Dla młodych motocyklistów 50 ccm jak można je ulepszyć .. :D
• Strona 1 z 1
Dla młodych motocyklistów 50 ccm jak można je ulepszyć .. :D
Oto co można zrobić z am6 ja to zrobiłem bo była za wolna
Kupiłem super moto dt 50 X salonówkę :
zablokowana w ch****e :
jechała może 60 km/h
więc postanowiłem to zmienić:
pierwszą modyfikacją było odblokowanie :
gaźnika , zwiększenie dyszy , oraz odblokowanie go ,
blokada na module , blokada w wydechu wybebeszony całkowicie rozciąłem
go na 4 czesci - dyfuzor , to samo z końcówką były tam zwężki i wata tłumiąca , żaden problem , była to cienka blacha i cięzko było pospawać ale nigomat dał radę
po tym wyciągała około 114 km/h na fabrycznych zebatkach , + stożek potem gdy prędkość była wystarczająca chciałem nauczyć się jeździć na kole , każdy mysli 50 na koło - nie ma szans jeżeli ktoś tak mysli to jest w błędzie , była jednak moja dt trochę słaba więc postanowiłem zwiększyć kompresje więc przyszedł z pomocą warsztat sąsiada , który mi zaproponował coś co może mi pomóc polerowanie kanałów chłodzących oraz głowicy i denka tłoka , pomogło na kole można na 4 jeździć
jeżeli ktoś chce tuningować 50 to mogę doradzić , mam dużo tuningowanych częsci pisać gg 2193372 

Kupiłem super moto dt 50 X salonówkę :
zablokowana w ch****e :
jechała może 60 km/h
więc postanowiłem to zmienić:
pierwszą modyfikacją było odblokowanie :
gaźnika , zwiększenie dyszy , oraz odblokowanie go ,
blokada na module , blokada w wydechu wybebeszony całkowicie rozciąłem
go na 4 czesci - dyfuzor , to samo z końcówką były tam zwężki i wata tłumiąca , żaden problem , była to cienka blacha i cięzko było pospawać ale nigomat dał radę

yz 125 , yz 250 2T , ... przyszły sezon yz 450 f 

-
Piobar1745 - Świeżak
jestes w błedzie,
50 tak na koło ok ale nie kazda da si wyrwac,
enduro jak najbardziej bo ma blisko tylniego koła srodek cieżkości , ale ściga nie wyrwiesz,
ja nsr próblowalem na wiele sposobów i nie udalo mi sie oderwać przedniego koła od ziemi na wiecej niz 20 cm
50 tak na koło ok ale nie kazda da si wyrwac,
enduro jak najbardziej bo ma blisko tylniego koła srodek cieżkości , ale ściga nie wyrwiesz,
ja nsr próblowalem na wiele sposobów i nie udalo mi sie oderwać przedniego koła od ziemi na wiecej niz 20 cm
- tomera
- Stały bywalec
Kolego mam skutera Zipp Otis 4t i wsadzone :
-mam wymienione dysze w gaźniku na 80",
-wsadzone cylinder z głowicą 80ccm,
-zdjęte blokady,
-sportowe sprzęgło z sprężyną centralną naraku,
-sportowy wariator,
-sportowy tłumik,
co można jeszcze wsadzić w niego???
(TUNING)
-mam wymienione dysze w gaźniku na 80",
-wsadzone cylinder z głowicą 80ccm,
-zdjęte blokady,
-sportowe sprzęgło z sprężyną centralną naraku,
-sportowy wariator,
-sportowy tłumik,
co można jeszcze wsadzić w niego???
(TUNING)
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
Np sportowe sprzęgło , sportowy układ zapłonowy , większy gaźnik , i to zależy czy chcesz jechać szybciej czy więcej mocy chcesz ale powiedz ile ci ten zip wyciąga , do kolegi wyżej , mam dt 50 x - super moto i miałem ten problem że z 17 ciężko się wybic więc kupiłem od crossa 21
wiem że w ścigu nie ma takiej możliwości ale gdybyś zrobił coś na zwiekszenie mocy to dasz radę
mój kuzyn ma tzr 50/80 fakt władował w to ze 800 zł ale da się zrobić z tym wszystko

-
Piobar1745 - Świeżak
mam sportowe sprzęgło, moduł sportowy zapłonowy, większe dysze w gaźniku 80", i czy wogle da się jechać szybciej????? narazie muj v-max wyniusł 103/104Km/h. chcial bym zeby był lepszy na starcie i miał więcej mocy bo ciężko go troche wyrwać na kolo.
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
yyy nie ma takiej opcji żeby zipem - chinolem tyle wydusić ja po dosyc twardych przeróbkach am6 bez wielkiej kasy wydusić mi się udało 120 ale zdaję sobie sprawę że licznik oszukuje może da się z niej te 110 wydusić ale z zipa na pewno nie a bedzie się działo jak złoże mojego airsala za 1100 zł z powiększonym skokiem i specjalny wał do tego to będzie się działo , przez to co teraz właduje w moją dt muszę modyfikować karter 

-
Piobar1745 - Świeżak
praktycznie nikt mi nie wierz jak to pisze ale licznik mi nie oszukuje sprawdzanie z oplem astrą ,bmw e36 i u mnie w mieście na takich radarach co się wyświetla ile jedziesz......
oplem wykazało 100/102km/h
bmw 102/105km/h
a na radarze 101km/h
oplem wykazało 100/102km/h
bmw 102/105km/h
a na radarze 101km/h
pakier100
-
pakier100 - Świeżak
Pakier i tak Ci nie wierze, moto typu dt, rx zawyzaja o ok 5-10%, samochody tak samo, a chinczyki okolo 20%, tak juz z regoly jest, chcesz sie obronic, chwyc kamere, gps-a i potwierdz swoje wypociny.
Do autora, widze ze niezle musi ci huczyc ;p, ja mam wybebeszony, ale wata nowa na koncowce, a glosny jak ch***.
Co wlasnie do wybebeszania jezdziles moze bezposrednio po i przed wybebeszeniem? bo wielu twierdzi, ze przez to tylko wiecej pali i traci sie moc.
BTW. stozek to zuo ale z ciekawosci jaki wpakowales? chyba nie typowe govno z allegro za 20zl?
I w serii jakie miales zebatki? 15/48?
Do autora, widze ze niezle musi ci huczyc ;p, ja mam wybebeszony, ale wata nowa na koncowce, a glosny jak ch***.
Co wlasnie do wybebeszania jezdziles moze bezposrednio po i przed wybebeszeniem? bo wielu twierdzi, ze przez to tylko wiecej pali i traci sie moc.
BTW. stozek to zuo ale z ciekawosci jaki wpakowales? chyba nie typowe govno z allegro za 20zl?
I w serii jakie miales zebatki? 15/48?
- magik2208
- Bywalec
Tak jeździłem na początku z pełnym i teraz wybebeszyłem bo kasy nie chciałem w sportowy tłumnik wkładać i róznica jest bardzo duża ale nie taka jak mówisz , wcale więcej nie pali moje moto ma lżej i przez to się zwiększyło przyspieszenie , oryginalnie miałem 11/52
ps
nie wkładam w moje moto gówien o wartości 20 zł
włożyłem do mojego przedtem motoforca jakiegoś
a teraz po zmianie cylka i gaźnika wpakowałem
Malossi mhr za 130 zł
więc jest moc do tego mam dyfuzor od derbi Turbo Kit 
ps
nie wkładam w moje moto gówien o wartości 20 zł
włożyłem do mojego przedtem motoforca jakiegoś
a teraz po zmianie cylka i gaźnika wpakowałem
Malossi mhr za 130 zł

-
Piobar1745 - Świeżak
leciałem lekko 120 teraz się zobaczy prędkość mierzyłem z r1 wója , oryginalnie miałem 17 teraz 21 więc troche spowolniłem założyłem 21 żeby lepiej na koło dało się wybić dysze mam 90 , wybebeszony teraz jeżdżę na airsalu x-treme 45 mm aluminiowo nicasilowy
i docieram więc wyrąbałem niepotrzebny dozownik i zbiornik oleju tak dla bezpieczeństwa bo za cylek dałem 1100 zł i do tego korbowód 850 zł więc wole dmuchać na zimne , niż potem kupić nowy bo w tym szlifu już zrobić się nie da
i docieram więc wyrąbałem niepotrzebny dozownik i zbiornik oleju tak dla bezpieczeństwa bo za cylek dałem 1100 zł i do tego korbowód 850 zł więc wole dmuchać na zimne , niż potem kupić nowy bo w tym szlifu już zrobić się nie da

-
Piobar1745 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości