Zobacz wÄ…tek - Problem z alarmem w suzuki gsr 600 k6
NAS Analytics TAG

Problem z alarmem w suzuki gsr 600 k6

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z alarmem w suzuki gsr 600 k6

Postprzez mlodyszarik » 7/3/2011, 18:39

Witam. Mam nie mały problem ze swoim sprzętem. Głównie chodzi o alarm. Ale zacznę od początku. Parę miesięcy temu zgubiłem jedyny klucz do swojej "suzanny". Okazało się że przez 2tygodnie leżał na dnie wiadra z przepracowanym olejem silnikowym. Oczywiście klucz suszyłem a pilot od alarmu rozkręciłem, oczyściłem i tez suszyłem. Motor posiada imobilaizer i alarm na moje nieszczęście. Po suszeniu próbowałem przepalać motor ale miałem problem bo przy wyłączonym alarmie po zapaleniu motocykla alarm sam się włączał i motor 'wył' na pół wsi. Ale dziwnym trafem samo z siebie się naprawiło i hulalo wszystko ok. Ale problem wrócił gdy w ostatnią sobotę chciałem przepalić gsr-ke i znowu sam od siebie alarm się włącza. No i fagas będzie jak zrobi się ciepło a motor będzie w garażu.
Dlatego drodzy Forumowicze proszę o pomoc kogoś ogarniętego w tym temacie albo namiary na kogoś kto się na tym zna.
Pomóżcie ratować moja 'Suzanne'!!
mlodyszarik
Świeżak

Postprzez Dzesiu10 » 7/3/2011, 23:59

musisz dorobić sobie nowy kluczyk a jak moto ma immo to będzie dość drogo, ja do r6 za 250 dorobiłem.pozdrawiam (jeżeli żle zrozumiałem poprawcie mnie ,ale chodzi o to że po prostu kluczyk nie daje sygnału i moto załącza alarm?)
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
Dzesiu10
Bywalec

Postprzez Meciek » 8/3/2011, 09:56

Może pilot jest szmelc.
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê