Problem YAMAHA JOG -RR
• Strona 1 z 1
Problem YAMAHA JOG -RR
Witam!
Mam YAMAHA JOG - RR z 2003 roku i mam problem!!
Mój problem polega na tym, że kiedy dodaję gazu ona gaśnie. Gdy jest zimna pochodzi chwile można przygazować chwile ale gdy już trochę złapie na temp. to jak się doda gazu to gaśnie. Wymieniłem już filtr bo powiedziano mi, że może to być od filtra i nic, wymieniłem także iglicę w gaźniku i było trochę lepiej ale gdy pojeździłem z tydzień to znowu. Gdy jeżdżę cały czas to rzadko się tak zdarzy natomiast gdy postoi dłużej to tak jak pisałem wcześniej.
Co to może być??? Czy to może być gaźnik??? Proszę o pomoc!!!
Mam YAMAHA JOG - RR z 2003 roku i mam problem!!
Mój problem polega na tym, że kiedy dodaję gazu ona gaśnie. Gdy jest zimna pochodzi chwile można przygazować chwile ale gdy już trochę złapie na temp. to jak się doda gazu to gaśnie. Wymieniłem już filtr bo powiedziano mi, że może to być od filtra i nic, wymieniłem także iglicę w gaźniku i było trochę lepiej ale gdy pojeździłem z tydzień to znowu. Gdy jeżdżę cały czas to rzadko się tak zdarzy natomiast gdy postoi dłużej to tak jak pisałem wcześniej.
Co to może być??? Czy to może być gaźnik??? Proszę o pomoc!!!
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
mi to wyglada na wode w paliwie
na wolnych jeszcze ma odpowiedni oktanów w wodzie a gdy dodasz to jest za duzo wody,
wymien paliwo w baku, swiece na nowÄ…
na wolnych jeszcze ma odpowiedni oktanów w wodzie a gdy dodasz to jest za duzo wody,
wymien paliwo w baku, swiece na nowÄ…
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
miałem taki problem w wielu motorach typu dt 125 czy jawa 350. Gaźnik zawalony lub paliwo jakies trefne (brudne lub jakas woda jak wyzej kolega napisał) radze sprawdzic ten gaźnik i wymienic paliwo
- pink panther
- Świeżak
ja tez bym zaczął od wymiany swiecy i wyczyszczenia gaźnika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Wymieniłem świecę i gaźnik też był czyszczony paliwo też jest dobre VERVE leję mi się wydaje że to gaźnik a wam???
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
całkiem możliwe. ale prawdobodobne też jest że coś się dostało do baku jakis brud. wiele razy mi sie to zdarzało musiałem odpalic i "przepalić" to co tam było i jeszcze jak tak mulił to na koncu strzelal i gasił się silnik jakas nieczystość w baku tak mi sie wydaje skoro nie swieca ani gaźnik
- pink panther
- Świeżak
- Leon YAMAHOWIEC
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości