Zamoczona elektryka
• Strona 1 z 1
Zamoczona elektryka
Siemka, jak nie ten dział to przepraszam
A więc, czy coś się stanie z elektryka, gdy z crossem "położę" się na wodę, chodzi mi o to czy akumulator ulegnie jakiemuś uszkodzeniu i czy światła, klakson itd. będą potem normalnie działały ?
Jeżeli taki temat był, to sorki, ale nie mogłem znaleźć

A więc, czy coś się stanie z elektryka, gdy z crossem "położę" się na wodę, chodzi mi o to czy akumulator ulegnie jakiemuś uszkodzeniu i czy światła, klakson itd. będą potem normalnie działały ?
Jeżeli taki temat był, to sorki, ale nie mogłem znaleźć
-
Screamer - Świeżak
cross nie ma świateł sygnału dzwiekowego itp
jezeli mówisz o enduro to tak moze cos sie stac. moze sie robic zwarcie moze pójsc np regulator napiecia. a w najlepszym wypadku nie stanie sie nic lub zarówki sie popalą

jezeli mówisz o enduro to tak moze cos sie stac. moze sie robic zwarcie moze pójsc np regulator napiecia. a w najlepszym wypadku nie stanie sie nic lub zarówki sie popalą
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
jeszcze betonem zalej
po 1 edytuj posty
po 2 jeżeli nigdzie nie masz zwarcia, przetartych kabli oraz załaman i uszkodzonych izolacji jak najbardziej , nie ma prawa nic się stac
jeżeli pojdzie zwarcie a będziesz miał bezpiecznik to po prost wywali bezpiecznik
dalej jeżeli bezpiecznik będzie miał za duzo amperów tzn bd za mocny to spali Cie lektrykę, będzie sie jarac
jezeli pojdzie bezpiecznik to znaczy ze gdzies jest zwarcie, wtedy przeglądasz całą elektrykę zaczynając od swiateł, stopu, kierunków po cewki, magneta moduły i akumulator
znajdujesz cos przetartego, przecietego wysuszasz i izolujesz ładnie
i to tyle

po 1 edytuj posty
po 2 jeżeli nigdzie nie masz zwarcia, przetartych kabli oraz załaman i uszkodzonych izolacji jak najbardziej , nie ma prawa nic się stac
jeżeli pojdzie zwarcie a będziesz miał bezpiecznik to po prost wywali bezpiecznik
dalej jeżeli bezpiecznik będzie miał za duzo amperów tzn bd za mocny to spali Cie lektrykę, będzie sie jarac
jezeli pojdzie bezpiecznik to znaczy ze gdzies jest zwarcie, wtedy przeglądasz całą elektrykę zaczynając od swiateł, stopu, kierunków po cewki, magneta moduły i akumulator
znajdujesz cos przetartego, przecietego wysuszasz i izolujesz ładnie
i to tyle
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość