Zobacz wątek - Szalejący obrotomierz w R1 2000 rok
NAS Analytics TAG

Szalejący obrotomierz w R1 2000 rok

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Szalejący obrotomierz w R1 2000 rok

Postprzez Bzyk_R1 » 5/4/2011, 18:33

Witam. Mam problem z obrotomierzem w mojej R1. Podczas jazdy szczególnie na wyższych zakresach obrotów wskazówka odchyla się jak szalona zamiast płynnie pokazywać obroty. Skacze o kilka tysięcy. Po drugie po każdym wyłączeniu zapłonu kluczykiem zeruje mi licznik dzienny kilometrów;/ troszke to kłopotliwe przy planowaniu tankowań;/ Dodam że licznik zeruje też przycisk PASS (od migania światełkami długimi) na wyłączonym silniku i włączonym zapłonie. Podczas jazdy licznik normalnie nalicza i nie zeruje się. Jakiś czas temu moto było przewożone w deszczu bez plastików i z odpiętym zbiornikiem paliwa. Podobno przewód od czujnika paliwa też ma wpływ na obrotomierz. Kontrolka rezerwy zapala się na chwile przy włączeniu zapłonu ale nie działa przy niskim poziomie paliwa;/ Pewnie czeka mnie czyszczenie wtyczek i etc. Napiszcie więc czym doczyścić styki w ciasnych kostkach. Z góry dziękuje i prosze o pomocne wskazówki.
Bzyk_R1
Świeżak

Postprzez Kaniuszy » 5/4/2011, 18:51

akumulator działa dobrze?
Kawa zx6r, 1998
Kaniuszy
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa