RYKI ODWOŁANE :-/
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
alozo nie pisz do niego bo nie warto.....
chwala ludziom ze sie wzieli i chcieli zorganizowac taka impreze na wysokim poziomie....
a ze nie wyszlo trudno....
nie daj sie prowokowac bylekomu (co to pewnie nawet na komara nigdy nie siadal a rozprawia o imprezach motocyklowych)....
chwala ludziom ze sie wzieli i chcieli zorganizowac taka impreze na wysokim poziomie....
a ze nie wyszlo trudno....
nie daj sie prowokowac bylekomu (co to pewnie nawet na komara nigdy nie siadal a rozprawia o imprezach motocyklowych)....
Yamaha YZF600r Thundercat | http://bikepics.com/members/kulus/
-
bccult - Świeżak
Powyzej napisalem to, co mysle. Teraz chcialem oficjalnie odpowiedziec klanowi Komendanta. Macie racje. Impreza powinna byc zorganizowana w formie sportowej imprezy masowej. Motocyklisci powinni miec licencje sportowe freestyle. Freestyle powinien byc wpisany na liste oficjalnych sportowo motorowych PZM. Zawodnicy powinni przed zawodami przejsc badania lekarskie i zaplacic za licencje. Powinni tez zaplacic za ubezpieczenie. Tor przed startem powinien byc odebrany przez komisje PZM. Na kazde 1000 widzow powinno przypadac 30 ochroniarzy. Na calym obiekcie powinny byc rozlokowane kamery, rejestrujace obraz i dzwiek. Organizator powinien tez spelnic mnostwo innych warunkow. Niestety tego nie zrobil i dlatego - za sugestia komendanta - impreze odwolal.
Macie absolutnie racje i dlatego nie bedziecie mieli motocyklistow na wydzielonym torze z ochrona, tylko popieprzajacych na dziko po lotnisku ewentualnie po miastach. Wynik w Warszawie w tym roku juz jest znany.
Macie absolutnie racje i dlatego nie bedziecie mieli motocyklistow na wydzielonym torze z ochrona, tylko popieprzajacych na dziko po lotnisku ewentualnie po miastach. Wynik w Warszawie w tym roku juz jest znany.
-
Alonzo - Administrator
bccult napisał(a):alozo nie pisz do niego bo nie warto.....
Masz racje. Dalem sie podpuscic. Ale ta sytuacja jest tak absurdalna, ze chyba ksiazke napisze. Z organizatorem imprezy skontaktowala nas wazna osoba z warszawskiej drogowki (nie bede wymienial nazwiska, aby nie mieszac rozsadnej osoby w to mini bagienko, jakie sie w Rykach zrobilo). W Warszawie zginelo w tym roku kilkunastu motocyklistow i policja zrozumiala, ze trzeba cos zaczac robic, skoro nie mozna ich dogonic.
Organizator, byly sporotwiec, wielokrotny mistrz polski, pierwszy w historii polski zawodnik w motocyklowych mistrzostwach swiata, podjal sie organizacji imprezy po haslem - z ulic na lotniska. Miala to byc impreza rekreacyjna. Poniewaz wiedzial, ze jak zwykle na lotnisko w Rykach zwali sie tlum okolicznym mieszkancow, podjal srodki ochronne: bariery, profesjonalna firma ochraniarska itp...
Policja przyklasnela. Przedstawil, jak mozna to zrobic, znalazl sponsorow (a w zasadzie finansujach cale przedsiewziecie, bo nie wiem, jaki pozytek ma powazna firma motocyklowa z wywieszenia swojego banera przed mieszkancami gminy Ulez - ciekawe, ile motocykli rocznie sie tam sprzedaje

Czyli uwalila impreze, ktora sama zainicjowala i ktorej ta impreza jest najbardziej potrzebna.
Chlopaki do tej pory radzili sobie bez tego typu imprez. I pewnie tym razem tez sobie poradza

To tyle ode mnie. W temacie Ryk. Biore sie do roboty.
-
Alonzo - Administrator
Acha. Litwini i Ruscy zrozumieli powage sytuacji i tez przyjezdzaja!
w sprawie dodania kontakt na priv z user-rem maciek.046
-
Alonzo - Administrator
wiec do zobaczenia w niedziele w rykach??? :>
-
bccult - Świeżak
bccult napisał(a):wiec do zobaczenia w niedziele w rykach??? :>
Ja do Ryk w niedziele nie jade i prosze Was, abyscie tego nie robili. Poniewaz czytaja to ludzie komendatna, to nie bede pisal dlaczego. Juz i tak to miejsce zostalo przy okazji Kryterium mocno spalone. Nie niszczcie tej miejscowki definitywnie.
-
Alonzo - Administrator
-
bccult - Świeżak
wczoraj odezwal sie do mnie motocyklista z Ryk, bylem pewien, ze zacznie mnie bluzgac na GG a tu... zaczal mi opowiadac ze ten komendant i policja z Ryk potrafi gnebic zabierac dowody motocyklistom i wydawac je za 100zl mandaty do odbioru w komendzie itd, czyby wiec jakis uraz do jednosladow...
Zgadzam sie z Toba. Zabieraja dowody a za jazde po Lotnisku moi kumple dostali ostatnio po 600zł.
Sam jestem z Ryk ale pały ganiaja tylko w okolicach Nowodworu i moszczanki a po miescie rzadko,chociaz ostatnio mi machali ale ich nie zauważyłem. Ja prawdopodobnie wpadne albo pojezdzic albo przejade sie zobaczyc czy czos sie dzieje, ale na 90% bede. A ten komendant jest u nas w komendzie jakies 2 lata i juz rok temu sie dopi******li ze jezdza ludzie po lotnisku. Pozdrawiam
- jacekwx2
- Świeżak
Bob K napisał(a):![]()
![]()
własnie ten "jakiś widz" wpadał pod motocykl, a bywało, że i "jakaś laska" spadała z motocykla freestylowca.
nie wiesz o tym czy tylko przemilczasz?
co przemilcza? ktoś wpadł pod motocykl? jakiś fakt z podanej przez alonzo imprezy?
[..]
Mojemu koledze z kolei szkoda jego sąsiada, co czeka na dawcę nerki, też żałuje, że imprezy nie będzie...
ooo, kolejny idiota ze stajni faktu? :->
Synem Komendanta nie jestem ale idę o zakłąd (chociaż go nie pytałem), że sam by przyjął zaproszenie i pogratulował organizatorowi, gdyby organizator zrealizował to zgodnie z prawem.
no to może nie zakładaj niczego skoro żądasz od innych tylko faktów...
[..]
Chociaż nie wiem, czy freestylowcom o to idzie - vide: komentarz "co to za freestyl, skoro na legalu"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ale jak nie chcecie na "legalu", to dlaczego burzy kogokolwiek, iż policja reaguje na nielegalne działania, chyba od tego jest, no nie?
no jak widać wiesz o tym zjawisku najwięcej skoro uznajesz takie głosy za nie-kretyńskie.... :->
[..]
balth
XJR1300 (głównie)
XJR1300 (głównie)
- balth
- Świeżak
nie no nie wolno sie bronic w takiej sytuacji..... 

-
bccult - Świeżak
alozo napisał(a):
Ja do Ryk w niedziele nie jade i prosze Was, abyscie tego nie robili. Poniewaz czytaja to ludzie komendatna, to nie bede pisal dlaczego. Juz i tak to miejsce zostalo przy okazji Kryterium mocno spalone. Nie niszczcie tej miejscowki definitywnie.
alonzo dobrze gada. odpuśćcie sobie ryki, bo tylko namotacie właścicielowi lotniska i miejscowym motocyklistom. chrzanić szanownego pana komendanta - właśnie zabrał gminie parę złotych które zapewne zostawiliby lprzyjezdni. hak mu w smak.....

balth
XJR1300 (głównie)
XJR1300 (głównie)
- balth
- Świeżak
oj zjedzie sie troszke ludzi dzis na Ulęż mimo ze impreza odwolana.... poniewaz duzo osob nie wie ze jest odwolana..... jeszcze dzis rano do mnie ludzie dzwonili czy sie wybieram....
szkoda...
szkoda...
-
bccult - Świeżak
Kaja napisał(a):I jak był ktoś w Rykach?
Działo się coś?
Byl moj kolega i byl organizator. Dzialo sie to, ze stali ludzie pod bramami i dziwili sie, czemu o 11:00 nikt jeszcze nie wpuszcza, jak bylo napisane na plakacie, ze wpuszczaja od 10:00. Jak powiedzial to moj kolega, bylo ich calkiem sporo.
Poniewaz plakaty byly rozwieszane tylko w Rykach, wiec mozna zalozyc, ze byli to ludzie glownie z Ryk i okolic.
Pogoda byla piekna. Ech... szkoda gadac.
Aby ratowac twarz przez Rosjanami pojechalismy - pod postacia Pazura - do Borska. I tam dzialo sie ... http://motodawcy.com/forum2/viewtopic.php?t=4420 (otwórz link). Wkrotce relacja. Na razie polecam pierwsze wrazenia na Motodawcach.
Ja osobiscie szlifowalem kolana na torze cartingowym w Lublinie. Potem podawalismy troche po miescie. I powiem Wam, ze nigdzie nie jezdzi sie tak dobrze, jak w Lublinie. Raptowny przy okazji zaszalal i w T-shircie zaliczyl szlifa. Zeszlifowal sobie lokiec i plecy. Ale tak to juz jest, jak sie jezdzi 12o'clocki na stojaca w koszulce. Nic mu nie bedzie. Tylko bedzie pieklo przez pare dni.
-
Alonzo - Administrator
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Imprezy, spotkania, zloty, pokazy motocyklowe