Wypadki SEZON 2011 - tu wpisujcie dzwony
• Strona 2 z 2 • 1, 2
melvin napisał(a):mirekm71 napisał(a):l nie ubrani nawet jak motocyklisci. (...)Przerost ego nad umiejetnosciami i selekcja naturalna. Widuje juz takich co sie sprzeta dorobilo a przy plus 6° jedzie taki w spodniach dresowych i tenisowkach.
ZIEEW kazdy jeździ jak mu sie podoba, ja wczoraj oblatałem 2 nie swoje sprzęty (xr400 i bandit 600) i jakoś fakt że napier*alalem w białych adidasach i bojówkach mi nie przeszkadzał a raczej nie jestem świezakiem...
tak mi wygodnie to tak jeżdżę mimo że nie raz spotkałem się z asfaltem...
mirekm71 napisał(a):Nie kazdemu respekt do motocykla pozwoli wyksztalcic sie na motocykliste.
tego w ogóle nie rozumiem
mirekm71 napisał(a): Doswiadczonych przy tych temp jest na drodze mniej bo nie maja takiego parcia i oni nie ulegaja tak czesto wypadkom.
ta jasne... jakoś z ludzi których znam, wszyscy którzy mają szpeja od wielu lat jak i od roku wyjechali jak tylko temperatura przekroczyła 5stopni...
No i wlasnie w tym problem, ze nie rozumiesz. Ja moze jezdze krotko ale zawsze ubraniu jak nalezy i jeszcze nie spotkalem sie z asfaltem. Jak przy niedaj boze kolejnym spotkaniu z asfaltem rozje...sz sobie adidaska to temat bedzie o tobie a ja bede wyzszy zus placil, zeby na renty starczalo. Nie tedy droga, zeby cwaniakowac a potem zyc na cudzy koszt i jeszcze narzekac.
W ostatniej kwestii chodzi o to (to dla sprytnych inaczej), ze niektorzy mlodzi motocyklisci o niewlasciwym podejsciu do tematu nie wyksztalca sie na motocyklistow, poniewaz wczesniej ulegna wypadkowi i zakoncza kariere w tym temacie. W moich okolicach od zeszlego roku przynajmniej dwoch mlodych zakonczylo. Jeden zycie a drugi nie ma reki. Bo po ch..j kurtka wzmacniana jak mu wygodnie w zwyklej??? Teraz ma problem z glowy i moze chodzic w zwyklej a nawet bez jednego rekawa. Zyl bedzie za to co ja do zusu zaniose bo jedna reka nie zarobi a byl mlodym, zdrowym czlowiekiem.
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
Invinciblee napisał(a):No na pewno wzmacniacz w kurtce uratowałby mu rękę
Weźcie zbanujcie tego w pełni_wykształconego_motocyklistę, albo coś...
Moze ty ubierasz sie na motor bo tak jest trendy ale ja szukam komfortu i bezpieczenstwa. To, ze ktos ma troszke wiecej oleju w glowie (moze z racji wieku) od ciebie to nie powod, zeby go zbanowac. Jest regulamin forum i ja go przestrzegam. Nie odpowiadaja ci moje wypowiedzi i nie zalezy mi, zebys sie ze mna zgadzal. Tez nie musze sie z toba zgadzac i nie wnioskuje o jakies banowanie. Modnisiu:-)
Jest duzo przypadkow, kiedy odziez ratuje zdrowie i zycie i nie wiem czy ten chlopak mialby reke. Jezeli uwazasz ze to nie potrzebne to kup sobie kask tiger a rekawiczki pozycz od dziewczyny. Ale wtedy to nie bedzie lans.
-
Człowieku przeżywasz jak żaba okres, swoimi postami nie zmienisz świata... odpusc sobie bo każdy i tak będzie się ubierał jak chce!
-
andrzej551 - Bywalec
sorry za offtop.
Racja, swiata nie zmienie. Ale kiedy ktos kto ma 2000 postow i sportowy motocykl w avatarze, ktorego posty mlodzi traktuja jak nauke pisze takie rzeczy to mi strzyka ... nie napisze gdzie.
Kpic z kogos jest latwo ale napisac cos sensownego to inna bajka.
Racja, swiata nie zmienie. Ale kiedy ktos kto ma 2000 postow i sportowy motocykl w avatarze, ktorego posty mlodzi traktuja jak nauke pisze takie rzeczy to mi strzyka ... nie napisze gdzie.
Kpic z kogos jest latwo ale napisac cos sensownego to inna bajka.
-
Ja teraz latam w pełnym sportowym stroju, ale to że ktoś jeździ w adidasach i dżinsach (sam tak jeździłem przez jakiś czas) nie oznacza że warto podnosić lament i robić aferę jakby jeździł co najmniej z fiutem na wierzchu.
Że klapki i dres na moto buracko wyglądają to każdy wie, a do tego kto tego nie rozumie to to i tak nie dotrze, choćbym napisał 2000 postów na ten temat.
Więc proponuje nie płakać jak panienka tylko dlatego że ktoś robi coś co uważamy za głupie
//mógłby jakiś miły mod to wydzielić do innego tematu czy coś? Bo faktycznie temat sensowny, a się niepotrzebny offtop zrobił.
Że klapki i dres na moto buracko wyglądają to każdy wie, a do tego kto tego nie rozumie to to i tak nie dotrze, choćbym napisał 2000 postów na ten temat.
Więc proponuje nie płakać jak panienka tylko dlatego że ktoś robi coś co uważamy za głupie

//mógłby jakiś miły mod to wydzielić do innego tematu czy coś? Bo faktycznie temat sensowny, a się niepotrzebny offtop zrobił.
-
Invi - VIP Ścigacz.pl
Przemo miał rację co do przyczepności asfaltu... Dzisiaj wyprowadziłem sprzęt i prawie się wyłożyłem podczas... skręcania w lewo. Jak szklanka. Wszędzie to cholerstwo do posypywania dróg ;/
Invinciblee
Bardzo dobra uwaga. Nie popieram tego, ale bardziej mnie drażni wytykanie palcem jak nudystów na moto.
Invinciblee
Bardzo dobra uwaga. Nie popieram tego, ale bardziej mnie drażni wytykanie palcem jak nudystów na moto.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Asfalt bardzo śliski
Na dodatek ta cholerna 130 z tyłu ślizga się jak głupia
Trzeba coś szerszego mi tam ale to już nie w tym sprzęcie, co do stroju, też latam w jeansach i adidasach, tak się zbieram do kupienia butów ale nastąpi to chyba dopiero jak kupie następne moto... Tylko nie czaje, ja tego nie odbieram jako jakieś cwaniakowanie, że jeżdzę sobie w adidasach... Nie wiem jak inni.

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Co do ubrań - Moherowe charaktery zdarzają się nawet w społeczności motocyklowej 

Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
motoftw napisał(a):Asfalt bardzo śliskiNa dodatek ta cholerna 130 z tyłu ślizga się jak głupia
Trzeba coś szerszego mi tam ale to już nie w tym sprzęcie, co do stroju, też latam w jeansach i adidasach, tak się zbieram do kupienia butów ale nastąpi to chyba dopiero jak kupie następne moto... Tylko nie czaje, ja tego nie odbieram jako jakieś cwaniakowanie, że jeżdzę sobie w adidasach... Nie wiem jak inni.
dopóki mi się sznurówka nie wczepiła w dźwignię zmiany biegów też po mieście czasem śmigałem w adidasach. Prawie się wyglebiłem przez to i od tego czasu jeźdżę tylko w butach motocyklowych - nawet jak śmigam w jeansach.
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
Temat zszedl na ubrania. Ktos zechce to posprzata. Motocykl kupilem w pazdzierniku 2009 roku. Duzy, ciezki, troche obudowany. Jezdzilem jak kazdy na poczatku w adidasach, jeans'ach i zwyklej kurtce. Pamietam, ze do 15 grudnia bylo po 15 st wiec latalem w tym co mialem. W marcu 2010 przed pierwszym wyjazdem kupilem ubrania motocyklowe, cos ponad 2000 wydalem i jeszcze bylem zly, ze to ciezkie, sztywne, dopasowane i niewygodne. Jednak kiedy w lipcu wyszlo slonce i sprobowalem wyjazdu w normalnym ubraniu to za 15 minut bylem w domu sie przebrac. Zaczelo lopotac kurtka i spodniami, w nogi zaczelo dmuchac raz zimnym raz goracym powietrzem i du...a byla z jazdy. A, ze czytalem jak noga na zakrecie moze sie dostac pod motocykl, czy otarcie o drugi samochod to wiadomo... mnie to nie dotyczy, to sie innym zdarza. Raz wyjechalem po cos na miasto w lakierkach malo mi moto na nogi nie spadlo. Cala stopa na ziemi nie stoje a lakierki sliskie. Buty motocyklowe maja podeszwe, ktora sie trzyma asfaltu. Wyleczylem sie po prostu z niewlasciwego ubioru 

-
co do tematu, to faktycznie ten asfalt jest cholernie śliski. dopóki się gumy nie rozgrzeje to przy każdym hamowaniu tyłem czuć uślizg, a przy gwałtowniejszym dodaniu gazu moto rzuca jak żydem po sklepie. lecz gdy guma jest rozgrzana to można spokojnie śmigać
fakt, że tego syfu i innego cholerstwa jeszcze pełno na drogach i trza po prostu uważać.

fakt, że tego syfu i innego cholerstwa jeszcze pełno na drogach i trza po prostu uważać.
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
Jeździjcie w kamizelkach...
Konio napisał(a):Movi napisał(a):Słuchajcie temat służy wyłącznie informacji więc prosimy o wklejanie tutaj wyłącznie info o wypadkach. Wszelkie komentarze i dyskusje są tutaj zbędne i będą karane warnami.
Znow jestem zmuszony napisac tego posta....
Chyba zapominacie o czyms...
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2