Yamaha r6 03-05 Skrzynia Biegow
• Strona 1 z 1
Yamaha r6 03-05 Skrzynia Biegow
Witam:) Czy ktoś Powie Mi Do jakich Innych Motorów Była wkładana skrzynia Biegów od r6 03-05 ? Ogólnie Problem U mnie polega na tym że spadła mi Zębatka z Walka skrzyni Biegów I nakrętka Zerwała mi gwint ...
Potrzebuje pomocy z góry Dziękuje ....
Potrzebuje pomocy z góry Dziękuje ....
- tajpan12
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
-
http://www.kawasakipartshouse.com/
sprawdzaj po numerze seryjnym. Zakladam sie ze walek zdawczy mogl sie powtorzyc. Roznic sie moze przelozeniami na niektorych kolach.
P.S. sprawdzisz tam numery do wszytykich moto (SKU).
sprawdzaj po numerze seryjnym. Zakladam sie ze walek zdawczy mogl sie powtorzyc. Roznic sie moze przelozeniami na niektorych kolach.
P.S. sprawdzisz tam numery do wszytykich moto (SKU).
-
Nie wiem ile masz z tym roboty, zeby ten walek wyciagnac ale pewnie da sie na nim zrobic nowy gwint i dorobic nakretke jaka chcesz. Cala operacja moze kosztowac miedzy 50-100 zl plus twoj demontaz i montaz. Dla tokarza gwint prawy, lewy, drobny jaki chcesz i nakretke tez dorobi.
-
mirekm71 - VIP Åšcigacz.pl
jakie rozpołowić? Jak mówimy o gwincie na wałku co na niego przychodzi zębatka zdawacza do łańcucha to wystarczy ogołocić sprzęta najbardziej jak się uda i można narzynką kupioną w sklepie z narzędziami poprawić gwint bez problemu. Albo zaprowadzić sprzęta do takiego miejsca gdzie dorabiają elementy stalowe i tam powinni mieć narzynkę do "pręta" średnicy wałka co masz w moto. Rozbierasz przy nich - pokazujesz co i jak i myślę, ze maks 50-100zł i zrobione.
Inna sprawa to nie wydaje mi siÄ™, ze tam jest lewy gwint...na moje prawy.
Inna sprawa to nie wydaje mi siÄ™, ze tam jest lewy gwint...na moje prawy.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Gwint jest normalny - prawy.
Za taką operację z dorobieniem nowej nakrętki płaciłem max. 150PLN.
Wymagany demontaż osłony łańcucha i zębatki oraz odpowiedni specjalista (tokarz) ze sprzętem.
Czasami nowa nakrętka z ASO Yamaha (60PLN) + poprawienie gwintu na wałku pomaga, ale często bezpieczniejsze jest dorobienie nowej nakrętki u tokarza.
Za taką operację z dorobieniem nowej nakrętki płaciłem max. 150PLN.
Wymagany demontaż osłony łańcucha i zębatki oraz odpowiedni specjalista (tokarz) ze sprzętem.
Czasami nowa nakrętka z ASO Yamaha (60PLN) + poprawienie gwintu na wałku pomaga, ale często bezpieczniejsze jest dorobienie nowej nakrętki u tokarza.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
No Wlasnie .. A Kolega Ktory Pracowal w Salonie Yamahy Powiedzial ze lewy wiec sam nie wiem co mam sobie myslec ? Bylem U tokarza I powiedzial ze zalezy od twardosci walu jezeli bedzie zbyt twardy to trzeba bedzie go wyjac jezeli nie to zrobi gwint recznie narzynka ...
Ostatnio edytowano 30/3/2011, 01:57 przez tajpan12, łącznie edytowano 1 raz
- tajpan12
- Świeżak
I mam jeszcze jedne pytanie .....
Gwintowac Do samego konca ? az do frezu na ktory nachodzi zebatka ? czy poprawic tylko stary ? bo nie wiem jak wygladala poprzednia nakretka ... dochodzila do frezu i blokowala zebatke ? bo tam jest dosc krotki gwint ... Szukalem godzinami zeby zobaczyc jak ta nakretka wyglada i nie moglem znalesc :/
Gwintowac Do samego konca ? az do frezu na ktory nachodzi zebatka ? czy poprawic tylko stary ? bo nie wiem jak wygladala poprzednia nakretka ... dochodzila do frezu i blokowala zebatke ? bo tam jest dosc krotki gwint ... Szukalem godzinami zeby zobaczyc jak ta nakretka wyglada i nie moglem znalesc :/
- tajpan12
- Świeżak
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 19 gości