Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Kobiety na szybkich motocyklach -...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Kobiety na szybkich motocyklach -...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 17:15

Komentatorzy napisał(a):Żądam przeprosin od autorki, gdyż obraziła moje uczucia jako kobiety- motocyklistki pisząc tak bzdurny tekst, albo od redakcji, która pozwoliła na publikacje takiego gniota. W każdym razie moje uczucia zostały urazone i mam prawo domagać sie przeprosin.
W przypadku usunięcia tego komentarza mam screeny i zostanie to wykorzystane w sądzie w przypadku niedoczekania się przeprosin.
<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Pozew w sądzie złożysz jako Pat, Anabel czy Laura? Bo widzę, że szturmujesz zdrowy rozsądek pod różnymi nickami, zamiast pod własnym imieniem i nazwiskiem...<br><hr>Lovtza<br>
Komentatorzy napisał(a):Ho ho ho, redakcja umie sprawdzic IP. Wow! Rewelacja.
Nauczcie się jeszcze pisać z sensem.<br><hr>żegnam ścigacza<br>
Komentatorzy napisał(a):No widzisz, w przeciwieństwie do Ciebie, autorka miała dość odwagi, aby pod tekstem podpisać się imieniem i nazwiskiem...<br><hr>Lovtza<br>
Komentatorzy napisał(a):To jest odwaga? Jest "redaktorką" to raczej jest to jej obowiązkiem. Płacą jej za to.Mnie tylko dziwi, ze nikt kompetentny tego przed publikacja nei przeczytał.
Swoją drogą weszłam sobie na przywolywane tu MMG i faktycznie tam dopiero pokazała odwagę. Generalnie w środowisku motocyklistek autorka jest już skreślona.
A moje imie i nazwisko (a nawet adres) dostaniesz w odpowiednim liście. Tyle w tym temacie z mojej strony, bo dalsza dyskusja na poziomie tego portalu nie ma sensu.<br><hr>A.<br>
Dzięki za komentarz, natomiast ja już (i chyba nie tylko ja) zdanie o Twojej odwadze i kompetencji mam wyrobione.<br><hr>Lovtza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 17:16

Komentatorzy napisał(a):Żądam przeprosin od autorki, gdyż obraziła moje uczucia jako kobiety- motocyklistki pisząc tak bzdurny tekst, albo od redakcji, która pozwoliła na publikacje takiego gniota. W każdym razie moje uczucia zostały urazone i mam prawo domagać sie przeprosin.
W przypadku usunięcia tego komentarza mam screeny i zostanie to wykorzystane w sądzie w przypadku niedoczekania się przeprosin.
<br><hr>Laura<br>
niestety(a moze naszczescie) w przypadku procesu na jaki grozisz ze sie porwiesz nie masz szans na wygrana, bo to co pisze autor nie jest obrazliwe, a do tego jest prawdziwe, a do tego ja zrozumialem ze autor pisze ze duzy motocykl to nie tylko zly pomysl dla drobnej kobiety, ale dla kazdego o nie wystarczajacej sile fizycznej, potrzebnej do ogarniecia tak ciezkiego i mocnego sprzetu<br><hr>el Kamilos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 18:36

<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Pozew w sądzie złożysz jako Pat, Anabel czy Laura? Bo widzę, że szturmujesz zdrowy rozsądek pod różnymi nickami, zamiast pod własnym imieniem i nazwiskiem...<br><hr>Lovtza<br>
Widzisz Łowca, najwyraźniej jest tutaj coś na rzeczy - a rzecz w tym aby wywołać kontrowersję i lepszą oglądalność? Bo temat nieodpowiednich sprzętów odnosi się do wszystkich zaś, proszę przyznaj, umieszczanie go w takiej formie (sporo epitetów poniżej pasa) i kontekście mogło TYLKO wywołać burzę, nie wspominając o okraszeniu go takimi durnymi filmikami.
Zresztą do kogo ja się zwracam, do redaktora który jakiś czas temu pierd..nął tytuł "Motocyklistki wiozą śmierć"? To by wiele wyjaśniało...<br><hr>iwa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 18:38

<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Widzisz Łowca, najwyraźniej jest tutaj coś na rzeczy - a rzecz w tym aby wywołać kontrowersję i lepszą oglądalność? Bo temat nieodpowiednich sprzętów odnosi się do wszystkich zaś, proszę przyznaj, umieszczanie go w takiej formie (sporo epitetów poniżej pasa) i kontekście mogło TYLKO wywołać burzę, nie wspominając o okraszeniu go takimi durnymi filmikami.
Zresztą do kogo ja się zwracam, do redaktora który jakiś czas temu pierd..nął tytuł "Motocyklistki wiozą śmierć"? To by wiele wyjaśniało...<br><hr>iwa<br>
I szkoda tylko, że poróżnia to tylko środowisko motocyklowe i utrzymuje wzajemne antagonizmy. Nic dobrego, chociaż być może niektórzy mieli trochę śmiechu i z artykułu i zkomentarzy - jedyny plus<br><hr>iwa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 18:56

<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Widzisz Łowca, najwyraźniej jest tutaj coś na rzeczy - a rzecz w tym aby wywołać kontrowersję i lepszą oglądalność? Bo temat nieodpowiednich sprzętów odnosi się do wszystkich zaś, proszę przyznaj, umieszczanie go w takiej formie (sporo epitetów poniżej pasa) i kontekście mogło TYLKO wywołać burzę, nie wspominając o okraszeniu go takimi durnymi filmikami.
Zresztą do kogo ja się zwracam, do redaktora który jakiś czas temu pierd..nął tytuł "Motocyklistki wiozą śmierć"? To by wiele wyjaśniało...<br><hr>iwa<br>
Komentatorzy napisał(a):I szkoda tylko, że poróżnia to tylko środowisko motocyklowe i utrzymuje wzajemne antagonizmy. Nic dobrego, chociaż być może niektórzy mieli trochę śmiechu i z artykułu i zkomentarzy - jedyny plus<br><hr>iwa<br>
Podobny artykuł przygotowaliśmy także z myślą o facetach: <a href="http://www.scigacz.pl/Pojemnosci,litosci,10253.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Pojemnosci,litosci,10253.html</a> Tam jednak faceci w komentarzach mniej lub bardziej sensownie ze sobą dyskutowali. Tutaj jednak pojawiły się pazury, nienawiść, skakanie sobie do gardeł. Nie dziwię się, że Arabowie najbardziej boją się w izraelskiej armii... właśnie kobiet, a najgorzej tych z bronią;)<br><hr>Lovtza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 20:11

A ja te wszystkie rady mam w nosie i na pierwsze moto kupie R1 hehe :-)<br><hr>Weronika
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 20:58

Komentatorzy napisał(a):A ja te wszystkie rady mam w nosie i na pierwsze moto kupie R1 hehe :-)<br><hr>Weronika<br>
jak się zabijesz to nikt nie będzie po tobie płakał, im mniej debili na drogach tym lepiej :P :)<br><hr>m
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 20:59

<br><hr>Laura<br>
ahahahahahahahahahahahahahah kolejna zdesperowana<br><hr>:)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/2/2011, 22:12

To jest dopiero artykuł, długo tego nie zapomnę :) <br><hr>5
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 00:36

<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Ho ho ho, redakcja umie sprawdzic IP. Wow! Rewelacja.
Nauczcie się jeszcze pisać z sensem.<br><hr>żegnam ścigacza<br>
Komentatorzy napisał(a):No widzisz, w przeciwieństwie do Ciebie, autorka miała dość odwagi, aby pod tekstem podpisać się imieniem i nazwiskiem...<br><hr>Lovtza<br>
chłopie weź Ty się napij porządnie dobrego piwa bo piejesz jak zdarta płyta ...
Pozdrawiam <br><hr>kicia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 00:58

<br><hr>Laura<br>
a mowilem kobieto nie wychodz z kuchni...<br><hr>t
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 09:11

trzeba przyznać, że tekst jest kiepskiej jakości, wrzucający wszystkie Panie do jednego wora.. niektore ogarniaja sprzety lepiej niż niejeden koleś, inne kupują dla lansu (np pewna ładna blondynka z łodzi,która w wylalanych ciuchach na nowym gsxr750 - ktorego notabene nie potrafila opanowac potrafila sciagacz kask stojac na czerwonym swietle, tylko po to aby faceci w samochodach slinili sie na jej widok).

Ogolnie tekst wywolal spore poruszenie i szkoda tylko, ze pisala go osoba moim zdaniem o malym doswiadczeniu redakcyjno-motocyklowym lub chcaca obnazyc zycie pewnych motocyklistek z warshafki.<br><hr>XXX
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 10:13

I właśnie w komentarzach (oczywiście nie wszystkich) ujawnia się wybiórczość czytanych informacji. Większość urażonych, oburzonych zrozumiało mniej więcej tyle: "bla bla bla bla bla drobna kobieta na litrowym motocyklu to idiotka bla bla bla bla". Artykuł traktuje o wyborze pierwszego motocykla (a jest kilka takich artykułów na scigacz.pl) z punktu widzenia kobiety, adresowany bezpośrednio do kobiet, a pośrednio do wszystkich POCZĄTKUJĄCYCH (słowo klucz) motocyklistów. Po za tym chyba każdemu umknął cytat DOŚWIADCZONEJ (kolejne słowo klucz) motocyklistki, która jest przytoczona jako autorytet popierający stawianą tezę. Większość jednak czepia się pojedynczych zdań, a nie całości. Skąd więc to wszechobecne oburzenie artykułem. Czujesz się na siłach jeździć R1? Śmiało, tylko potem bez płaczu, że maszyna "poniosła" (to jest kierowane do każdego, nie tylko do płci pięknej). Jestem mężczyzną, warzę ~95kg a mimo to już 3ci sezon będę jeździł CBR600F4 (wcześniej była MZ150TS oraz jakieś przejściowo porzyczone "większe" maszyny), daje mi to niesamowitą frajdę i nie spinam się na widok innego gościa lub kobiety na nowszym, szybszym, lżejszym, mocniejszym motocyklu, bo nie o to przecież chodzi. Artykuł słusznie wytyka podejście do motocykla jak do lansu. "Jak będę jeździł 600tą to będą się ze mnie śmiać, że jeżdżę skuterem". Artykuł ten to swoisty apel o rozwagę przy doborze sprzętu. Przy poprzednich artykułach typu "wybór pierwszego motocykla" nie było takiej fali "urażonych". Widać słowo "Kobieta" w tytule zmienia totalnie znaczenie tekstu.<br><hr>Kamil
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 13:25

Zeby bylo fair,ten atrykul powinien uwzgledniac rowniez mezczyzn,gdyz nie wszyscy motocyklisci sa powyzej 180cm i waza min 90kg.Wrecz przeciwnie-pelno "malych knypkow" w PL,ktorzy nie panuja nad moto ze wzgledu na swoja fizycznosc,a co gorsza brak umiejetnosci i znajomosci sprzetu. Natomiast co do rad,to sie zgadzam,ze kobiety czesto nie mysla o bezpieczenstwie przy wyborze moto,lecz bardziej kieruja sie sugestiami kolegow z otoczenia.Niestety to powoduje,ze wartosciowe motocyklistki sa traktowane jak puste lalki na dwoch kolach,nie panujace nad maszyna i nie czerpiace przyjemnosci z jazdy..eh,nie ma to jak stereotypy!<br><hr>Yamaha XJ6
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 14:12

Babskie fanaberie!

Choć zgodze się z wypowiedzią zawodniczki - krótkowzroczność !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Oj joj joj !
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/2/2011, 18:56

Komentatorzy napisał(a):Niby z sensem napisane, ale jak panna- autorka nie jeździ albo ma małe doświadczenie to ja bym się nie wypowiadała na jej miejscu. Taki artykuł przystoi starej wyjadaczce a nie jakiejś gówniarze.
W ogóle dużo żenady na tym ścigaczu, każdy coś może wypocić i opublikować..
Na szczęście niedługo zaczyna się sezon i mniej będzie gadania a więcej jeżdżenia :) Do zoba w trasie i na torach<br><hr>Chili<br>
Komentatorzy napisał(a):a co do rzeczy ma doswiadczenie? nawet JEZELI go nie ma, to co z tego? skoro artykul jest z sensem i ma podstawy, to to sie liczy :)<br><hr>motocyklista<br>
Komentatorzy napisał(a):co ma tu sens??? - chyba nie masz żadnych podstaw o jeździe motocyklem !w ogole czyms jedzisz czy tylko gapisz się jak jedżą inni i wypisujesz bzdury na forach czy tam gdzie popadnie<br><hr>kucin<br>
Troll alert!<br><hr>jeżdzący
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/2/2011, 10:23

"Ile z nas tak naprawdę jest w stanie przyjąć na szczupłą nóżkę ponad 200 kg?" Czyli mam podnieść cały motocykl w gorę, stojąc na jednej nodze ? O to chodzi w tym zdaniu ? <br><hr>bzdury
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/2/2011, 13:23

Panowie nie dolewajmy oliwy do ognia... każdy z nas interpratuje ten tekst innaczej ale widze że kobiety potraktowały go jako wielki pocisk po płci pięknej a ja mysle że nie potrzebnie...<br><hr>Baransiu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/2/2011, 17:22

Ten artykuł dotyczyć powinien wszystkich początkujących. Ale jako, że pisała go Pani to od razu inne Panie poczuły się wezwane do odpowiedzi. Jeżdżę 25 lat ale po raz pierwszy wpisuje swój komentarz w tej tematyce. Z motocyklem jest jak z bronią; zawsze znajdzie się ktoś kto zrobi sobie krzywdę albo komuś. Ja na to drugie się nie zgadzam... Ważne jest aby miec świadomość czegoś więcej poza lansem...najlepiej myśleć o przyjemności jeżdżenia ale z głowa i doborem sprzetu adekwatnie do realnych mozliwości :-). Ciekawe czy ktoś z wypowiadających sie przejeżdża wiecej niz 3-4 tys km w sezonie :-). Pozdrawiam wszystkich<br><hr>Witold
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/2/2011, 20:21

<br><hr>Laura<br>
Komentatorzy napisał(a):Żal mi ciebie...<br><hr>3z<br>
Komentatorzy napisał(a):O, kolejny mądry komentarz 3z (zresztą jak powyżej).<br><hr>Anabel<br>
Bo to aż żal odnosić się do takich absurdalnych wypierdów, łyżko... <br><hr>3z
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl