Olej z ZX6R 2000r prosze o pomoc
• Strona 1 z 1
Olej z ZX6R 2000r prosze o pomoc
Witam wszystkich jeszcze przed końcem poprzedniego sezonu w mojej kawie pojawił sie niepokojący problem, otóż na łączeniu kolektora z głowicą zauważyłem olej, dodam ze motocykl pracuje normalnie na wszystkich cylindrach nie zauważam również nadmiernego dymienia jak i nadmiernego zużycia. Wie może ktoś skąd mogł się wziąć?? chyba nie pierścienie sa przyczyna?? dorzucam tez zdjęcie dzięki z góry za odpowiedz
- Załączniki
-
wiekszy.jpg
- (229.14 KiB) Pobrane 313 razy
- SmokuZX6R
- Świeżak
powiem tak ...ja wymienialem uszczelke alternatora bo mi sie pod spodem zbieral olej a okazalo sie ze wlasnie wyciekal z pokrywy i jakos kapal na alternator. Odtluszcz i sprawdz...ewentualnie odkrec kolektor ? ja sprawdzam wyckeki niebieska srajtasma... jakbys mial olej w komorze spalania to by ci dymilo z puszki. A moze to nie olej a cos ci skapalo na kolektor ^^
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
skroplona i wypalona para wodna z syfem ze spalin od lekko nieszczelnej uszczelki kolektora. Taka maź po spalinach, syfie z ulicy i wilgoci. Wygląda prawie jak olej. To tak na moje
Jeżeli po wyczyszczeniu i przejechaniu co najmniej 20tu kilometrów nic sie nie pojawi a już tym bardziej po takiej jeździe po kontroli nastepnego dnia to nic sie nie dzieje. Jeżeli nadal bedzie tam się zbierało to "coś" ale np po nocy...to ew. mogą puszczać uszczelniacze zaworowe i wywalać olej przez uszczelkę kolektora - ale to byś miał niezłe bajorko w kanałach wydechowych głowicy a mówiłeś, że sucho...

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
u mnie w kawie wyglądało to identycznie jak mi puszczała uszczelka pod pokrywą zaworów, a pozniej jak delikatnie puszcała uszczelka pod śróbami od tejże pokrywy. Umyj to miejsce dokładnie i przejedz sie gdzieś. Jeśli jak przyjedziesz bedzie suche to postaw moto na noc i zobacz rano, jak puszca Ci uszczelka to raczej po nocy bedziesz mial tłuste, a po jeżdzie powinno byc ok
- BrylantR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości