czerwony kabel
• Strona 1 z 1
czerwony kabel
witam, tematów z regulatorem napiecia było juz w pzd.. ale nie moge znalesco odnosnie problemu u mnie.... zauwazyłem ze dosc bardzo grzeje mi sie regulator, w czasie jazdy czuc ciepło bijace od niego, dzisaj go wyciagnołem i wtyczka jest nadtopiona ale tylko w miejscu czerwonego kabelka, pozostałe 4? sa okej , brac sie odrazu za przewijanie uzwojenia alrernatora czy przyczyna jest gdzie indziej (mam nadzieje) pozdrawiam i czekam na pomoc:)
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
nie koniecznie musi byc to wina od razu alternatora. raczej wina tkwi w poborze prądu. wystarczy że bedziesz miał słabe aku i juz bedzie wiekszy pobór prądu i wieksze grzanie. jak masz mozliwosc wyłacz wszystkie swiatła i inne odbiorniki energii elektrycznej o ile takie posiadasz ( np podgrzewane manetki
) i wtedy sprawdź czy sie grzeje. jezeli sie nie grzeje podładuj dobrze akumulator i powinno pomóc 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
no własnie aku kupiłem nowy ale jest nie szczelny i na klemach zrobił sie kakretny nalot. musze go wymienic ,ale dobra rada sprawdze bez swiateł czy sie grzeje.
bez swiateł tez sie grzeje...Neutral
zrobiłem za Ciebie edycję
przypominam że nie piszemy post pod swoim postem.
Odsyłam Cię do regulaminu.
senekkorzenna
bez swiateł tez sie grzeje...Neutral
zrobiłem za Ciebie edycję

Odsyłam Cię do regulaminu.
senekkorzenna
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
no zgodze sie ze sie zawsze grzeje ale chybanie az tak ze nadtopi wtyczke.... gdzie ten mały styk moze byc?? gdzie wymienic konektor ??
merciless tactics...r1
-
flaash4747 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości