[Aktualności] 2011 YZF-R1 - co wymyśliła Yamaha na...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Cuś mi się zdaje że żółtkom z YAMACHY brakuje pomysłów.Motocykl sportowy to osiągi i postęp techniczny a nie kształt i kolor czy bohomazy na owiewkach.Nie wiem z kąt w ogóle pomysły rodem z Halloween by malować motocykle i akcesoria w czaszki czy symbole śmierci,przecież motocykl mógłby być symbolem szczęścia i miłości właściciela.A może chodzi tu o to by motocyklistów przedstawić jako samobójców a ich pojazdy jako maszyny śmierci... <br><hr>marian R1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chciałbym dodać (dla wszystkich przeciwników yamaha) że yamaha w tym roku pozbierała wszystkie najważniejsze nagrody na moto GP) Jeżdże tą marką już od dawna i jeśli zmienię moją R1 to tylko po to by kupić nowszą. A wy możecie se z zazdrości plotkować jak baby na targowisku bo jakoś na drodze nie zauważyłem jakiejś suzy czy innego g.... żeby totalnie wymiatał.<br><hr>R1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z kąd tyś sie urwał, a jak kupujesz samochód to nie patrzysz na kolor i kształt, oprócz osiagów motocykl ma cieszyć oko, a nie wyglądać jak ruina po wojnie z byle jakim malowaniem <br><hr>CzachaKomentatorzy napisał(a):Cuś mi się zdaje że żółtkom z YAMACHY brakuje pomysłów.Motocykl sportowy to osiągi i postęp techniczny a nie kształt i kolor czy bohomazy na owiewkach.Nie wiem z kąt w ogóle pomysły rodem z Halloween by malować motocykle i akcesoria w czaszki czy symbole śmierci,przecież motocykl mógłby być symbolem szczęścia i miłości właściciela.A może chodzi tu o to by motocyklistów przedstawić jako samobójców a ich pojazdy jako maszyny śmierci... <br><hr>marian R1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie dla was to chyba lepiej pomalować motocykl pendzlem na czarno i matem, bo wyobrazni wiekszej nie macie chyba<br><hr>czachaKomentatorzy napisał(a):nie no patrze na to i wies tanczy i spiewa. kaszalot do potegi, ciekawe kto to kupi w tym malowaniu?<br><hr>moto fan<br>Komentatorzy napisał(a):Stylowe jak chiński skuter<br><hr>r<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja czekam na r1 2012 mam nadzieje ze smienia spowrotem wał na normalny, bo r1 z 2009 to moim zdaniem najbrzydsza ze szystkich dotychczas wyprodukowanych R1 choć jestem jej wielkim fanem i posiadam rocznik 08
pozdro<br><hr>skuler
pozdro<br><hr>skuler
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
może i masz racje przyjacielu że r1 08 jest ładniejsza no i ten dzwięk jest lepszy w starszej, ale muszę ci powiedzieć że w mocy jednak czuć różnicę mimo iż starszej też mocy nie brakuje. <br><hr>R1
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem ze w końcu może się zmieni w Polsce ten śmieszny mentalizm ze " tylko oryginalny lakier" itp. Nic od siebie. ( do tych najwiekszych pseudo krytykow) Jestem bardzo ciekawy czy jak byście mieli kasę na ten motocykl czy nie poszli byście z nimi w zabkach do salonu po ta własnie piękność i pewnie wtedy stała by się ona najpiekniejszym moto w Twoim mieście hehe pozdrawiam.<br><hr>Emilio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Posiadam R1 z 2010 r i szczerze mówiąc wizualnie motocykl nie powala na nogi -jest średni z wyglądu..kupiłem ją Tylko i wyłącznie dla przepięknego brzmienia nowego silnika o charakterstyce V-ki, motocykl jest nieokiełznany i zdradliwy na początku trzeba się do besti przyzwyczaić ale jak to już nastąpi to z jazdy czerpiemy maxymalną radość pod warunkiem że nie jeździmy po mieście -tam motocykl się zupełnie nie nadaje w przeciwieństwie do wersji z 2008 r , która jest ładniejsza i na tym się kończy.Reasumując moc i dynamika w każdym zakresie obrotów to jest to co wyróżnia modele od 2009 rno i ten dzwięk...od momentu kiedy usłyszałem ten silnik stwierdziłem że muszę ją mieć...
<br><hr>Maxi

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
S 1000rr piękny motocykl moc większa ale Big bang powoduje że sprzęt się sprzedaje, jeździłem R1 z 2007 r i jak tylko zobaczyłem model z 2009to od razu się zakochałem ,-nie w wyglądzie ale w charakterstyce pracy silnika i brzmieniu ..przecudownym...Dla mnie w tej maszynie wygląd nie ma znaczenia -ważne jak jeździ..a Ci co ją kupują muszą wiedzieć ze moto głownie nadaje sie na tor ..po drogach cywilnych nowa R1 poprostu się nie sprawdza..<br><hr>LakiKomentatorzy napisał(a):ach te czachy w sam raz zeby w piaskownicy sie pochwalic jakie to fajne. A tak w ogole to ciekawe ze ktos w ogole kupuje r1 od big bangow, zwlaszcza jak jest s1000rr<br><hr>ZooL<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Yamaha w 2012 r nie przejdzie raczej do wału korbowego , który był w modelach 2008 r i poniżej na szczęście.Nowe wykorbienie wału powoduje że motocykl jest jak dynamit a ten boski dzwięk ,który wydaje to poezja...Mogli by zmienić dising bo szczerze mówiąc każdy super bike -wygląda lepiej niżR1 z 2009 r- sam jeżdze tym modelem ale kupiłem moto za walory techniczne i rewelacyjny silnik...i efekt Big Bang<br><hr>Vader
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
głupi jesteś i tyle<br><hr>marioKomentatorzy napisał(a):wg mnie- OBRZYDLIWE. Gdybym sobie to kupił albo dostał, siedząc w kawiarni jako jedyny motocyklista, wstydził bym się, wiedząć, że ludzie wiedzą że to mój motocykl<br><hr>taki on<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
miałem przyjemność jeździć BMW 1000 rr inie wiem po co ludzie się tak tym motocyklem zachwycają...wg mnie yamaha z 2009r pomimo że wizualnie nie jest na najlepszym poziomie to technicznie jest nie do pobicia ..ta moc jest niczym uwolnienie opętanego tygrysa z klatki..aw BMW jest dobrze ale bez szału<br><hr>klamer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Najładniejsza z najlepiej brzmiącym odgłosem od 1998r. Pozdrawiam.<br><hr>Bartir1Komentatorzy napisał(a):ja czekam na r1 2012 mam nadzieje ze smienia spowrotem wał na normalny, bo r1 z 2009 to moim zdaniem najbrzydsza ze szystkich dotychczas wyprodukowanych R1 choć jestem jej wielkim fanem i posiadam rocznik 08
pozdro<br><hr>skuler<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam pytanie dlaczego Yamaha nie podjęła walki z BMW, Suzuki i Kawasaki o miano najlepszego "litrowego" litrowego?
Motocykle z 2009/10/11 są takie same (HP) silnik ten sam, nic nie zaprezentowali po za zmianą kolorystyki motocykla i paru zmian. Zakładam ze po trzech latach wypuszczania tego samego motocykla Yamaha ma "ASA" w rękawie i w następnym sezonie wypuści nowy silnik Super Big Bang o mocy 230-koni z niesamowitym jak dotąd dźwiękiem i zdeklasuje Kawasaki (200KM), BMW (193KM) oraz Suzuki (198KM).
Odejście Yamahy z WSKB ma ułatwić pracę na seryjnymi motocyklami które i tak będą testowane na torze.<br><hr>EmDzej
Motocykle z 2009/10/11 są takie same (HP) silnik ten sam, nic nie zaprezentowali po za zmianą kolorystyki motocykla i paru zmian. Zakładam ze po trzech latach wypuszczania tego samego motocykla Yamaha ma "ASA" w rękawie i w następnym sezonie wypuści nowy silnik Super Big Bang o mocy 230-koni z niesamowitym jak dotąd dźwiękiem i zdeklasuje Kawasaki (200KM), BMW (193KM) oraz Suzuki (198KM).
Odejście Yamahy z WSKB ma ułatwić pracę na seryjnymi motocyklami które i tak będą testowane na torze.<br><hr>EmDzej
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 18 gości