jaki kupić pierwszy motocykl? Mam 22 lata 176cm wzrostu, 70kg wagi. Prawko "A" zrobione dwa tyg. temu. 6tyś na motor.

Najbardziej podobają mi się enduro- ale takie, którymi dałoby się również pojechać gdzieś za miasto na "wycieczkę", poza tym motocykle typu Naked Bike, ewentualnie Choppery. Ścigacze mnie NIE interesują. Co do mocy to nie jestem jakimś oszołomem. Wystarczy jakiś fajny, ładny motocykl który pojedzie ok 130km/h.

Myślałem nad:
ZIPPO TRACKER 250 (bardzo mi się podoba, ale nie wiem czy warto zaufać Chińczykowi)
HONDA CB 500
SUZUKI GS 500
YAMAHA VIRAGO 535 (trochÄ™ drogi)

I bardzo bym prosił o parę wskazówek. Czym się kierować podczas zakupu, czego unikać i czy chińskie motory naprawdę są do d...y?

Z góry wszystkim dziękuję!
AAdamczyk
Świeżak

Postprzez dokter » 2/5/2011, 06:34

Jak w tym zestawieniu znalazła się wirówka? :D Co do chińczyków to się nie będę wypowiadał (ponoć podróba Ipad2 nie jest taka zła w ich wykonaniu :D) Honda CB 500 oraz Suzuki GS 500 to dobre tematy na pierwsze moto z tego co się orientuję to chyba dostępność jest mniej więcej na tym samym poziomie. Pozostaje tobie tylko szukanie dobrego egzemplarza i jazda :D. Pamiętaj podczas poszukiwań......okazje nie istnieją! :D
Life is deadly.
dokter
Świeżak

Postprzez shiver » 2/5/2011, 09:33

Jak poprzednik też bym polecał cb lub gsa, z naciskiem na cb;p A to z takich względów że jest zwyczajnie mocniejszy, dużo lepiej się zbiera z niskich obrotów od gsa oraz jest według mnie ładniejszy ;p A co do okazji hmm.. oczywiście że istnieją, tylko trzeba naprawde szukać. A czym się kierować podczas zakupu... zdrowym rozsądkiem i się nie napalać!!!
Obrazek
shiver
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê