Zobacz wÄ…tek - ZXR 750 pomocy .Dwa pytania!!!
NAS Analytics TAG

ZXR 750 pomocy .Dwa pytania!!!

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ZXR 750 pomocy .Dwa pytania!!!

Postprzez kalafioro » 29/3/2007, 18:54

Witam mam 2 pytania glownie do uzytkownikow zxr,a (jesli takowi sa na forum) lub ewentualnie do uzytkownikow kaw. MIanowicie: 1- czy to prawda ze w tych motocyklach nie mozna ustawic obrotow na 100% zeby rowno chodzil bo w mojej sobie delikatnie chodza w granicach 50-100 powiedzial mi mechanik ze tak kawy maja?prawda czy falsz??? 2- Z gory za zawilosc przepraszam ale opisuje to najlepiej jak potrafie a wiec motocyklem przejezdzam 20km. gasze moto na 15min i przy odpalaniu bez gazu to kreci okolo 5 sec a jak mu dam gazu to powiedzmy okolo 3sec.Moje pytanie brzmi czy kawy poprostu tak maja czy jest to wina regulacji. czy inne motocykle zasilane gaznikami tez tak maja.Kompresje na cylindrach wszedzie mam po 10. Z gory dzieki bede bardzo wdzieczny za pomoc i przepraszam jesli sa to glupie pytania ale spedza mi to sen z powiek!!! ps.Najlepiej jak ktos z poznania posiadacz zxr 750 94r, dalby mi namiary gdzie moglbym podjechac do niego i pogadac i porownac.pozdro
kalafioro
Świeżak

Postprzez neptyk » 29/3/2007, 20:06

pyt. 1 prawie kazdy motocykl który osiąga ponad 10 000 rpm troszke nierówno trzyma wolne obroty. taki silnik nie bardzo jest przystosowany do trzymania tak niskich dla niego obr, jak 1000/1200 (noo może moja cebra jest wyjątkiem bo trzyma idealnie:))) 50/100 obr to nie problem. ale to twoje odpalanie to już problem z którym musisz uporać sie i to jak najszybciej. przede wszystkim dlatego że zniszczysz rozrusznik na dłuższy dystans. a najprawdopodobniej czeka cie synchronizacja i może czyszczenie gaźników-to chyba jest przyczyna...
jawa50>>>jawa175>>>3xjawa350ts>>>cbr1000>>>zzr1100...wreszcie upragniona hayabusa :))
neptyk
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 10 gości

na górê