Honda CRM 125- piszczenie na odpalonym silniku
• Strona 1 z 1
Honda CRM 125- piszczenie na odpalonym silniku
Witam, mam pewien problem który pojawił się dziś podczas jazdy. Wyciągnąłem motor z garażu i pojeździłem parę rundek przed garażem. W pewnej chwili podczas jazdy coś się stało i pojawił się pisk dochodzący z okolic silnika więc natychmiast zgasiłem moto. Tak myślę co to może być, łożyska skrzyni i wału były wymieniane ze 2 lata temu a od tamtego czasu nie jeździłem za dużo więc to raczej nie to. Tłok i cylinder też raczej ok skoro odpala.
Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? Wiem, że można tak sobie gdybać i że najlepiej to rozebrać wtedy będzie wszystko wiadomo ale narazie czasu nie mam a chciałbym się mniej więcej zorientować. Z góry dzięki za pomoc.
Czy ktoś z was spotkał się z czymś podobnym? Wiem, że można tak sobie gdybać i że najlepiej to rozebrać wtedy będzie wszystko wiadomo ale narazie czasu nie mam a chciałbym się mniej więcej zorientować. Z góry dzięki za pomoc.
- ooryginall
- Świeżak
dokładnie. nie wiem odpal nagraj filmik. bo teoretycznie nie ma tam co w ogóle piszczeć. jedynie co w moto moze piszczeć to hamulce
w silniku nie wiem. chyba że np mogło sie całe sprzęgło odkręcic i ocierac o dekiel ( tak miałem w DT i był tak jakby pisk ) ale jak wszystko działa - sprzęgło biegi itp to raczej nie to

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- ooryginall
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości