F4 ? Prosze o opinie.
• Strona 1 z 1
F4 ? Prosze o opinie.
Witam.
W tym sezonie planuję przeznaczyć ok 8-10tysięcy na moto.
I zastanawiałem się nad Hondą Cbr f4 lub F4i. Szczerze, F4 bardziej mi sie podoba, ale z drugiej strony f4i ma już wtrysk.
Mam 175cm wzrostu i ważę 78kg.
Będzie to moja pierwsza 600, większość może pomyśleć, że to za dużo jak na pierwszy raz.
Ale sporo jeździłem na swojej 250 i na 600 od kumpli więc myśle, że dam rade.
Prosiłbym o rady i wyrażenie waszych opinii co do wyżej wymienionych motorków, czy będą one dla mnie odpowiednie??
W tym sezonie planuję przeznaczyć ok 8-10tysięcy na moto.
I zastanawiałem się nad Hondą Cbr f4 lub F4i. Szczerze, F4 bardziej mi sie podoba, ale z drugiej strony f4i ma już wtrysk.
Mam 175cm wzrostu i ważę 78kg.
Będzie to moja pierwsza 600, większość może pomyśleć, że to za dużo jak na pierwszy raz.
Ale sporo jeździłem na swojej 250 i na 600 od kumpli więc myśle, że dam rade.
Prosiłbym o rady i wyrażenie waszych opinii co do wyżej wymienionych motorków, czy będą one dla mnie odpowiednie??
- myksterz
- Świeżak
Oba motocykle są godne zainteresowania a czy będą dla Ciebie odpowiednie? Jeśli lubisz plastiki to jak najbardziej tak. Uważam, że to bardzo udane konstrukcje.
Jeśli chodzi Ci o wzrost i wagę to myślę, że nie będą przeszkodą.
Trochę info odnośnie hondy cbr
http://www.scigacz.pl/Honda,CBR,600F,1210.html
Jeśli chodzi Ci o wzrost i wagę to myślę, że nie będą przeszkodą.
Trochę info odnośnie hondy cbr
http://www.scigacz.pl/Honda,CBR,600F,1210.html
-
mognilwo - Świeżak
Polecam motocykl. Bardzo wytrzyamały, nie trzeba dużo dlubać. Jednyna wadą jest napinacz łańcuszka rozrzadu ale z tym sobie można dać łatwo radę.
Jakbyś chciał wiecej info to pisz na gg.
Jakbyś chciał wiecej info to pisz na gg.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Cebra f4 - legenda, w latach kiedy honda to wypuściła moto był bezkonkurencyjny. Konkurencja była w dupie. Nadal jest to bardzo poszukiwany, niesamowicie niezawodny sprzęt i pomimo lat fajnie wygląda.
F4 vs F4i (ja miałęm f4 a kolega f4i)
Identyczna pozycja, wszystko tak samo, jak zamkniesz oczy to nie wiesz na którym siedzisz.
Zegary starszy model ma ładniejsze - ale to też kwestia gustu - ja lubię analogiczne zegarki.
Wtrysk robi straszna robotę i przez to moto jest duuuużo fajniejsze.
Samo odpalanie, nie ma żadnych głupich dzwigni od ssania, jeden przycisk - pali i nic cię wiecej nie interesuje.
Wtrysk wydawał mi się mocniejszy na niskich obrotach (chociaz moj sprzet to był szrot, wiec tez niewiadomo).
Pozatym nie bylo roznicy
F4 vs F4i (ja miałęm f4 a kolega f4i)
Identyczna pozycja, wszystko tak samo, jak zamkniesz oczy to nie wiesz na którym siedzisz.
Zegary starszy model ma ładniejsze - ale to też kwestia gustu - ja lubię analogiczne zegarki.
Wtrysk robi straszna robotę i przez to moto jest duuuużo fajniejsze.
Samo odpalanie, nie ma żadnych głupich dzwigni od ssania, jeden przycisk - pali i nic cię wiecej nie interesuje.
Wtrysk wydawał mi się mocniejszy na niskich obrotach (chociaz moj sprzet to był szrot, wiec tez niewiadomo).
Pozatym nie bylo roznicy

- Bies600
- Świeżak
Też polecam f4-f4i bardzo przyjazny motocykl,nie ma problemu z dalszą wyprawą,pozycja pomiędzy ss a naked,pasażer też ma wygodnie.Sprawdzony sprzęt polecam,kwestia tylko żeby znaleźć zadbaną f4i za te pieniądze może być ciężko raczej f4 lub f3 97r.
Oczywiście f3 od f4 jest cięższa ale ja osobiście wolałbym kupić f3 zadbaną niż f4 padło.
Oczywiście f3 od f4 jest cięższa ale ja osobiście wolałbym kupić f3 zadbaną niż f4 padło.
CBR 600 F4I
35 lat.
6-sty sezon na 600.
-
mrówa - Świeżak
myksterz napisał(a):Noo właśnie ciekawi mnie czy za te 10 tysięcy uda mi sie znaleźć w miarę fajny egzemplarz...
F4 może tak, ale czy 4i? Wolałbym jednak bo ma ten wtrysk nie trzeba robić regulacji ani nic no i jednak bez ssania.
Kolego za 10 tysi może być bardzo ciężko z F4i w dobrym stanie- trzeba dać przynajmniej 12...
Co do wtrysku- w tym układzie zasilania reguluje sie przepustnice, także nie jest on też taki całkowicie bezobsługowy.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
motoftw napisał(a):To proste, że lepiej kupić zadbaną F4 niż napalać się na F4i aby wtrysk, co wy z tym ssaniem, nie wiem co to za problem?
Ja kiedyś wyznawałem zasadę że dobry gaźnik (czysty, wyregulowany, świece dobre itd) to nie odbiega od wtrysku.
Wokół mnie ostatniego sezonu fruwały same na szprycy i wiem że to jest to.
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
Za 10 tyś jak dobrze poszukasz to możesz wyrwać f4 w bardzo dobrym stanie kumpel kupił z 2000r za 10tyś i moto jak malina silnik chodzi jak nowy ja mam f4i z 2005 roku dałem 15tyś też przed kupnem jeździłem oglądałem f4i w kasie do 10-12 tys i niestety same szroty poczekałem dozbierałem kasy i udało się trefić na perełkę. Tak więc powodzenia w poszukiwaniu F4 jak najbardziej dobry wybór na pierwsze poważne moto...
-
rusan150 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości