Pierwszy motocykl do 7tys
• Strona 1 z 1
Pierwszy motocykl do 7tys
Witam.
Planuję zakup pierwszego w życiu motocykla i zastanawiam się który wybrać. Do dyspozycji na sam motocykl mam około 7000zł , kasa na odzież też jest odłożona. Upatrzyłem sobie na początek 4 modele : gs500f , xj600n , sv650s oraz zr7. Na pierwszy kwota może być za mała ale na resztę powinno wystarczyć. Bardzo zaciekawił mnie zr7 i zastanawiam się czy to dobre posunięcie jak na pierwszy motocykl - znajomy ma na sprzedaż w dobrym stanie i pieniądzach.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) - 0 + kurs
- Wiek, waga, wzrost, - 22 ; 100 ; 192
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - miasto 70% ; trasa 30%
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? jak się uda to 8-10tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - 7000
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - 2tys
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - gs500f , sv650 , zr7
Planuję zakup pierwszego w życiu motocykla i zastanawiam się który wybrać. Do dyspozycji na sam motocykl mam około 7000zł , kasa na odzież też jest odłożona. Upatrzyłem sobie na początek 4 modele : gs500f , xj600n , sv650s oraz zr7. Na pierwszy kwota może być za mała ale na resztę powinno wystarczyć. Bardzo zaciekawił mnie zr7 i zastanawiam się czy to dobre posunięcie jak na pierwszy motocykl - znajomy ma na sprzedaż w dobrym stanie i pieniądzach.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie) - 0 + kurs
- Wiek, waga, wzrost, - 22 ; 100 ; 192
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych? - miasto 70% ; trasa 30%
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie? jak się uda to 8-10tys
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach? - 7000
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie? - 2tys
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę? - gs500f , sv650 , zr7
- dzejk
- Świeżak
Jeśli masz zerowe doświadczenie to kawasaki zr7 nie jest dobrym pomysłem. Na pocżątek przygody z jednośladami kup gs 500 i gwarantuję Ci, że nawet taki motocykl zapewni dużo frajdy i zwiększony poziom adrenaliny podczas jazdy. Po sezonie czy dwóch pogonisz i wtedy będziesz gotowy na coś mocniejszego.
-
mognilwo - Świeżak
zr7 na pierwszy motocykl jak najbardziej godny polecenia. ja od niego zaczalem i chwale sobie ta maszyne, mam na sprzedaz za 7100
Bo życie jest po to, by śmigać na moto! 

-
Honest_Sith - Świeżak
To może thundercat będzie dobry jako pierwszy bo też mam na sprzedaż
.
Owszem kawa jest do ogarnięcia ale wydaje mi się, że na początek bezpieczniej będzie kupić cuś słabszego.

Owszem kawa jest do ogarnięcia ale wydaje mi się, że na początek bezpieczniej będzie kupić cuś słabszego.
-
mognilwo - Świeżak
Trochę duży jesteś
Ja polecam XJtę, choć przede wszystkim przysiądź się do tych motocykli i sprawdź czy jest Ci wygodnie, czy Ci odpowiadają itd. Np. dla mnie GS był za mały i dopiero z czasem zrozumiałem, że fajnie jest kiedy motocykl jest poręczny i łatwy w prowadzeniu
SVka wydaje mi się, że będzie za mała dla Ciebie, choć to świetny motocykl- musisz się przysiąść i zobaczyć.

SVka wydaje mi się, że będzie za mała dla Ciebie, choć to świetny motocykl- musisz się przysiąść i zobaczyć.
Yamaha XJ600 -> TDM 900 -> DRZ 400e
-
Kamusial - Bywalec
tak, tylko pamiętaj że ducati to motocykl specjalnej troski co się wiąże z kosztami.
SPRZEDAM r1 rn04 8500zł
-
wasil1993p - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości