Gaźnik , brak śrubki , nie odpala
• Strona 1 z 1
Gaźnik , brak śrubki , nie odpala
Motor mi odpalał normalnie (po remoncie jest nie do końca złożony ) odpalał na luzie bo jeszcze nim nawet nie jechałem i chodził dość długo potem na następny dzień go trochę ruszałem , przestawiałem , chce go odpalić i nie działa , kręci normalnie , wszystko ok ale nie odpala , nie zaizolowałem jeszcze kabli ale na 100% są podłączone i tak patrzę a tu nie ma tej śrubki od regulowania mieszanki paliwowo - powietrznej i jest otwór , i zastanawia mnie czy to to może być przyczyną i czy obojętnie jaką śrubkę mogę tam wkręcić? Dodam że świece zalewa (coś za mokra jest) i iskra jest
- tomekpiatek
- Świeżak
srubka moze ale nie musi byc specjalna. zobacz jaka powinna do ciebie iść. moze byc ze przez to po prostu sie zalewa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- tomekpiatek
- Świeżak
Bez tego nie wyregulujesz gaźnika. Henio - obojętnie jaka śrubka? chyba nie zozumiałeś pytania założyciela tematu, musi być taka jaka była i koniec. Zakładam, że albo masz chińskie moto albo chiński gaźnik, bo tam raz wkręcasz do końca i masz po gwincie. Najlepiej jak się kupuje chińskie gaźniki kupić od razu dedykowany zestaw naprawczy o ile istnieje, nie tak niskiej jakości ofc, tam wszystko będziesz miał.
Bez tego, jak teraz musi Ci zalewać bo dostałe całą benzynę.
Bez tego, jak teraz musi Ci zalewać bo dostałe całą benzynę.
- magik2208
- Bywalec
no własnie magik napisałem wyraźnie że "srubka moze ale nie musi byc specjalna" nie wiem jaka idzie u niego nie chce strzelac. widziałem srubki z pół cm cienkiej głowki bez gwintu, a reszta gwint. a widziałem całe nagwintowane są rózne. kolega kupił aeroxa który ledwo palił i słabo sie wkręcał wział sie za regulacje a tu nie ma srubki. wkręcił byle jaką i jeździ do dzis...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości