Nie odpalająca R6
• Strona 1 z 1
Nie odpalająca R6
Witam wszystkich, mam taki problem dzisiaj jeździłem swoją r6 rok 2000 sobie z rana i wszystko było ok, puźniej pojechałem na msze do kościoła i motor nie chciał odpalić, po jakimś czasie zaskoczył przejechałem kawałek poczym znowu zgasł, motor albo wcale nie odpala albo odpala spada z obrotów i gaście nie mam pojęcia co sie dzieje dojeźdzajac do kościoła na swiatłach był korek troche postałem i temperatura skoczyla do 107 stopni czy to mozę być od tego. z góry dziękuje za pomoc
- lewus
- Świeżak
aha, ale problem między innymi polega na tym ze motor nawet jak jakimś cudem odpali to pochodzi chwile i zaczyna schodzić z obrótów gaśnie i juz nie daje sie odaplić na następne 15 - 20 minut, czy od stópki mogło by sie tak dziać ?
- lewus
- Świeżak
Pare dni temu wpadło do mnie dwuch mechaników, po wysłuchaniu co dzieje sie z motocyklem i prubie odpalenia go stwierdzili ze zalałem motor codziennie odpalając go na ssaniu. Faktycznie teraz motor stojąc cały dzień z rana odpala bez ssania całkiem bez problemu, ale jak troche pojeżdze odstawie motor do garażu na godzinke i potem prubuje go odpalić to musze go troche po piłowac żeby zaskoczył. Czy to mogą być świece ?
- lewus
- Świeżak
nie bedą to świece. Bardziej luz zaworowy i poziom paliwa w gaźniku wraz z pompką paliwa do sprawdzenia.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa