Zobacz wÄ…tek - zaadoptowanie pompy paliwa vtr. ?
NAS Analytics TAG

zaadoptowanie pompy paliwa vtr. ?

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

zaadoptowanie pompy paliwa vtr. ?

Postprzez maatiaas » 26/2/2011, 16:35

Witam. Sprawa wygląda nastepująco. Posiadam VTR 1000 F , która posiada kranik podciśnieniowy. Miałem problem z kranikiem, kupiłem uzywke na allegro i ten też szwankuje. Wydaje mi się że szwankuje zaworek ssący,podając za małe cisnienie i gaxniki nie dają rady podciągnąc beznzyne. Chce zaadoptować zewnętrzną pompe paliwa, jako że szukałem motocyklowej od starzych motocykli fzr, fazer ale niestety ceny powalają nanogi. Pomyslałem że można by było zaadoptować pompe samochodową znalazłem na allegro np do opla

http://allegro.pl/opel-astra-calibra-za ... 82382.html

wiadomo wężyk od baku do wejścia pompy potem z wyjscia pompy trójnik na 2 węzyki (w VTR gaxniki mają osobne doloty benzyny). pompe podlaczył bym pod stacyjke, lub pod wyłącznik "RUN". I teraz pytanie gdy pompa zapełni gaźniki pływak odcina benzyne, wówczas pompa przestaje działać...dobrze mysle ??? jeżeli nie to prosze o wyjaśnienie. POZDRAWIAM
maatiaas
Świeżak

Postprzez regis440 » 26/2/2011, 18:10

pompa musiałaby byc niskocisnieniowa, z cisnieniem do 0,25 bar(3,5psi), te od aut z wtryskiem nie beda pasowac

niestety wiekszosc gaznikowców ma pompy mechaniczne a nie elektryczne, wiec nie ma duzego wyboru na allegro

ewentualnie moznaby sprobowac cos takiego http://allegro.pl/elektryczna-pompa-pal ... 50959.html

ale chhyba lepiej isc w stronę orginału
regis440
Świeżak

Postprzez maatiaas » 27/2/2011, 01:42

witam moge kupić za przysłowiowe grosze pompe od jakiegoś skuterka peugeot...jest to pompa zewnetrzna pod 12V taką jaką potrzebuje...ten skuterek jest na wtrysku czy ma to jakiś wpływ na to ze VTR jest gaźnikowcem. Jakieś różnice w ciśnieniu podawania paliwa przez pompe???
maatiaas
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości

na górê