Wysprzęglanie.
• Strona 1 z 1
Wysprzęglanie.
Witam, jakiś czas temu wymieniałem sprzęgło w moim crossie (ktm sx 520). Motocykl stał rozebrany od października aż do wczoraj. Jakiś czas temu zamontowałem w nim nowe tarcze sprzęgłowe i kosz (wszystko dopasowane pod model). Wczoraj odpowietrzyłem je no i chciałem sprawdzić czy działa. Motocykl stał na stojaku tylne koło w górze więc wrzuciłem jedynkę koło zblokowało no i chciałem sprawdzić czy wysprzęgla i na wciśniętym sprzęgle nie mogłem ruszyć kołem dopiero jak użyłem więcej siły to zaczęło się kręcić. Moje pytanie jest takie czy coś źle złożyłem? Oraz chciałem zapytać czy sprzęgło hydrauliczne się jakoś reguluje?
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
ręką to sobie mozesz ...
Jak jest zimny olej a wysprzęglik i jego ukłąd na pewno odpwietrzony i nie cieknie to zdejmij motocykl ze podnośnika, odpal go i przejedź się - zobaczysz sam, że problem zginał
Czasem w garażu trudno jest przestawić nawet motocykl zimą z zapietym biegiem i wciśnietym sprzegłem. To nie jest sprzegło suche jak w aucie (chyba, że akurat masz suche to by zmieniało postać rzeczy) żeby zawsze czy zimny czy ciepły na postoju rozklejał tarcze bez problemu.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
No właśnie potem też doszedłem do wniosku ze przed montarzem sprzęgła zamoczyłem tarcze w oleju. I tak juz z miesiąc nie ruszane stoi. Dzięki za potwierdzenie mojej hipotezy
A sprzęgło jest mokre jak w każdym kacie.

A sprzęgło jest mokre jak w każdym kacie.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
nawet jak rozbierasz tarcze, to nieraz ciężko je od siebie odkleić, wszystko stawia swoje opory, a tu masz jeszcze nowe tarcze które muszą się dobrze ułożyć i dotrzeć i wszystko będzie elegancko
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości