Problem
• Strona 1 z 1
Problem
Witam, mam skuter haotian HN50QT-10. Dzisiaj rano odpalił za drugim razem, oparłem samochód, pobiegłem do domu po kask, wracam skuter leży na ziemi z pękniętym lusterkiem. Próbuję go odpalić i nic nie mogę, sprawdzałem cy linki się nie odczepiły, etc, wszystko jest. Po 4h znów chciałem odpalić, odpalił po 10min, wyjechałem na ulicę, dodałem gazu i zgasł, później jak lekko dodawałem gazu to gasł od razu, lekko dodaje i gaśnie. Co to może być?
- Man1ek17
- Świeżak
Wyczyść filtr powietrza, jeśli nie pomoże wyczyść, gaźnik, sprawdź świece, jak się wypala, czy jej nie zalewa, jeśli widać spore zużycie wymienić, do tego sprawdź filtr paliwa.
Dlaczego opierasz skuter o samochód i lakier rysujesz, stopka Ci się urwała?
Dlaczego opierasz skuter o samochód i lakier rysujesz, stopka Ci się urwała?
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Może rolki wariatora uległy uszkodzeniu po tym incydencie? To by tłumaczyło takie zachowanie. Zobacz jak skuter reaguje w różnych pozycjach. Przekrzyw go na prawa stronę. dodaj gazu. przekrzyw na lewą...

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
jak wyżej kolega sądze ze roki mogły się obsunąć lub uledz zniszczeniu brak przyspieszenia lub ogolnego opalenia moze byc skutkiem uszkodzeniem rolek.
- pink panther
- Świeżak
Ja też tak mam w moim chińczyku, jak np. jakąś glebe zaliczę. Po prostu odpalam go tak długo aż odpali, a potem jeżdzę i po jakimś czasie obroty, to czy zapala samo się naprawi. :0 trzeba cierpliwości a ta cierpliwość to jakieś mniej więcej 3 km drogi do przejechania.
Myślę że nie trzeba wgl zaglądać do żadnych rolek, na początku tylko się pomęczyć trochę, samo się naprawi. a jak dajesz na obroty i Ci gaśnie to też tak mam szczególnie w zimę, troche cierpliwosci i poczekac az sie rozgrzeje.

Odważni nie żyją wiecznie, lecz ostrożni nie żyją wcale...
-
Tuniard - Świeżak
"Dlaczego opierasz skuter o samochód i lakier rysujesz, stopka Ci się urwała?"
Bo mam tylko boczną, a tam mam jakiś czujnik, że jak postawie skuter na tą stopkę to gaśnie, albo nie odpali jak nie będzie schowana. Chińskie pomysły...
"a jak dajesz na obroty i Ci gaśnie to też tak mam szczególnie w zimę, troche cierpliwosci i poczekac az sie rozgrzeje."
Ostatnio go odpalam prawie codziennie i nic takiego nie miałem, po prostu teraz coś mu odwaliło jak spadł, gdy przekręcę lekko, dodam gazu to od razu się dławi i ma gasnąć, a jak puszczę to dalej chodzi. Jutro sprawdzę wszystko co pisaliście.
Bo mam tylko boczną, a tam mam jakiś czujnik, że jak postawie skuter na tą stopkę to gaśnie, albo nie odpali jak nie będzie schowana. Chińskie pomysły...
"a jak dajesz na obroty i Ci gaśnie to też tak mam szczególnie w zimę, troche cierpliwosci i poczekac az sie rozgrzeje."
Ostatnio go odpalam prawie codziennie i nic takiego nie miałem, po prostu teraz coś mu odwaliło jak spadł, gdy przekręcę lekko, dodam gazu to od razu się dławi i ma gasnąć, a jak puszczę to dalej chodzi. Jutro sprawdzę wszystko co pisaliście.
- Man1ek17
- Świeżak
witam, mam problem bo kupilem sportowy wydech i wymienilem rolki. od pewnego czasu skuter zaczal mi duzo palic i nie wchodzi na obroty, wyczyscilem filtr powietrza i kupilem swiece. nic sie nie zmienilo nie wiem czy to nie bd pierscienie uszkodzone... odpisujcie ;] bo nie wiem co z tym zrobic ;/;/
zapomniałeś napisać jaki to skuter i z jakim silnikiem
senekkorzenna
zapomniałeś napisać jaki to skuter i z jakim silnikiem
senekkorzenna
- daniel2613
- Świeżak
jesli myslisz ze to pierscienie to zmierz kompresje,
ale mi sie wydaje ze wystarczy wyregulowac gaznik(jak bedzie juz okolo +10 bo takto ciezko jest to zrobic), nowe paliwko i nie bedzie problemu,
bo zakładajac sportowy wydech zyskałes mocy bo szybciej wymienia mieszanke w cylku, nie tyle szybciej co dokłądniej
ale mi sie wydaje ze wystarczy wyregulowac gaznik(jak bedzie juz okolo +10 bo takto ciezko jest to zrobic), nowe paliwko i nie bedzie problemu,
bo zakładajac sportowy wydech zyskałes mocy bo szybciej wymienia mieszanke w cylku, nie tyle szybciej co dokłądniej
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
- daniel2613
- Świeżak
- daniel2613
- Świeżak
- daniel2613
- Świeżak
ciezko co kolwiek doradzic. oddaj do mechanika bo z takimi sprzętami nigdy nic nie wiadomo
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
- daniel2613
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości