Motocykl Po prawku.
• Strona 1 z 1
Motocykl Po prawku.
Witam.
Jako że niedawno zdałem prawo jazdy niestety tylko kategorii A1 planuje zakup motocykla.
Nie będe ukrywał, że z motocyklami styczność miałem na kursie + motocykle od znajomych, można powiedzieć że jeżdżę w miarę dobrze i 125 nie robi mi zbytniego problemu podczas jazdy.
Rozważamy z ojcem zakup pierwszego motocykla i tutaj jest nasz dylemat.
Przy moich wymiarach 90 kg 185 cm jestem także dosyć szeroki w barach na każdej 125 wyglądam po prostu głupio jak wyrośnięty byk.
I tutaj nasuwa się nasze pytanie czy jako pierwszy własny motor dam rade ujeździć Honde Hornet 600 ?
Nie ukrywam że pierwszy sezon nie był by jakąś szaleńczą jazdą tylko miasto + ewentualnie trasa ale to max 120-130 km/h (nie chcę się szybko zabić
)
Proszę o opinie na ten temat (czy przeskoczyć odrazu na 600) ewentualnie proszę o zasugerowanie mi jakiś modeli, w miarę łatwych dla osoby zaczynającej swoją przygodę.
Dziękuje
Jako że niedawno zdałem prawo jazdy niestety tylko kategorii A1 planuje zakup motocykla.
Nie będe ukrywał, że z motocyklami styczność miałem na kursie + motocykle od znajomych, można powiedzieć że jeżdżę w miarę dobrze i 125 nie robi mi zbytniego problemu podczas jazdy.
Rozważamy z ojcem zakup pierwszego motocykla i tutaj jest nasz dylemat.
Przy moich wymiarach 90 kg 185 cm jestem także dosyć szeroki w barach na każdej 125 wyglądam po prostu głupio jak wyrośnięty byk.
I tutaj nasuwa się nasze pytanie czy jako pierwszy własny motor dam rade ujeździć Honde Hornet 600 ?
Nie ukrywam że pierwszy sezon nie był by jakąś szaleńczą jazdą tylko miasto + ewentualnie trasa ale to max 120-130 km/h (nie chcę się szybko zabić

Proszę o opinie na ten temat (czy przeskoczyć odrazu na 600) ewentualnie proszę o zasugerowanie mi jakiś modeli, w miarę łatwych dla osoby zaczynającej swoją przygodę.
Dziękuje
- Zieja
- Świeżak
Zieja temat sportowych 600 na pierwsze moto był już wałkowany milion razy. Ale generalnie każdy taki temat kończy się tym ze nie nadają się do nauki.
Kup jakieś 500ccm wyglądać będziesz dobrze i jeździć się nauczysz.
Kup jakieś 500ccm wyglądać będziesz dobrze i jeździć się nauczysz.
- radziu88
- Świeżak
Poza tym przy każdej kontroli zapłacisz 300zł za "niewinność" - brak kategorii A. Do tego odholowanie motocykla będzie Cię też kosztowało, bo już na nim nie pojedziesz dalej. Jak kupisz 600 to na pewno nie będziesz jeździł poniżej setki, raczej bliżej 200. Poza tym na motocyklu można się zabić przy 50/h.
- Mental
- Świeżak
Czyli nie masz 18 lat nawet a chcesz smigać na szerszeniu? Pomysł bardzo kiepski, proponuje tradycyjnie 500 na początek, po sezonie można sprzedać i na dodatek wolno tracą na wartości.
Odholowanie nie będzie konieczne bo możesz go pchać, był artykuł w ścigaczu o takich przypadkach.
Mental napisał(a):Poza tym przy każdej kontroli zapłacisz 300zł za "niewinność" - brak kategorii A. Do tego odholowanie motocykla będzie Cię też kosztowało, bo już na nim nie pojedziesz dalej.
Odholowanie nie będzie konieczne bo możesz go pchać, był artykuł w ścigaczu o takich przypadkach.
-
shiver - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości