Zapowietrza mi siÄ™ bak w Honda CBR 900 sc28.
• Strona 1 z 1
Zapowietrza mi siÄ™ bak w Honda CBR 900 sc28.
Witam. Mam problem z moim motorem. Po przejechaniu dosłownie paru kilometrów i otworzeniu baku bucha z niego powietrze. Sprawdzałem te gumy co idą od spodu do baku i są one drożne. Jeżeli ktoś wie jak to naprawić to proszę o radę. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
- KOSA81
- Świeżak
Bucha? A nie zaciąga powietrze? Musisz mieć odpowietrznik zapchany. Nie wiem gdzie go masz ale z tego co pamiętam jak jeździłem wsk'ami, komarkami to był on w korku zbiornika. Tutaj nie wiem gdzie to jest. Może przelew jest jednocześnie odpowietrznikiem.
SUZUKI RF 900 96'
-
marynarz1 - Świeżak
wystarczyło że korek sie czyms zasyfił. rozbierz go poczysc i zobacz co z tego bedzie 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Odpowietrzenie nie jest w korku. Od spodu zbiornika obok przelewu jest, a raczej powinien byc drugi wezyk, jesli nie jest zapchany dmuchnij w niego kiedy bedzie zamontowany do zbiornika, czasami lubi sie zapchac metalowa rurka w srodku zbiornika.
- toper-utl
- Świeżak
Cienka rurka odpowietrzenia wychodzi ze ziornika i dzieli sie na dwie za posrednictwem trojnika, a potem jedna idzie do przelewu gaznika, a druga w dół pod moto. Może sprawdzałeś droznosc z zalozonym trojnikiem, wtedy przy dmuchnieciu powietrze idzie do gaznikow i wydaje sie wszystko ok, bo niby drozne. podlacz pojedynczy wezyk bezposrednio do odpowietrzenia zbiornika i sprawdz. Jesli bedzie przelot i nadal nie bedzie trybilo prawidłowo, to hanka jest zaczarowana i nic wiecej nie poradzisz....
- toper-utl
- Świeżak
po przeczytaniu tych opisów jakos nie moge sobie tego wyobrazić. ale nie mozesz po prostu np dmuchnąc w jeden lub drugi węzyk (załozone i wszystko podpiete żeby było) i wtedy bys miał pewnosc czy jest wszystko drozne i czy to jest na pewno od tego :d jak dmuchniesz powinno sie cisnienie robic w baku i by ci odbiło oktanami i bys na pewno czuł czy jest wszystko ok czy nie... tak przynajmniej na chłopski rozum mi sie wydaje 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości