CBR 600 F3 - Z rozebranym SILNIKIEM!!! Czy się opłaca!??
• Strona 1 z 1
CBR 600 F3 - Z rozebranym SILNIKIEM!!! Czy się opłaca!??
Witam.
Mam do kupienia CBR 600 F3 '97 z rozebranym silnikiem. Koleś mówił że chyba obróciło panewkę, w każdym bądź razie dorobił ją i teraz trzeba tylko złożyć silnik. Teraz pytanie: 1)Czy po takim remoncie będzie można zostawić motor dla siebie czy go lepiej sprzedać(chodzi o to czy długo pochodzi taki silnik). 2)Jaki jest koszt złożenia takiego silnika. 3)On chce za nią 3000zł. Czy opłaca się ją wziąć, stan ogólnie dobry, zarejestrowana w Polsce. Czy ewentualnie kupić drugi silnik.Co wyjdzie taniej??
Pozdrawiam!
Mam do kupienia CBR 600 F3 '97 z rozebranym silnikiem. Koleś mówił że chyba obróciło panewkę, w każdym bądź razie dorobił ją i teraz trzeba tylko złożyć silnik. Teraz pytanie: 1)Czy po takim remoncie będzie można zostawić motor dla siebie czy go lepiej sprzedać(chodzi o to czy długo pochodzi taki silnik). 2)Jaki jest koszt złożenia takiego silnika. 3)On chce za nią 3000zł. Czy opłaca się ją wziąć, stan ogólnie dobry, zarejestrowana w Polsce. Czy ewentualnie kupić drugi silnik.Co wyjdzie taniej??
Pozdrawiam!
- KILOF
- Świeżak
panewa dorabiana w motocyklu pochodzi maks 500km. Lub nawet mniej. Serio. Tylko nowy piec CAŁY nierozbierany - czyli jakieś 3000zł z robocizną montazu i regulacji. Wiec jak widać szału nie ma...
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
Dodając jeszcze, że jak rozwalisz ten silnik podczas jazdy, to możesz sobie zrobić poważne kuku. Jak bym czymś takim się bał jechać.. Sama świadomość, co tam jest zrobione i ciągłe rozważnie ZA i PRZECIW przed każdym dodaniem gazu. Brr...

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
A jak bym kupił cały wał z panewkami, korbowodami i tłokami, na allegro do 300zl by już kupił.? A, i ile biorą za złożenie takiego silnika? Pytałem sie kiedyś typa w Plecewicach ''Moto Przystań'' ale dokładnie nie pamiętam, kojarzy mi się coś koło 500-600 ale nie wiem czy nie pomyliłem z czymś innym.
- KILOF
- Świeżak
Przemo_rene napisał(a):panewa dorabiana w motocyklu pochodzi maks 500km
Sprawdzałeś, czy tak tylko wnosisz po opiniach innych?

Swego czasu ja sprawdzałem i pochodzi dużo więcej niż 500km...i to często ze wskazówką na czerwonym polu...
Tym nie mniej - lepiej kupić cały silnik i przerzucić - kwestia tylko, żeby ten nowy był w dobrej kondycji.
F3 to popularny model, części do niego pełno, a i z silnikami nie ma kłopotów.
- arcadioo997
- Świeżak
osobiście słyszałem taką panewe 200km. Pięknie grzechotała
Przy około 500km poszedł strzał z korby bo nowy piec już czekał. Sprzęt to był FZR600

-
wał był niby dobry w tej FZR (nie moja - ja jej nie robiłem, nie mierzyłem - tak słyszałem tylko) Panewa została dorobiona i działało jak napisałem. Po 2 traskach zaczęła tłuc lekko. Poźniej było już tylko gorzej i klepała jak narwana to poszedł kumpel po rozum do głowy i ulżył jej 

-
a ciśnienie oleju po zrobieniu panewy było sprawdzane? Ja robiłem w f3 panewkę, to części panewki były zassane przez pompę olejową i ogólnie pełno tego w całym układzie smarowania było, co spowodowało, że pompa dawała 0,2 atm. przy 5 tys obr
Po zrobieniu panewki i wymianie pompy silnik jakiś czas posłużył, ale kilometrówki nie podam, bo chodził w psie
wytrzymał pół roku takiego dosyć katowania. Zakończył żywot pięknym strzałem z korby 

Po zrobieniu panewki i wymianie pompy silnik jakiś czas posłużył, ale kilometrówki nie podam, bo chodził w psie

- arcadioo997
- Świeżak
Jak by mi opchnął ją bez tego silnika za 2 koła to bym kupił silnik za ok. 1500 złociszy z osprzętem, to by był jeszcze jakiś interes. Jak mówicie?? Bo za 3500 to F3 nie kupie. Tylko nie wiem czy chciałby zrobić taki interes. Najwyżej mu dom spale i tyle 

- KILOF
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa