Zobacz wÄ…tek - pytania aprilia red rose
NAS Analytics TAG

pytania aprilia red rose

i inne małe pojemności
_________

pytania aprilia red rose

Postprzez damian w » 17/3/2011, 16:40

przedewszystkim witam wszystkich serdecznie!!!
nazywam sie Damian i mam 24 lata:) powiem tak-nigdy zbytno nieinteresowaly mnie motory wiec mam prawko tylko na kat B!! ale ostatnio cos mnie natklo i kupilem sobie aprilke red rose 50cc 1989r:) (mam tylko 175cm wzrostu wiec glupio na niej niewygladam:) zbytnio sie na mechanice nieznam wiec z poczatku myslalem ze jest tylko do pomalowania,oddalem ja kumplowi ktory jest lakiernikiem i zna sie tez na mechanice...no i wyszlo troche do wymienienia..amortyzatory tyl( koles w serwisie prubuje mi dopasowac z jakiegos innego motorowera) itd
ale przedewszystkim po wyciagnieciu cylindra okazalo sie ze jest juz troszke porysowany i tlok tez iwec najchetniej bym kupil nowy jakis zamiennik(zeby bylo taniej) i to najlepiej jakis zestaw o wiekszej pojemnosci!! i wtym jest problem bo to prawdopodobnie silnik rv 3 a na allegro jest pelno takich zestawow ale zaden niepasuje do mojego:( wiec moze wy pomozecie mi z tym,gdzie kupic cos takego...bo wiem ze duzo osob ma takie aprilki przerobione wiec gdzies to musicie przeciez kupic:) prosze o pomoc!! i jeszcze jedna rzecz-otoz ten dzwiek mnie przeraza...mozna to jakos poprawic??chodziaz na troszke bardziej basowy?? w tym serwisie u mnie w miescie jest nowy junak 901 itam tez jest pojemn 50cc a chodzi jak jakies 600cc!! wiec pomyslaem czy by niedalo sie tego tlumika zamontowac umie?? wiec ze by tam troszke sie trzeba bylo pobawic z tym wydechem zeby to zamontowac ale mam kumpla ktory spawie tlumiki i on to zrobi tylko czy mi to tez bedzie lepiej chodizc?? wiec ze ten junak to 4t a moja apka 2t ale moze jednak....
panowie pomozcie mi troszke..
licze na duzo obszernych wypowiedzi i pozdrawiam
damian w
Świeżak

Postprzez magik2208 » 17/3/2011, 16:57

Ja jedynie mogę odpowiedzieć co do wydechu, nie ma mowy, że to przejdzie. Co do cyl to może napisz do mielocha czy by Ci coś dopasowali.
magik2208
Bywalec

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê