Zobacz wÄ…tek - Wymontowanie stacyjki Kawasaki GPZ 500 98r.
NAS Analytics TAG

Wymontowanie stacyjki Kawasaki GPZ 500 98r.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Wymontowanie stacyjki Kawasaki GPZ 500 98r.

Postprzez sibert-rally » 20/2/2011, 21:10

Witam. Ostatnio zacząłem przeglądać elektrykę w nowo nabytym GPZ-cie i stwierdziłem że w kostce od stacyjki jest jakiś dziwny "mostek"zrobiony a w zasadzie był tam wciśnięty kawałek drutu. Zajrzałem pod czachę i zobaczyłem że przy stacyjce są dwa przewody odłączone(odcięte,oderwane...). Akurat te przewody były zwarte w kostce i po wyjęciu z niej mostka przestały działać światła postojowe. Dodam że stacyjka też nie działa prawidłowo bo po przekręceniu do końca w prawo nie włączają się światła postojowe.
Przydało by się więc wymontować tą stacyjkę tylko że tam są chyba jakieś śruby zabezpieczające. Wykręcał ktoś może stacyjkę z GPZ-ty??
A może ma ktoś zdjęcie stacyjki z widocznymi przewodami??
sibert-rally
Świeżak

Postprzez marynarz1 » 20/2/2011, 21:25

Ściągnij sobie serwisówkę i tam będziesz miał schemat układu elektrycznego. Jak go porównasz z twoim podłączeniem stacyjki będziesz wiedział co masz nie tak i jak to podłączyć prawidłowo.
SUZUKI RF 900 96'
marynarz1
Świeżak

Postprzez sibert-rally » 20/2/2011, 23:36

Na pewno mam coś nie tak ze stacyjką. Chodzi o to żeby spróbować ją naprawić. Można wymienić całą ale wtedy albo resztę zamków razem albo wozić dwa klucze...
Myślę że w starej wystarczyłoby przylutować te dwa przewody które są urwane. Trzeba by tylko wiedzieć w którym miejscu je przylutować...
sibert-rally
Świeżak

Postprzez Przemo_rene » 20/2/2011, 23:46

ściągnij górną półkę całą ze stacyjką i nie bedziesz miał problemów z odkręceniem jej bo jej zwyczajnie nie odkręcisz - tak bedzie szybciej. Wtedy naprawisz co tam chcesz. Tylko moto daj na podstawcę centralną.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
Przemo_rene
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez sibert-rally » 24/2/2011, 23:07

Przemo_rene dzięki za rade. Zrobiłem tak jak pisałeś. Wszystko nareperowane i działa jak instrukcja pisze:D
sibert-rally
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê