Motocykl na A1 do 5k
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motocykl na A1 do 5k
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
0km, To będzie mój pierwszy motocykl.
- Wiek, waga, wzrost,
16 lat, 73kg, 175cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Tzn. Motocykl będę kupował na wakacje i głównie chcę nim sobie jeździć po województwie, Po mieście o tak zwiedzając i czerpiąc przyjemność z jazdy motocyklem.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Tyle ile motocykl da radę wytrzymać.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Na sam motocykl gotówki jakieś 4k, Na ciuchy jakieś 2k.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
W sezonie (Wypłata 100zł miesięcznie) czyli coś koło 1 tysiąca złotych.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Najbardziej podobajÄ… mi siÄ™ motocykle typu Naked (z750, ducati 696 itp.)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Od tamtych wakacji (9 miesięcy) myślę nad motocyklem.
Do tej pory długo upierałem się przy Hondzie Varadero lecz że względu iż ciuchy muszę kupić raczej nie będzie to dobry motocykl dla mnie.
Cały czas konkurują że sobą Honda Cbr 125 że względu na bezawaryjność i monstrum części dostępnych, I Hyosung gt 125 że względu na wygląd który wśród motocykli 125 najbardziej mi się podoba.
A więc proszę o doradzenie czy 1000 zł rocznie na naprawy itp. Hyosunga wystarczy czy na ten motocykl mnie nie będzie stać,
I lepiej sobie kupić cbrkę, Która mi się bardzo podoba, Pod względem technicznym, Lecz stylem przegrywa z Hyosungiem.
P.s. Proszę nie doradzać motocykli 2T, Jedynym mądrym wyborem w mojej sytuacji to coś bezawaryjnego 4T,
I jeszcze jedno nie interesuje mnie V max itp. więc to nie jest żaden powód żeby kupić coś innego, Czerpię przyjemność z jazdy jadąc chociażby 70km/h.
Liczę na wiele odpowiedzi które mi pomogą w zdecydowaniu się.
0km, To będzie mój pierwszy motocykl.
- Wiek, waga, wzrost,
16 lat, 73kg, 175cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Tzn. Motocykl będę kupował na wakacje i głównie chcę nim sobie jeździć po województwie, Po mieście o tak zwiedzając i czerpiąc przyjemność z jazdy motocyklem.
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Tyle ile motocykl da radę wytrzymać.
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Na sam motocykl gotówki jakieś 4k, Na ciuchy jakieś 2k.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
W sezonie (Wypłata 100zł miesięcznie) czyli coś koło 1 tysiąca złotych.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Najbardziej podobajÄ… mi siÄ™ motocykle typu Naked (z750, ducati 696 itp.)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Od tamtych wakacji (9 miesięcy) myślę nad motocyklem.
Do tej pory długo upierałem się przy Hondzie Varadero lecz że względu iż ciuchy muszę kupić raczej nie będzie to dobry motocykl dla mnie.
Cały czas konkurują że sobą Honda Cbr 125 że względu na bezawaryjność i monstrum części dostępnych, I Hyosung gt 125 że względu na wygląd który wśród motocykli 125 najbardziej mi się podoba.
A więc proszę o doradzenie czy 1000 zł rocznie na naprawy itp. Hyosunga wystarczy czy na ten motocykl mnie nie będzie stać,
I lepiej sobie kupić cbrkę, Która mi się bardzo podoba, Pod względem technicznym, Lecz stylem przegrywa z Hyosungiem.
P.s. Proszę nie doradzać motocykli 2T, Jedynym mądrym wyborem w mojej sytuacji to coś bezawaryjnego 4T,
I jeszcze jedno nie interesuje mnie V max itp. więc to nie jest żaden powód żeby kupić coś innego, Czerpię przyjemność z jazdy jadąc chociażby 70km/h.
Liczę na wiele odpowiedzi które mi pomogą w zdecydowaniu się.
- NakedFan
- Świeżak
- danielekoo7
- Świeżak
Ja widziałem fajne Varadero za 4k. Jak nie chcesz jeździć szybko to ja bym brał Varadero albo ewentualnie kmx'a lub coś w tym stylu.
Również ciekawe było by jakieś sm np. derbi senda 125
http://motoallegro.pl/honda-varadero-12 ... 35694.html
Również ciekawe było by jakieś sm np. derbi senda 125
http://motoallegro.pl/honda-varadero-12 ... 35694.html
- kyrtap
- Świeżak
Tak ale żeby kupić dobre itp. trzeba włożyć trochę i myślę że cbr będzie tańszy w utrzymaniu niż Varadero.
2. Kmx i senda to takie jakby crossy, Których wygląd mi nie odpowiada,
Ja szukam Nakeda w tej kategorii (125) zostaje tylko mi kupić cbr 125, małego sporta którego wygląd nie jest najgorszy.
2. Kmx i senda to takie jakby crossy, Których wygląd mi nie odpowiada,
Ja szukam Nakeda w tej kategorii (125) zostaje tylko mi kupić cbr 125, małego sporta którego wygląd nie jest najgorszy.
- NakedFan
- Świeżak
Jak już tak chcesz coś w stylu nad to polecam Yamahę YBR.
http://www.scigacz.pl/Yamaha,YBR,125,ni ... ,5761.html
http://www.scigacz.pl/Yamaha,YBR,125,ni ... ,5761.html
- kyrtap
- Świeżak
@kyrtap
Właśnie tak też myślę nad ybrką i może nawet by to nie był zły pomysł tylko nie znam gg osób które mają by się jakąś poradzić popytać ^^
@shiver
No ale varadero to dużo więcej kasy kosztuje naprawy i wszystko, A jakąś stylem nie przewyższa dla mnie cbrkę i ybrkę.
Właśnie tak też myślę nad ybrką i może nawet by to nie był zły pomysł tylko nie znam gg osób które mają by się jakąś poradzić popytać ^^
@shiver
No ale varadero to dużo więcej kasy kosztuje naprawy i wszystko, A jakąś stylem nie przewyższa dla mnie cbrkę i ybrkę.
- NakedFan
- Świeżak
Przeczytałem,
Ybr całkiem całkiem jest,
Tylko trochę za mało naked,
No chyba że dałoby mu się dać jakąś maskę w stylu z750 coś żeby wyglądał bardziej jak streetfighter niż jakiś motorek dla starszych osób ^^
Ybr całkiem całkiem jest,
Tylko trochę za mało naked,
No chyba że dałoby mu się dać jakąś maskę w stylu z750 coś żeby wyglądał bardziej jak streetfighter niż jakiś motorek dla starszych osób ^^
- NakedFan
- Świeżak
Każdy motocykl ma duszę;]
Ybrkę też można fajnie zrobić...
Osobiście bym brał Ybrkę i ewentualnie zmienił lampę z przodu. Ten motocykl jest bardziej rozsądny( Choć rozsądni ludzie nie kupują motocykli).
Ale wybór i tak należy do ciebie.
A jeździłeś Ybr'ką albo cbrką?
Ybrkę też można fajnie zrobić...
Osobiście bym brał Ybrkę i ewentualnie zmienił lampę z przodu. Ten motocykl jest bardziej rozsądny( Choć rozsądni ludzie nie kupują motocykli).
Ale wybór i tak należy do ciebie.
A jeździłeś Ybr'ką albo cbrką?
- kyrtap
- Świeżak
YBR nie dorównuje osiągami CBR, Varadero czy GT 125.... Musisz sie z tym liczyć Jak polecisz tym 100km/h to już będzie sii. Dlatego ja wybrałbym Varadero, ale skoro nie chcesz to bierz CBR i sie nawet nie zastanawiaj Wygląd to nie wszystko
-
Arturo925 - Stały bywalec
@kyrtap
Tylko zdając A1 jeździłem CBF125 jedyne co mnie zdziwiło to to że każdy pisał iż to mały motocykl brat Cbr125, A jak go zobaczyłem to dowiedziałem się że nie wszystko co ludzie piszą jest prawdą^^
Napewno ybrkÄ™ sprawdzÄ™ przed kupnem cbrki
@Arturo925
Tzn. O osiągi mi nie chodzi, Varadero jest nawet fajne ale to jest taki typowy turystyk a ja chce coś w stylu turystyk naked nie za duży wystarczający bo sam będę jeździł ile rady da
Wygląd to nie wszystko ale skoro jest z czego wybierać, Można się pozastanawiać.
Tylko zdając A1 jeździłem CBF125 jedyne co mnie zdziwiło to to że każdy pisał iż to mały motocykl brat Cbr125, A jak go zobaczyłem to dowiedziałem się że nie wszystko co ludzie piszą jest prawdą^^
Napewno ybrkÄ™ sprawdzÄ™ przed kupnem cbrki
@Arturo925
Tzn. O osiągi mi nie chodzi, Varadero jest nawet fajne ale to jest taki typowy turystyk a ja chce coś w stylu turystyk naked nie za duży wystarczający bo sam będę jeździł ile rady da
Wygląd to nie wszystko ale skoro jest z czego wybierać, Można się pozastanawiać.
- NakedFan
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości