Zipp Triad 2 80ccm. Kilka pytan
• Strona 1 z 1
Zipp Triad 2 80ccm. Kilka pytan
Witam
na wstepie zaznaczam ze nie znam sie za bardzo na mechanice, a cala robote wykona kolega. który robil to juz w swoim skuterze, prosze tez nie pisac zebym jechal do mechanika
mam zamiar zalozyc do mojego triada 2 cylinder i tlok 80ccm
i mam kilka pytan :
1 czy musze wymieniac wal korbow na wzmacniany?
2 czy musze wymienic przekladnie ?
3 czy musze kupic secjalny walek rozrzadu?
4 jaka dysze zalozyc do gaznika?
i jakie macie jeszcze uwagi lub co powinienem jeszcze wymienic, lub o czym pamietac.
na wstepie zaznaczam ze nie znam sie za bardzo na mechanice, a cala robote wykona kolega. który robil to juz w swoim skuterze, prosze tez nie pisac zebym jechal do mechanika
mam zamiar zalozyc do mojego triada 2 cylinder i tlok 80ccm
i mam kilka pytan :
1 czy musze wymieniac wal korbow na wzmacniany?
2 czy musze wymienic przekladnie ?
3 czy musze kupic secjalny walek rozrzadu?
4 jaka dysze zalozyc do gaznika?
i jakie macie jeszcze uwagi lub co powinienem jeszcze wymienic, lub o czym pamietac.
- domis77
- Świeżak
1) musisz nie musisz. wymienisz na pewno przelata więcej. nie wymienisz i masz teraz stary moze strzelic a moze polatac kilka sezonów.
2) nie
3) nie
4) nie wiem ale to kwestia osobnej regulacji. powinienes do cylindra dostac zestaw dysz
osobiscie jak bym robił to bym wymienił juz cały komplet. nie dopłacisz duzo wiecej. a przy okazji wszystko bedziesz miał nowe
2) nie
3) nie
4) nie wiem ale to kwestia osobnej regulacji. powinienes do cylindra dostac zestaw dysz
osobiscie jak bym robił to bym wymienił juz cały komplet. nie dopłacisz duzo wiecej. a przy okazji wszystko bedziesz miał nowe
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie chce mi sie szukac. kpl mam na mysli cylinder głowice wałek rozrządu i chyba łancuszek dorzucają
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
a czy do cylindra 80 moze byc oryginalna glowica taka jak byla przy 50?
nie chce tez wymieniac lancuszka bo to rozieranie calego silnika i ustawianie rozrzadu nie zabardzo mi sie usmiecha.
a czy jak ten wal krbowy by strzelil to wystarczy go wymienic czy jest mozliwosc ze ulamie sie pokrywa silnika?, ja nie wiem jak to jest tam zamontowane....
nie chce tez wymieniac lancuszka bo to rozieranie calego silnika i ustawianie rozrzadu nie zabardzo mi sie usmiecha.
a czy jak ten wal krbowy by strzelil to wystarczy go wymienic czy jest mozliwosc ze ulamie sie pokrywa silnika?, ja nie wiem jak to jest tam zamontowane....
- domis77
- Świeżak
haha to jak chcesz wymienic cylinder bez zdejmowania rozrządu xd ? głowica moze zostac od 50. jak wał strzela rózne rzeczy sie dzieja. moze sie nie stac nic a moze cos peknąc.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości