Odpalanie motocykla - silnik czterosuwowy
• Strona 1 z 1
Odpalanie motocykla - silnik czterosuwowy
Cześć, mam problem z odpaleniem moto. Akumulator jest naładowany, świeca przeczyszczona, iskra jest, podkręciłem obroty i nic. Rozrusznik kręci ale niestety dokręcić się nie może. Boję się, że spalę rozrusznik. Mam jeszcze tylko jeden pomysł, ale nie wiem czy jest on zasadny. Czy przyczyną może być stare paliwo, po zimowaniu? Może spuścić paliwo i zalać nowym do pełna?
- luqa90
- Świeżak
jeżeli palił przed zimą, i w miedzyczasie nie lała sie na niego woda, to wymiana paliwa raczej nie pomoże
nie piszesz jak masz motocykl, moze masz malo paliwa i trzeba przekrecic kranik, na rezerwe, jezeli kranik jest podcisnieniowy, to jak wyparowala benzyna z gaznika, to zanim naleci ono znow do aznika to troche moze potrwac( niektore kraniki maja polozenie do zalania gaznikow paliwem po dluzszym postoju)
na poczatek mozesz sprawdzic czy jak zdejmiesz wezyk to wogole leci paliwo, bo moze osad sie zebral a dnie i zapchal kranik
nie piszesz jak masz motocykl, moze masz malo paliwa i trzeba przekrecic kranik, na rezerwe, jezeli kranik jest podcisnieniowy, to jak wyparowala benzyna z gaznika, to zanim naleci ono znow do aznika to troche moze potrwac( niektore kraniki maja polozenie do zalania gaznikow paliwem po dluzszym postoju)
na poczatek mozesz sprawdzic czy jak zdejmiesz wezyk to wogole leci paliwo, bo moze osad sie zebral a dnie i zapchal kranik
- regis440
- Świeżak
na początek spróbuj zatkać ręką dopływ powietrza w gaźniku żeby zassał wachy a jak to nie pomoże to przeczyść gaźnik
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
luqa90 napisał(a):Peugeot Elystar 125cm2, nie posada w ogóle kranika![]()
Posiada kranik, podciśnieniowy. Mógł się zapchać, sprawdź czy dostaje paliwo do gaźnika.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dokładnie, albo nalej troche benzyny bezposrednio pod swiece. i odpal niech popyrka chwile na wolnych. i powtorz czynnosc kilka razy. wtedy robi sie szybko podcisnienie wymagane do otwarcia kranika i szybko zasysa. miałem podobny problem. jak wyjeździłem do zera. to tez odpalic to była masakra. i najszybciej było nalac pod swiece odrobine benzyny, odpalic i momentalnie zasysało, ew mocno z kopki kopac. bo rozrusznik za wolno kręci żeby sie duze podcisnienie zrobiło. a jak robi sie małe to wymaga czasu zeby odpowiednia dawka paliwa doszła do komory spalania
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości