[biblioteka] Disc lock i U-lock na nic się już nie...
• Strona 1 z 1
[biblioteka] Disc lock i U-lock na nic się już nie...
Dyskusja na temat: Disc lock i U-lock na nic się już nie przydadzą?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Disc lock i U-lock na nic się już nie przydadzą?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Disc lock i U-lock na nic się już nie przydadzą?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Dobry art. Czyli najlepiej kupić wielgaśny łańcuch
i postawić przy motocyklu dwa rottweilery
<br><hr>DPS

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"które oprócz funkcji ochrony pojazdu przed kradzieżą realizuje funkcję lokalizacji i monitoringu pojazdu." - czy to oznacza, że każdy z motocykli powinien być wyposażony w GPS?????<br><hr>Arturo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Taaa, ty nam zapłaciłeś, my te pieniądze przechulali, trzeba więc zmienić zasady, żeby w razie czego nie wyszło na jaw, że pieniędzy w kasie niema. Smutne to...<br><hr>zdegustowany
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to oczywiste że firmy ubezpieczeniowe nie wnikają czy jakieś działania mają sens, czy ich nie mają. chodzi o to, aby na koniec roku być na plusie a nie na minusie i tylko o to chodzi. oczywiście kosztem klienta
<br><hr>Fan

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oczywiście że tak zarabiacie na ubezpieczeniach, przecież nie dokładacie do biur, infrastruktury, pracowników, wypłat, KASUJECIE KLIENTA ILE SIĘ DA, ZIMNA WYRACHOWANA KALKULACJA EKONOMICZNA CZASEM PRZY KTÓREJ POSZKODOWANY DOSTANIE WSPARCIE<br><hr>TOM
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem czy dobrze to interpretujecie. AC i tak nie było konkurencyjne. Nie rzadko firmy tak konstruują ofertę, żeby żadnemu klientowi się to nie opłacało. Dzięki temu oficjalnie AC na motocykl w PZU owszem można, ale w praktyce nikt tego nie robi. Dodanie takie zapisu o zabezpieczeniach to tylko kolejny krok.
Podobnie jest w tej chwili z OC w Allianz. Owszem jest, ale nawet pracownik ubezpieczalni poradził mi pójść w tej sprawie do PZU, gdzie jest 3x taniej.
Jeżeli sprawa zacznie dotyczyć większej ilości ubezpieczycieli, no to mamy problem. Póki co w Allianz "fabryczna blokada kierownicy" była wystarczająca do AC i nawet moim disc-lokiem z alarmem nikt się nie zainteresował.<br><hr>szu
Podobnie jest w tej chwili z OC w Allianz. Owszem jest, ale nawet pracownik ubezpieczalni poradził mi pójść w tej sprawie do PZU, gdzie jest 3x taniej.
Jeżeli sprawa zacznie dotyczyć większej ilości ubezpieczycieli, no to mamy problem. Póki co w Allianz "fabryczna blokada kierownicy" była wystarczająca do AC i nawet moim disc-lokiem z alarmem nikt się nie zainteresował.<br><hr>szu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jeden z dopuszczonych do montażu typów urządzeń. Nie ma obowiązku stosowania systemów z lokalizatorami GPS. Pozdrawiam,<br><hr>LovtzaKomentatorzy napisał(a):"które oprócz funkcji ochrony pojazdu przed kradzieżą realizuje funkcję lokalizacji i monitoringu pojazdu." - czy to oznacza, że każdy z motocykli powinien być wyposażony w GPS?????<br><hr>Arturo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja nei mam zadnych zabezpieczeń tylko takie do roweru i przykuwam codziennie do znaku na parkingu przykrywam plachtąi gra a i jeszcze fabryczne zalaczam, czy to znaczy ze jesli mi zajumaja maszyne to moge pomazyc o odszkodowaniu? btw mam pelen pakiet w PZU tzn tez drozszy :-/<br><hr>GoMikey
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jednym słowem nie warto w ogóle ubezpieczać motocyklu , prócz obowiązkowego OC. Śmiechu warte ! ! <br><hr>Maro
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bo jak mi to ładnie wyjaśnił Pan Agent ubezpieczeniowy, Firma Ubezpieczeniowa nie może być pewna, że zabezpieczenie mechaniczne typu disk-lock, łańcuch zostały w prawidłowy sposób założone, alarm i immobilizer są zabezpieczeniami automatycznymi, czyli niezależnie od tego czy kierowca ma czas na przypięcie motocykla, czy nie to zabezpieczenie automatyczne zostanie aktywowane. Owszem z punktu widzenia logiki każdego użytkownika jednośladu zabezpiecza się sprzęt na wszystkie możliwe sposoby, ale "świnia" ubezpieczyciel nam nie wierzy ;(<br><hr>dziecko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości