chce kupic crossa
• Strona 1 z 1
chce kupic crossa
mam 155 cm i 14 lat mam zamiar kupic crossa honde cr 85 lub yamahe yz 85 i niewiem czy dam sobie rade chodzi o wzrost ?
jesli nnie te croosy to jakie inne kupic ? pomozcie szybko blagam..

- rastaman10
- Świeżak
a ile chcesz wydac na to?
jezdziles juz na czyms?
moze lepiej dla ciebie bylo by wziac na poczatek yamaszke dt 125 duzo mniejsze koszty utrzymania i nie jest az taki szatan jak full szczegolnie jesli nie masz doswiadczenia ale nie mozwie ze jesli nie masz to nie mozesz miec fula
jezdziles juz na czyms?
moze lepiej dla ciebie bylo by wziac na poczatek yamaszke dt 125 duzo mniejsze koszty utrzymania i nie jest az taki szatan jak full szczegolnie jesli nie masz doswiadczenia ale nie mozwie ze jesli nie masz to nie mozesz miec fula
- barek253
- Mieszkaniec forum
barek253 napisał(a):moze lepiej dla ciebie bylo by wziac na poczatek yamaszke dt 125 duzo mniejsze koszty utrzymania
dokładnie tak. trzeba też patrzeć na to. ja też na początku szukałem fula 250 4t ale jak się dowiedziałem że mam po każdej jeździe coś przy niej robić i do tego częste remonty to zdecydowałem się na enduro i teraz jeżdżę i tylko łańcuch przed każdą jazdą smaruję i za jakiś czas się olej wymieni i nie muszę się martwić o tłoki i inne rzeczy tylko jeżdżę.
- domin195
- Świeżak
niech najpierw kolega okresli czy ma na to $$ i do czego chce uzywac motocykla
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
domin195 - Twoja wypowiedź jest w pełni amatorska. Jaki byś nie miał motocykl przy kazdym trzeba coś robić. Jestem pewien że za niedługo napiszesz ze ci motocykl nie jeździ albo padło ci to lub tamto. Dbasz o filtr powietrza? Czyścisz go co jazdę? Łańcucha nie wystraczy samrować też go trzeba czyścić. Ja przed wyjazdem sprawdzam ciśnienie w oponach, naciąg łańcucha, poziom oleju, płynu chłodniczego, wciskam przedni amortyzator patrze czy nie ma wycieków, sprawdzam pds i wiele innych. A po powrocie jak motocykl brudny szlifuje go tyle aż będzie błyszczał.
A tłok? Masz ty jakieś pojęcie o tłoku? Wiesz jak to działa i w ogole?
To że ktoś ci pisze ze wymianka co 20mht czy coś to musiałbyś być mega wyczynowym rajderem zeby zapałować maszynę.
A w ogolę śmię twierdzić ze te twoje dr 350 to raczej ciebie wyprowadza na spacer (chyba ze jestem w błędzie).
rastaman10 - a ty kolego raczej ogarniesz motocykl. Ja mam 180cm jeźdzę ktm 520 i jak siedze na moto dotykam tyle butami zeby sie nie przerócić. Moja rada luknij w specyfikację tam będziesz miał podane wysokość siedzenia, a potem ustaw sobie nie wiem taboret, albo coś z desek na taką wysokość i usiąć na tym i zobaczysz czy dasz radę czy nie. Pamiętaj pod twoim ciężarem moto zawsze nieco przysiądzie także te 2-3 cm niżej będzie.
A tłok? Masz ty jakieś pojęcie o tłoku? Wiesz jak to działa i w ogole?
To że ktoś ci pisze ze wymianka co 20mht czy coś to musiałbyś być mega wyczynowym rajderem zeby zapałować maszynę.
A w ogolę śmię twierdzić ze te twoje dr 350 to raczej ciebie wyprowadza na spacer (chyba ze jestem w błędzie).
rastaman10 - a ty kolego raczej ogarniesz motocykl. Ja mam 180cm jeźdzę ktm 520 i jak siedze na moto dotykam tyle butami zeby sie nie przerócić. Moja rada luknij w specyfikację tam będziesz miał podane wysokość siedzenia, a potem ustaw sobie nie wiem taboret, albo coś z desek na taką wysokość i usiąć na tym i zobaczysz czy dasz radę czy nie. Pamiętaj pod twoim ciężarem moto zawsze nieco przysiądzie także te 2-3 cm niżej będzie.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
mentorsct - twoje wypowiedzi są bardzo denerwujące biorąc pod uwagę to że mnie nie znasz. wiem że przy każdym motocyklu trzeba coś robić, nawet o rower trzeba dbać i go serwisować. są jednak motocykle które tej pielęgnacji i poświęcania im czasu i pieniędzy potrzebują mniej a inne więcej. filtr powietrza w moim moto ma dwa lub trzy wyjazdy, niestety nie czyszczę go co jazdę, jeszcze go nie czyściłem bo jeździłem dwa razy ale po tej jeździe pewnie wyczyszczę. łańcuch myję i smarują co jedną/dwie jazdy. przed każdą jazdą i po niej sprawdzam olej. wiem jak działa tłok, znam mniej więcej budowę silnika ale chyba nie odważę się go samemu rozebrać bo nie chcę nic zepsuć. nie jestem kompletnym laikiem i nie musisz mnie traktować jak dziecko.
zapomniałem dodać. to ja prowadzę motocykl a nie on mnie. w ten weekend dam jakieś zdjęcia lub filmik bo wiem że możesz mi nie uwierzyć na słowo.
zapomniałem dodać. to ja prowadzę motocykl a nie on mnie. w ten weekend dam jakieś zdjęcia lub filmik bo wiem że możesz mi nie uwierzyć na słowo.
SUZUKI DR 350se => na 3 z gazu idzie na koło
- domin195
- Świeżak
• Strona 1 z 1