CoÅ› na poczÄ…tek
• Strona 1 z 1
CoÅ› na poczÄ…tek
Witajcie, jestem tu nowy i tak samo nie dawno zdałem prawo jazdy na motor no i w końcu trzeba coś kupić
Ogólnie mam trzy typy
1.Honda CB500
2.Kawasaki ER5
3.Suzuki GS500E
Który z nich byłby najlepszy na początek ?? mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie
z góry dziękuje za pomoc i za rady
POZDRAWIAM !
zmień nazwę tematu edytując ten post
madcap

1.Honda CB500
2.Kawasaki ER5
3.Suzuki GS500E
Który z nich byłby najlepszy na początek ?? mam nadzieje ze mi jakoś pomożecie

zmień nazwę tematu edytując ten post
madcap
- bmbk
- Świeżak
W końcu przyszły motocyklista, który nie uważa, że da radę CBR 1000 RR.
Masz sporo pokory, i jeśli troszkę kasy proponowałbym ER 6 lub SV 650. Dasz sobie z nimi radę bez problemu, a przez kolejne 2-3 sezony będziesz odkrywać ich możliwości
Oczywiście w innym poście doradzałem kupno Fazera to też doskonały motocykl ale już nieco mocniejszy.
Masz sporo pokory, i jeśli troszkę kasy proponowałbym ER 6 lub SV 650. Dasz sobie z nimi radę bez problemu, a przez kolejne 2-3 sezony będziesz odkrywać ich możliwości

Oczywiście w innym poście doradzałem kupno Fazera to też doskonały motocykl ale już nieco mocniejszy.
- ROHS
- Świeżak
Jak napisał <b>Kamusial</b> kazdy z nich da radę. Zalezy od Twoich gabarytów. Cebula jest wieksza niż GS i ER, więc to może być decydujące. Przysiądź się, i wybierz. Reszta praktycznie bez różnic (pomijając gusta). Ja mając 180 cm i 85 kg swego czasu wybrałem cb bo na gs i er5 czulem się i wyglądałem jak na psie. Nie sprawdzałem tego gs z owiewkami (chyba gs500f) więc o nim się nie wypowiem.
pzdr.pitti
pzdr.pitti
- pitti
- Świeżak
Tak więc jeżeli chodzi o moje gabaryty to mam 180cm wzrostu i ok 87kg wagi (23lata)
. Faktycznie ER5 i GS są małe i wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysl a mianowicie Yamaha FZS 600 ??
http://allegro.pl/yamaha-fzs-600-fazer-i1531712967.html coś takiego. Co o tym myślicie ?? dał bym rade na początek ??

http://allegro.pl/yamaha-fzs-600-fazer-i1531712967.html coś takiego. Co o tym myślicie ?? dał bym rade na początek ??
- bmbk
- Świeżak
ja mam lepszy pomysł faktycznie kawałek ciebie jest ja mam 163 cm mało wagi fazer 600 trafiłeś w 10, no chyba że masz kasę to (gikser k6 poręczny diabełek) żart ,fazer tak w piz....u lepszy od bandita
- mały ale stary
- Świeżak
No OK mniej więcej wiem co na początek poważnie mysle na XJ a Banditem takim do 5000zł
mysle za na pierwszy motor nie ma co więcej kasy wydawać bo jednak to bedzie nadal nauka
. Takze dziekuje za dobre rady i teraz pytam o sprzęt
jaki kask tzn. jaka firma ?? bo mysle nad tym http://sklep.scigacz.pl/kask-integralny ... =1712_1595 ?? i jaka kurtka rekawice ?? firma ? oczywiscie wszystko w granicach rozsadku z cena
na początek nie chce butów ani spodni bo nie stac mnie na to ale kurtka rekawice kask i pas nerkowy to chyba taki standard. Jak mozecie napiszcie cos co o tym kasku myslicie i jak reszta sprzetu
dziękuje za odpowiedz i za rady z góry i Pozdrawiam !!!

- bmbk
- Świeżak
Masz osobny temat dotyczący ubioru, codo tego kasku to jest bardzo dużo pozytywnych głosów. Radziłbym jednak kupić buty i spodnie, minimalistyczne buty za 300zł kupisz a spodnie porzadne Mottowear za 400zł.
- luqa90
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości