[Honda CBR250R] Honda CBR250R - radość w przystępnej.
ależ piekna maszynka. pomyslec ze ja zaczynałęm od mz251. Przepaść technincza, ale mz też była fajna. tylko zazdrościc dzisiejszym malolatom, ze maja takie zabawki... <br><hr>Pączek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oj, Ziutek Ziutek nie siej popelinyKomentatorzy napisaÅ‚(a):niedawno byÅ‚o o tym moto,ze wchodzi na rynek amerykaÅ„ski.w artyk. podano cenÄ™ na rynek amer. 12 tys zet.Nie wiem jak sÄ… ceny kalkulowane ,wg jakich kryteriow.Pomijam już wys.zarobków u nas i w usa. Ale sama cena jest skalkulowana bardzo niekorzystnie dla klienta w pl.Jest to wg mnie szukanie frajerów w PL,skoro za ten sam sprzÄ™t musi klient w PL dopÅ‚acić 1000€ <br><hr>ziutek<br>
1. dodaj do ceny USA akcyze do tego 23% Wat a zrozumiesz
cena polska netto wynosi12397 PLN , dzis o 9-20 kurs zakupu dolara wynosi 2,895 , cena usa ,,zaczyna sie" od 3999 co daje 11577 PLN
cena polska wyższa o 820 PLN ( koszty akcyzy)
zbierz kilku kolegów idz do dealea w polsce i otrzymasz cene jak w USA
2. kogo obchodzi jakie sa zarobki w USA , podstawa kalkulacji sa koszty produkcji i wielkosc sprzedazy
<br><hr>Paweł
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A wiesz Ziutek ze w Stanach nie ma podatku VAT, a podatek dochodowy jest realnie niższy niż u nas? To oznacza ceny wszystkiego niższe o 1/4. Zgadza siÄ™? No to jak nie wiesz, to gÄ™ba w kubeÅ‚ i pretensje do naszych polityków którzy ustalajÄ… wysokość podatków.<br><hr>PÄ…czekKomentatorzy napisaÅ‚(a):niedawno byÅ‚o o tym moto,ze wchodzi na rynek amerykaÅ„ski.w artyk. podano cenÄ™ na rynek amer. 12 tys zet.Nie wiem jak sÄ… ceny kalkulowane ,wg jakich kryteriow.Pomijam już wys.zarobków u nas i w usa. Ale sama cena jest skalkulowana bardzo niekorzystnie dla klienta w pl.Jest to wg mnie szukanie frajerów w PL,skoro za ten sam sprzÄ™t musi klient w PL dopÅ‚acić 1000€ <br><hr>ziutek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po lekturze mam wrazenie, ze jest to artykul sponsorowany.
Zgadzam sie z opiniami powyzej, ze wystarczy NSR125 aby objechac tego supernowoczesnego bikea, ktora na pewno bedzie duzo tansza w eksploatacji a znalezienie zadbanego egzemplarza to nadal nie problem.
Jak dla mnie - stylistycznie na 4- (ta owiewka to dramat, za to dashboard super), mechanicznie - nie potrafie ocenic. Jestem fanym motorow z mala pojemnoscia - sam jezdze przede wszystkim po zatloczonym miescie a 600tka czy tysiakiem to jak z karabinem na komara sie wybierac.<br><hr>Wilimiak
Zgadzam sie z opiniami powyzej, ze wystarczy NSR125 aby objechac tego supernowoczesnego bikea, ktora na pewno bedzie duzo tansza w eksploatacji a znalezienie zadbanego egzemplarza to nadal nie problem.
Jak dla mnie - stylistycznie na 4- (ta owiewka to dramat, za to dashboard super), mechanicznie - nie potrafie ocenic. Jestem fanym motorow z mala pojemnoscia - sam jezdze przede wszystkim po zatloczonym miescie a 600tka czy tysiakiem to jak z karabinem na komara sie wybierac.<br><hr>Wilimiak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Masa z płynami 161, masa suchego pojazdu 151. Zbiornik paliwa 13 litrów. Ciekawe na jakim to jeździ paliwie? Pewnie tez bez oleju a w chłodnicy chłodzi powietrze :].
Po co te dane skoro nie trzymajÄ… siÄ™ kupy.
Tak poza tym to dla mnie nie jest ani skuter ani motocykl. Chyba nie chodzi o to żeby jeździć na czymkolwiek tylko żeby był faktycznie ten fun :].<br><hr>Prezes
Tak poza tym to dla mnie nie jest ani skuter ani motocykl. Chyba nie chodzi o to żeby jeździć na czymkolwiek tylko żeby był faktycznie ten fun :].<br><hr>Prezes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
.."i sprawić, że właścicielom sportowych sześćsetek na torze kartingowym zrobi się przykro"..
a może tak z gokartem na torze kartingowym a z 600 na normalnym torze. I okaże sie że jakoś nigdzie nam wspaniała honda nie pasuje.. <br><hr>Prezes
a może tak z gokartem na torze kartingowym a z 600 na normalnym torze. I okaże sie że jakoś nigdzie nam wspaniała honda nie pasuje.. <br><hr>Prezes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pewnie, kazdy artykuł ktory nie krytykuje od razu jest sponsorowany.... eh, polaczki...<br><hr>RealistaKomentatorzy napisał(a):Po lekturze mam wrazenie, ze jest to artykul sponsorowany.
Jak dla mnie - stylistycznie na 4- (ta owiewka to dramat, za to dashboard super), mechanicznie - nie potrafie ocenic. Jestem fanym motorow z mala pojemnoscia - sam jezdze przede wszystkim po zatloczonym miescie a 600tka czy tysiakiem to jak z karabinem na komara sie wybierac.<br><hr>Wilimiak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
noooo, bo na normalnym torze można przycisnąć na prostej, nie?:) Albo najlepiej to na pasie startowym i wtedy wygra TurboHajabusa i po co komuś jakieś nędzne 600?<br><hr>MiszczProstejKomentatorzy napisał(a):.."i sprawić, że właścicielom sportowych sześćsetek na torze kartingowym zrobi się przykro"..
a może tak z gokartem na torze kartingowym a z 600 na normalnym torze. I okaże sie że jakoś nigdzie nam wspaniała honda nie pasuje.. <br><hr>Prezes<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i tak ninja 250 lepiej wygląda i ma lepszy silnik i pewnie nie gorsze podwozie niż ta cbr 250. ja wybrałbym ninje<br><hr>wasil
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Od początku powtarzam że ścigaczem peel rządzi komercja. A co do hondy... 250 o mocy 125... Allahu, widzisz a nie grzmisz<br><hr>komarinoKomentatorzy napisał(a):Po lekturze mam wrazenie, ze jest to artykul sponsorowany.
Jak dla mnie - stylistycznie na 4- (ta owiewka to dramat, za to dashboard super), mechanicznie - nie potrafie ocenic. Jestem fanym motorow z mala pojemnoscia - sam jezdze przede wszystkim po zatloczonym miescie a 600tka czy tysiakiem to jak z karabinem na komara sie wybierac.<br><hr>Wilimiak<br>Komentatorzy napisał(a):Pewnie, kazdy artykuł ktory nie krytykuje od razu jest sponsorowany.... eh, polaczki...<br><hr>Realista<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
oj biedny biedny , nie zauważyłeś że litr bezyny waży znacznie mniej niż kilogram ? <br><hr>PawełKomentatorzy napisał(a):Masa z płynami 161, masa suchego pojazdu 151. Zbiornik paliwa 13 litrów. Ciekawe na jakim to jeździ paliwie? Pewnie tez bez oleju a w chłodnicy chłodzi powietrze :].
Tak poza tym to dla mnie nie jest ani skuter ani motocykl. Chyba nie chodzi o to żeby jeździć na czymkolwiek tylko żeby był faktycznie ten fun :].<br><hr>Prezes<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chciabym zauwazyc, ze motocykl ten, mimo sportowego wygladu nie jest przeciez stworzony do wyscigow na postej. Wg mnie to IDEALNY motocykl do miasta i jako warszawiak zastanowie sie nad jego kupnem.
"Wygląda więc na to, że powoli zaczynamy dorastać do mniejszych motocykli." - po komentarzach widac, ze bardzo powoli<br><hr>phelsum
"Wygląda więc na to, że powoli zaczynamy dorastać do mniejszych motocykli." - po komentarzach widac, ze bardzo powoli<br><hr>phelsum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to nic nie zmienia i tak się nie zgadza. co z olejem i chłodzeniem? <br><hr>PrezesKomentatorzy napisał(a):Masa z płynami 161, masa suchego pojazdu 151. Zbiornik paliwa 13 litrów. Ciekawe na jakim to jeździ paliwie? Pewnie tez bez oleju a w chłodnicy chłodzi powietrze :].
Tak poza tym to dla mnie nie jest ani skuter ani motocykl. Chyba nie chodzi o to żeby jeździć na czymkolwiek tylko żeby był faktycznie ten fun :].<br><hr>Prezes<br>Komentatorzy napisał(a):oj biedny biedny , nie zauważyłeś że litr bezyny waży znacznie mniej niż kilogram ? <br><hr>Paweł<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no właśnie udaje sportowy a objedzie go każdy średni skuter :].Komentatorzy napisał(a):Chciabym zauwazyc, ze motocykl ten, mimo sportowego wygladu nie jest przeciez stworzony do wyscigow na postej. Wg mnie to IDEALNY motocykl do miasta i jako warszawiak zastanowie sie nad jego kupnem.
"Wygląda więc na to, że powoli zaczynamy dorastać do mniejszych motocykli." - po komentarzach widac, ze bardzo powoli<br><hr>phelsum<br>
<br><hr>Prezes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
po prostu - niedługo napiszemy przy ocenie skutera, ze w wyścigach po hipermarkecie zawstydza motocykle. A traktor Ursus zawstydza ferrari na polu z burakami...<br><hr>PrezesKomentatorzy napisał(a):.."i sprawić, że właścicielom sportowych sześćsetek na torze kartingowym zrobi się przykro"..
a może tak z gokartem na torze kartingowym a z 600 na normalnym torze. I okaże sie że jakoś nigdzie nam wspaniała honda nie pasuje.. <br><hr>Prezes<br>Komentatorzy napisał(a):noooo, bo na normalnym torze można przycisnąć na prostej, nie?:) Albo najlepiej to na pasie startowym i wtedy wygra TurboHajabusa i po co komuś jakieś nędzne 600?<br><hr>MiszczProstej<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolejne pierdzi-kółko. Poczekajmy jeszcze na wersję hybrydową i będziemy się podniecać. A będzie w tym tyle z motocykla co w posłance Beger seksu.<br><hr>Rider
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolejna porażka jak VTR250. Mało kto ma więcej niż jeden moto w garażu a to się na trasę wcale nie nadaje.<br><hr>PrezesKomentatorzy napisał(a):Kolejne pierdzi-kółko. Poczekajmy jeszcze na wersję hybrydową i będziemy się podniecać. A będzie w tym tyle z motocykla co w posłance Beger seksu.<br><hr>Rider<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Niekoniecznie szanowni wszechwiedzacy koledzy. VTR250 kosztowała przy wejsciu na rynek 22 tysiace i to była cena nie do zapłacenia za 250. CBRa kosztuje 16k, czyli o 6k mniej. Ninja 250 za 19 tysi w zeszłym roku była najlepiej sprzedajacym sie modelem Kawasaki, wiec ja na waszym miejscu bym sie tak nie mądrzylKomentatorzy napisał(a):Kolejne pierdzi-kółko. Poczekajmy jeszcze na wersję hybrydową i będziemy się podniecać. A będzie w tym tyle z motocykla co w posłance Beger seksu.<br><hr>Rider<br>Komentatorzy napisał(a):Kolejna porażka jak VTR250. Mało kto ma więcej niż jeden moto w garażu a to się na trasę wcale nie nadaje.<br><hr>Prezes<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To na pewno nie w Polsce (a drogach ich nie widać)... w USA jest ultra popularny - bo jest tani. Wcale nie dlatego że jest fajny.Komentatorzy napisał(a):Kolejne pierdzi-kółko. Poczekajmy jeszcze na wersję hybrydową i będziemy się podniecać. A będzie w tym tyle z motocykla co w posłance Beger seksu.<br><hr>Rider<br>Komentatorzy napisał(a):Kolejna porażka jak VTR250. Mało kto ma więcej niż jeden moto w garażu a to się na trasę wcale nie nadaje.<br><hr>Prezes<br>Komentatorzy napisał(a):Niekoniecznie szanowni wszechwiedzacy koledzy. VTR250 kosztowała przy wejsciu na rynek 22 tysiace i to była cena nie do zapłacenia za 250. CBRa kosztuje 16k, czyli o 6k mniej. Ninja 250 za 19 tysi w zeszłym roku była najlepiej sprzedajacym sie modelem Kawasaki, wiec ja na waszym miejscu bym sie tak nie mądrzyl<br><hr>Specjalista<br>
Nikt nim nie jeździ latami. Sezon a później upgrade.
W Polsce do ER6n jest 6tysi różnicy i przy podejściu kupna na jeden sezon po prostu finansowo to się nie opłaca.
16k to faktycznie dobra cena i chyba może być dźwignia popularności wśród młodzieży :]
<br><hr>Prezes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości