Motor dla dużego kolesia
• Strona 1 z 1
Motor dla dużego kolesia
Witam wszystkich!
Szukam motoru dla mnie, choć muszę przyznać że wcale taki mały nie jestem
(2 m na 95 kg). Muszę jeszcze dodać że jeszcze rozpoczynam pasję z motorami. Motory mnie zawsze interesowały. Doradźcie mi jaki powinienem wybrać na dobry początek, a także nie zbyt mały żebym nie stał się pośmiewiskiem na drogach. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
P.s. Myślałem o Hondzie NSR 125, nie widziałem go jeszcze więc trudno jest mi go określić czy jest duży czy mały.
Szukam motoru dla mnie, choć muszę przyznać że wcale taki mały nie jestem

P.s. Myślałem o Hondzie NSR 125, nie widziałem go jeszcze więc trudno jest mi go określić czy jest duży czy mały.
- TheRaqur
- Świeżak
1. Nie ten dział
2. viewtopic.php?t=49590
3. Chcesz motor kup se np pralke, tam też go znajdziesz.
2. viewtopic.php?t=49590
3. Chcesz motor kup se np pralke, tam też go znajdziesz.
- arktan
- Bywalec
Trochę wyrozumiałości dla kolegi, jak sam napisał dopiero zaczyna przygodę z motocyklami. Motor jest to silnik, a ty zapewne chcesz kupić motocykl. Jakim budżetem dysponujesz? Jaki rodzaj motocykla cię interesuję?
Komar-2, Honda Rebel 125, Jawa 250 Suzuki SV 650 S 06'
-
tobiach - Świeżak
Autorze, nsr 125 to maleństwo, z większych moto jakie znam to bandit 600, gsxf 600 i 750, choć nie wiem w ogole jaka interesuje Cię pojemność, i rodzaj motocykla, wybrałeś sobie nsr więc pewnie sportowe motocykle, a one właśnie są bardzo małe nawet 600.
Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Bandit również nie jest najwiekszym motocyklem.. Podobnie jak Gs i er-5 . Najwiekszy z UJM to Xj . Sam mam 191 cm i jest na nim najlepsza pozycja . A moze coś z enduro turystyczny motocykli by ci pasowało ?
motorynka- aprillia scarabeo --- Yamaha xj 600 

- carma
- Świeżak
Z enduro powiadasz... nie, raczej nie, czyli mam z tego wywnioskować że harce z motocyklami mam porzucić(przynajmniej nie w tym wcieleniu)?! Również dobrze mógłbym pistoletem "palnąć sobie w łeb". Musi być jakiś ratunek...
proponuję zastosować się do podanego linku - naprawdę warto, oraz poczytać na temat rodzajów motocykli
różnica między enduro a turystycznym enduro jest bardzo duża
madcap
proponuję zastosować się do podanego linku - naprawdę warto, oraz poczytać na temat rodzajów motocykli
różnica między enduro a turystycznym enduro jest bardzo duża
madcap
- TheRaqur
- Świeżak
A któż tak powiedział? Ja mam 194 cm i jeżdżę na GS 500. Nie jest to może wymarzony motocykl dla osób wysokich ale jestem w trakcie szukania czegoś większego dla siebie. Udaj się do jakiegoś handlarza, kolegi, kogokolwiek kto da Ci się przymierzyć do motocykla i sam oceń.
Gleba nie wybacza...
-
Banaś - Świeżak
TheRaqur pamiętaj o tym że rzadko kiedy pierwszy sprzęt jest docelowym motocyklem, NSR125 bym sobie odpuścił, najzwyczajniej w świecie będzie ci na nim nie wygodnie, po za tym nie napisałeś najważniejszego, czyli jakim budżetem dysponujesz na moto + akcesoria, jeżeli nie podasz tych informacji to nie widzę sensu dalszego drążenia tego tematu :E
- Rave_89
- Świeżak
carma napisał(a):Bandit również nie jest najwiekszym motocyklem.. Podobnie jak Gs i er-5 .
Widzałeś kiedyś gsa obok bandita albo jajka?

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
eee, moze varadero?
a jak ma byc scigaczopodobne to nie mam pojęcia
moze R1, ale kupujac ja skazalbys sie na smierc
z takich duzych motocykli o sportowym zacieciu to sa bmw ale to drogie sprzeta.
varadero byloby super ale to turystyk bardziej
jak wpadne na jakis pomysl to dopisze jeszcze
a jak ma byc scigaczopodobne to nie mam pojęcia
moze R1, ale kupujac ja skazalbys sie na smierc
z takich duzych motocykli o sportowym zacieciu to sa bmw ale to drogie sprzeta.
varadero byloby super ale to turystyk bardziej
jak wpadne na jakis pomysl to dopisze jeszcze
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
carma napisał(a):Bandit również nie jest najwiekszym motocyklem.. Podobnie jak Gs i er-5 . Najwiekszy z UJM to Xj . Sam mam 191 cm i jest na nim najlepsza pozycja . A moze coś z enduro turystyczny motocykli by ci pasowało ?
enduro nie nadają się na asfalt, jeżeli mowa o typowych enduro,
jeżeli coś wysokiego na asfalt i do miasta to polecam ktm lc4, yamaha xtx, xt, suzuki dr oraz inne soft endura, które sprawdzają się jako supermoto i lekkie enduro na leśne ściezki, wzniesienia i pola
z supermoto ktm smc, honda fmx i inne
ale jak to ma byc 1 maszyna polecał bym fmxa, dr 650 bądź xt, xtx są to dobre i sprytne maszyny, ale nie są tak porywiste i narwane jak lc 4 i inne ktmy
kwestia jeszcze pieniędzy jakie kolega chce przeznaczyc na motocykl
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości