Zobacz wÄ…tek - kask i kurtka do mniejszych motocykli
NAS Analytics TAG

kask i kurtka do mniejszych motocykli

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Postprzez Jspr » 19/3/2011, 13:50

Witam.

Przymierzam sie do kupna pierwszego motocykla, wybór padł na ninja 250, szukałem czegos bardziej turystycznego niz to ale skoro rozsadniej 250 a nie 600 to stwierdzilem ze moze to byc i sport.

Lubie swoja glowe i wierze, ze warta jest dobrej ochrony z drugiej strony zastanawiam się czy kaski z az tak gornej polki jak shoei czy shuberth potrzebne sa do mniejszych predkosci i sytuacje, ktore moga przy nich wyniknac. - czy wkorzystam potencjal, które daja czy po prostu zniszcze na pierwszych glebach parkingowych itp.
Motocykl będzie słuzyc do codziennych dojazdów na uczelnie i sporadycznych przelotów po mieście, dlatego mysle tylko o kurtce, ale znow, czy potrzebna jest taka az np. Dainese neck?

Druga kwestia to czy istnieje jakas torba stworzona na motocykl, do ktorej moglbym poskladac rzeczy wracajac do domu na weekend (125km)

Dziękuję za pomoc : )

EDIT:

Myślałem o 600 więc mam troche więcej odłożone i te akcesoria są w zasięgu tylko czy jest to dobry wybor na ten moment.

A torba taka, która by pomieściła tygodniowe pranie które bym brał do domu ;d
lub jechał na pare dni z Wroc do Pzn czy wawy..
Ostatnio edytowano 19/3/2011, 16:33 przez Jspr, łącznie edytowano 1 raz
Jspr
Świeżak

Postprzez coumarx » 19/3/2011, 15:37

To ja proponuję kaski AGV K3 i LS2. Cena super i ochrona wystarczająca. Takie kaski cenią się ok.300zł. Są torby "Tankbagi" ale jak nie masz za wiele do przewiezienia to plecak na plecy lepiej spełni swoje zadanie :)
coumarx
Świeżak

Postprzez carma » 20/3/2011, 10:16

Kolego kask shark s500 dodasz troszkę więcej pieniędzy ale mi wydawał sie solidniejszy od ls2.
A moze popatrzysz za używanymi ubraniami na motocykl ? Sprzedawane są za połowę ceny a jakością nie odbiegają od tych nowych .
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 ;)
carma
Świeżak

Postprzez czarlee » 20/3/2011, 12:38

Cześć

Jeżeli zależy ci na bezpieczeÅ„stwie to proponuje wypoÅ›rodkować cena-jakość jest caÅ‚a masa kasków za 400-500 pln posiadajÄ…cych atesty na skorupÄ™ a to znaczy zapewniajÄ…cych bezpieczeÅ„stwo z szybami nie parujÄ…cymi wytrzymaÅ‚ymi na zarysowania i kilkoma innymi dodatkami dla wygody no i bezpieczeÅ„stwa .Tak naprawdÄ™ najlepszy kask za super kasÄ™ nie daje gwarancji ……. Niestety i nie jest to kwestia twojej prÄ™dkoÅ›ci bo po drodze sam jeździÅ‚ nie bÄ™dziesz .To samo tyczy siÄ™ kurki spodni i butów .Polecam także abyÅ› wyposażyÅ‚ siÄ™ w zbrojÄ™ kosztuje do 400 pln a na pewno zwiÄ™kszy twoje szanse. W razie Niemca .
Co do bagaży osobiście wybrał bym cos co można przytroczyć do motocykla niż ładować na plecy ty lepiej mieć nie skrępowane ruchy .
czarlee
Świeżak

Postprzez PrimoGhost » 20/3/2011, 19:41

Lazer LZ6 za małe pieniądze z pozytywntym wynikiem testów SHARP
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
PrimoGhost
Stały bywalec

Postprzez madcap » 20/3/2011, 20:32

temat o kaskach jest podwieszony
zamykam
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê