Zobacz wątek - <i>[skutery]</i> Simpli - nowy skuter ZICO
NAS Analytics TAG

[skutery] Simpli - nowy skuter ZICO

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Aqual » 21/7/2010, 17:38

Witajcie
Jestem szczęśliwym posiadaczem Zico Simpli, mam przejechane 3820km i na razie jedyne co wymieniałem to:
- Moduł zapłonowy bo skuter podczas jazdy zgasł, obroty spadły i nic. Nie było iskry w fajce więc moduł padł.
- Świece, bo na tym chińskim gównie co chwilę mi się zalewał.

Ale jak tu czytam to innym skuter po zdjęciu jednej blokady (różwy kabelek) jedzie 70-75km\h , u mnie jest inaczej. Gdy pierwszy raz zdjąłem blokad to Zico kręcił do 77km\h w 2 osoby, po przejechaniu jakiś 2km i założeniu blokady spowrotem wszystko było ok. Czasami odpinałem sobie kabelek i skuter już jechał maxymalnie 68km\h a teraz do 63km\h się kręci i to koniec. Nie wiem co się stało, może to wina nowego modułu?
Niestety dzisiaj pojawił się u mnie wielki problem, odpiąłem skuter, jade maxymalnie 63-65km\h bo to max i po przejechaniu jakiś 120km i założeniu kabelka blokada się nie załącza. Skuter po podłączeniu kabelka nadal kręci do 64km\h !!! Co to może być? sprawdzałem kable, wszystko dobrze połączone. Czy to wina modułu?

Przepraszam za błędy ortograficzne.
Pozdrawiam
Aqual
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 28/7/2010, 09:21

Komentatorzy napisał(a):Witajcie Jestem szczęśliwym posiadaczem Zico Simpli, mam przejechane 3820km i na razie jedyne co wymieniałem to: - Moduł zapłonowy bo skuter podczas jazdy zgasł, obroty spadły i nic. Nie było iskry w fajce więc moduł padł. - Świece, bo na tym chińskim gównie co chwilę mi się zalewał. Ale jak tu czytam to innym skuter po zdjęciu jednej blokady (różwy kabelek) jedzie 70-75kmh , u mnie jest inaczej. Gdy pierwszy raz zdjąłem blokad to Zico kręcił do 77kmh w 2 osoby, po przejechaniu jakiś 2km i założeniu blokady spowrotem wszystko było ok. Czasami odpinałem sobie kabelek i skuter już jechał maxymalnie 68kmh a teraz do 63kmh się kręci i to koniec. Nie wiem co się stało, może to wina nowego modułu? Niestety dzisiaj pojawił się u mnie wielki problem, odpiąłem skuter, jade maxymalnie 63-65kmh bo to max i po przejechaniu jakiś 120km i założeniu kabelka blokada się nie załącza. Skuter po podłączeniu kabelka nadal kręci do 64kmh !!! Co to może być? sprawdzałem kable, wszystko dobrze połączone. Czy to wina modułu? Przepraszam za błędy ortograficzne. Pozdrawiam<br><hr>Aqual<br>
co do prędkości sprawdź pasek napędowy... z reguły przez niego słabo jedzie, ponieważ te paski są zbyt szajsowate i za miękkie... a do blokady sprawdź pod pokrywą czy wariator nie przeciął kabelka od blokady... Pozdrawiam<br><hr>Criss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/7/2010, 16:19

Ile kosztuje taki skuter? A może ktoś sprzedaje swój używany??? Proszę o odpowiedź... :)<br><hr>Weronika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez OS0707 » 31/7/2010, 20:20

Mam ten skuter i jak dla mnie jest super,nie psuje sie (5000km bez awarii), wyciągam 85 po wymianie waria i wydechu i nie wiem czego więcej można oczekiwać od skutera 50 ccm.
Nie raz zawstydziłem posiadaczy skuterów z "lepszą" plakietką na kierownicy i nie wiem czy widziałbym powód żeby wyśmiewać ten skuter.
OS0707
Świeżak

Postprzez OS0707 » 31/7/2010, 20:43

Nowy kosztuje w granicach 3999 zł - 4799 zł jest to cena najniższa i najwyższa z jaką się spotkałem
OS0707
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/8/2010, 17:01

Witam mam do sprzedania prawie nowy skuter Zico Simpli skuterm ma jedynie przejechane 1500 km !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cena do negocjaci więcej info na GG :
25294405<br><hr>VeX
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/8/2010, 12:56

Komentatorzy napisał(a):Siema mam Zico Simpli stan licznika to 950 km narazie mam wszystkie blokady założone. Chciałem się zapytać czy kabelek przy module można wyjąć i jak by co włożyć z powrotem czy trzeba przecinać.<br><hr>Wojos<br>
Można go z powrotem założyć<br><hr>adik7899
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/8/2010, 17:15

Komentatorzy napisał(a):aha i jeszcze jedno ....
całkiem na dole koło tłumnika jest wężyk od oleju i mi sparzyło wężyk od temperatury, nie wiem jak się to stało ale olej mi uciekał trażnie szybko <br><hr>KoSa z La<br>
Komentatorzy napisał(a):mam pytanko do kolegów... i problemik... zatarł mi sie cylek wszystko tralala i jak założyłem nowy to nie chce mi odpalić... odpali tylko na kopa i za jakimś tam razem i po chwili zgaśnie... nie trzyma obrotów i jak by się zalewa potem... wiecie co może z nim być??? pomożcie<br><hr>adek<br>
Komentatorzy napisał(a):Simpli mają słabe gaziniki. Ja już trzy razy zmieniałem gażnik w serwisie i nadal mi nie odpala a jak odpali to przy wysokich obrotach mi gaśnie
<br><hr>Dyzio pirat:)<br>
musisz zobaczyć czy nie masz czasem zapchanego ukladu paliwowego ja nie dawno tez mielaem taki problem musialem wszystko przedmuchiwać >Bo wogule nie dochodziło paliwo <br><hr>ZioMeK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2010, 19:14

Komentatorzy napisał(a):Witam. Robię tym skuterem 70 km dziennie - licznik już przekroczył 4000 km. Mogę powiedzieć jedno - nie zawiódł mnie jeszcze ani razu. Po ruszeniu ze świateł zaraz jest 60 na liczniku a w lusterkach tylko można obserwować jak oddalające się samochody. Skuter dostaje kopa a nie jak inne, co się tyko rozpędzają. V-max tylko po odpięciu kabelka z modułu ( baz żadnego tuningu ) to 74 km ( liczona na prostej drodze ) z górki ponad 80. Przy starcie nie ma mocnych - każdy zostaje. Spalanie nie przekracza 3/100km. Jeżeli ktoś nie wieży to zapraszam do Bielska - Białej. I niech nikt nie mówi, że jest to chiński shit po ani jedna cześć nie jest produkowana w Chinach. Jak na towar z półki cenowej za 4000 pln to raczej nie znajdę lepszego. Jeżeli miał bym wybrać jeszcze raz nowy skuter za taką kasę to nie zastanawiał bym się ani chwili. Pozdrawiam Marcin <br><hr>Marcin Bielsko Biała <br>
Cześć Tteż jestem z bielska jutro jade kupić właśnie taki skuter jeżeli mógł byś sie ostawić i pogadać o nim był bym wdzięczny

to moje gg 2636404 czasami na niewidoku<br><hr>Robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/10/2010, 14:24

Komentatorzy napisał(a):Ja sobie jeżdze i jeżdze tym skuterkiem.Nie narzekam.Mój skuterek jest z 2008 roku,ma on 3 blokady.Zdjąłem mu tylko różowy kabelek i śmiga Mi 70-75 km/h.Za rok,jak Mi się gwarancją skończy(skuter kupiłem w 2009 roku) zdejmę pozostałe 2 blokady.Jest podkładka na wariatorze oraz zwężka w tłumiku.
Obstawiam,że wtedy poleci około 90-95.
Nie zawiódł Mnie ani razu,no przepraszam w Prima Aprilis nie chciał Mi zapalić i jak zawiozłem na warsztat to Mi tam odpalił :D Szlak Mnie rowno trafił :D
Co do srki to na prawdę nie warto.Kolega ma starą srkę to wziąłem ją na pół gazu :) <br><hr>Zico Simpli <br>
Czesc mam pytanie gdzie jest ten rozowy kabelek? pozdro <br><hr>grzegorz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2010, 09:03

Ten motorek jest naprawde nie do zdarcia... mam go i zrobiłem na nim 9 tys kilometrów bez żadnego wymieniania części tyle co tylko czyszczenie filtra powietrza i gaźnika. po pierwszych 10 kilomtrach ściągłem blokady bez dostarcia. Pasek napędowy jak nówka. Jstem zadowolony z tego skuterka. Obecnie mam cylinder 72cmm, sportowy gaźnik, Sportowy moduł, blokady wszystkie sciągniętę oprucz pierścienia z pod wariatora i nie ma sensu ściągać go ponieważ pasek szybciej sie drze :/ a to prawie nic nie daje może jedziesz szybciej o jakieś 2-3 km/h... Teraz motorek idzie ze startu na jedno koło i wogóle osiągi 95km/h po prostej a pod góre we dwóch 45-50 km/h.. . Narazie nie rozpracowałem dlaczego nie chce mi palić do strzału...musze go kopac z 15 min żeby rysnoł a rozrusznik mam wykręcony bo sie chyba spalił .... jeśli komuś stało sie coś takiego i wie co z tym zrobić prosze o pomoc ;d Moge na koniec powiedziec ze teraz żaden skuterek Aprilla nie ma szans to samo yamaha aerox. Sprawdziłem i sie ścigałem ;D.<br><hr>SMoQer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/11/2010, 21:57

Komentatorzy napisał(a):Ten motorek jest naprawde nie do zdarcia... mam go i zrobiłem na nim 9 tys kilometrów bez żadnego wymieniania części tyle co tylko czyszczenie filtra powietrza i gaźnika. po pierwszych 10 kilomtrach ściągłem blokady bez dostarcia. Pasek napędowy jak nówka. Jstem zadowolony z tego skuterka. Obecnie mam cylinder 72cmm, sportowy gaźnik, Sportowy moduł, blokady wszystkie sciągniętę oprucz pierścienia z pod wariatora i nie ma sensu ściągać go ponieważ pasek szybciej sie drze :/ a to prawie nic nie daje może jedziesz szybciej o jakieś 2-3 km/h... Teraz motorek idzie ze startu na jedno koło i wogóle osiągi 95km/h po prostej a pod góre we dwóch 45-50 km/h.. . Narazie nie rozpracowałem dlaczego nie chce mi palić do strzału...musze go kopac z 15 min żeby rysnoł a rozrusznik mam wykręcony bo sie chyba spalił .... jeśli komuś stało sie coś takiego i wie co z tym zrobić prosze o pomoc ;d Moge na koniec powiedziec ze teraz żaden skuterek Aprilla nie ma szans to samo yamaha aerox. Sprawdziłem i sie ścigałem ;D.<br><hr>SMoQer<br>
kolego ile kasy wydałeś ze ci lata 95km/h <br><hr>fff
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/12/2010, 12:36

czy po zdjęciu blokady z modułu skuterowi możne stanąć silnik?<br><hr>piotrek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2011, 18:26

Komentatorzy napisał(a):czy po zdjęciu blokady z modułu skuterowi możne stanąć silnik?<br><hr>piotrek<br>
po zdjęciu blokady ci się nic nie stanie tylko zyska mna mocy:)pozdr.<br><hr>:)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2011, 18:31

Komentatorzy napisał(a):Ten motorek jest naprawde nie do zdarcia... mam go i zrobiłem na nim 9 tys kilometrów bez żadnego wymieniania części tyle co tylko czyszczenie filtra powietrza i gaźnika. po pierwszych 10 kilomtrach ściągłem blokady bez dostarcia. Pasek napędowy jak nówka. Jstem zadowolony z tego skuterka. Obecnie mam cylinder 72cmm, sportowy gaźnik, Sportowy moduł, blokady wszystkie sciągniętę oprucz pierścienia z pod wariatora i nie ma sensu ściągać go ponieważ pasek szybciej sie drze :/ a to prawie nic nie daje może jedziesz szybciej o jakieś 2-3 km/h... Teraz motorek idzie ze startu na jedno koło i wogóle osiągi 95km/h po prostej a pod góre we dwóch 45-50 km/h.. . Narazie nie rozpracowałem dlaczego nie chce mi palić do strzału...musze go kopac z 15 min żeby rysnoł a rozrusznik mam wykręcony bo sie chyba spalił .... jeśli komuś stało sie coś takiego i wie co z tym zrobić prosze o pomoc ;d Moge na koniec powiedziec ze teraz żaden skuterek Aprilla nie ma szans to samo yamaha aerox. Sprawdziłem i sie ścigałem ;D.<br><hr>SMoQer<br>
sprawdz może kabelki przy bocznej stopce<br><hr>heh
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2011, 18:36

Komentatorzy napisał(a):Ja sobie jeżdze i jeżdze tym skuterkiem.Nie narzekam.Mój skuterek jest z 2008 roku,ma on 3 blokady.Zdjąłem mu tylko różowy kabelek i śmiga Mi 70-75 km/h.Za rok,jak Mi się gwarancją skończy(skuter kupiłem w 2009 roku) zdejmę pozostałe 2 blokady.Jest podkładka na wariatorze oraz zwężka w tłumiku.
Obstawiam,że wtedy poleci około 90-95.
Nie zawiódł Mnie ani razu,no przepraszam w Prima Aprilis nie chciał Mi zapalić i jak zawiozłem na warsztat to Mi tam odpalił :D Szlak Mnie rowno trafił :D
Co do srki to na prawdę nie warto.Kolega ma starą srkę to wziąłem ją na pół gazu :) <br><hr>Zico Simpli <br>
Komentatorzy napisał(a):Czesc mam pytanie gdzie jest ten rozowy kabelek? pozdro <br><hr>grzegorz<br>
przy module<br><hr>k
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2011, 18:43

Komentatorzy napisał(a):Jak ktoś dociera SKUTER ZIPP ZICO SIMPLE bez blokad to jest już naprawdę tempy jak paczka gwoździ ! Skutery zawsze się dociera z blokadami i nie można trzymać na całym gazie !!

P.S w moim po 5000km rozwaliła się skrzynia biegów (oczywiście jak dobrze mówię), potem mi nóżka nie chciała odbijać. Teraz mi się gaźnik przestawił i mi spala 7/100km masakra ...!! UWAŻAJCIE NA GAŹNIK ŻEBY SIĘ NIE PRZESTAWIŁ !!

ale mi się jego wygląd podoba migacze są za****** zamocowane, zajebiste ma mocne światła, tylko szkoda że ma mały kuferek bo kas nawet się nie mieści :(
Pozdrawiam wszystkich fanów ZIPP<br><hr>KoSa z La<br>
Komentatorzy napisał(a):Widzę ze słabo znasz się na swoim skuterku :) Gaźnik ci się nie mógł przestawić Palił tyle pali tyle i będzie palił tyle !!!! to nie wina gaźnika ..... Jak już to może ci się rozregulować mógł a nie przestawić co ci się tam mogło przestawić jak tam przepustnica ma średnice 12 mm i więcej nie będzie miała choć grzmiało . A z kopką to jak szanujesz tak masz :) Poczytaj Na forach a potem pisz POZDRAWIAM ALL<br><hr>GrzeszotF<br>
no kopniaki szybko się niszczą tu kolega ma rację<br><hr>df
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/4/2011, 16:54

siemka jak ktos ma zdiete wszystkie blokady niech napisze 12382351<br><hr>osa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 13/4/2011, 11:38

Witam!!!
Mam prośbę mógłby mi ktoś powiedzieć gdzie znajduje się różowy kabelek do zdjęcia jednej z blokad. czy zdjęcie tej blokady w jakiś sposób grozi skuterowi????? trzeba go przecinać????<br><hr>posiadacz zippa simpli
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/4/2011, 21:23

Mam pytanie jak dobrze dotrzec skuter ? mam problem w moim simpli gdy zaleje do pełna wskaznik pokazuje ze bak jest pusty czym jest to spowodowane i jak to naprawic no i jeszcze przerywa mi lewy reflektor
<br><hr>duszek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl