Zobacz wÄ…tek - Problem z odpaleniem skutera
NAS Analytics TAG

Problem z odpaleniem skutera

i inne małe pojemności
_________

Problem z odpaleniem skutera

Postprzez michaÅ‚_645 » 9/2/2011, 13:51

Witam
Mam problem z odpaleniem skutera po zimie. Podejrzewam że może być to problem z akumulatorem. Przed zimowaniem oczywiście wyciągnąłem aku , skuter zimował w piwnicy. Z końcem grudnia dolałem do aku wody destylowanej i naładowałem go do pełna. Chciałem przepalić mojego neosa, ale jak się okazało bezskutecznie. Jako że wtedy zingnorowałem ten problem sądząc że może mieć na to wpływ niska temp. tak teraz przy +10 stopniach problem się ponagla. Czy macie jakieś sugestie propozycje. Na tym akumulatorze przejeździłem jeden sezon jakieś nie całe 7tyś.
michał_645
Świeżak

Postprzez michaÅ‚_645 » 9/2/2011, 20:20

Tak dolewałem przed samym ładowaniem, wszystko z poziomem ok. Tylko zastanawia mnie to czy nie zaszkodziło mu to że leżał prawie miesiąc wyciągnięty nie w pełni naładowany lub prawie rozładowany potem go naładowałem. Proszę pomóżcie bo już bym chciał jeździć ;P
michał_645
Świeżak

Postprzez marynarz1 » 9/2/2011, 20:47

Może rzeczywiście ci aku padło. Sprawdź jakie ma napięcie. Tanie akumulatorki nie ładowane jakiś okres czasu lubią padać. W sklepie z akumulatorami gość mi powiedział że jak go wyciągnę to najlepiej żebym go doładowywał co jakieś 2 miesiące. Ostatnio rozładowałem go do zera żaróweczką 5W. I naładowałem małym prądem i jak na razie nie mam z nim problemu. Może padł ci i koniec. Kiedyś też mi padł nowy aku po jednym sezonie bo go nie ładowałem przez zimę.
SUZUKI RF 900 96'
marynarz1
Świeżak

Postprzez alan481 » 9/2/2011, 21:18

sprubj go odpalić z innego akumulatora. jak Ci odpali to będziesz wiedział że to jego wina,.. a jak nie, to trzebba szukać gdzie indziej.. : ) Mój znajomy ma Chińską wilgę.. i terz miał problem, z paleniem.. i kazali mu w serwisie, raz na tydzień ją przepalać, i on po tygodniu.. chyba 2 razy musiał ładować akumulator, bo 40 minut bez skutku prubował go odpalić.. ale jak już go odpalił, to potem raz dziennie ją przepalal.. i bylo ok ..: D
alan481
Świeżak

Postprzez KmL1234 » 12/2/2011, 06:40

Może jest ssanie do wymiany, filtr powietrza zasyfiony, albo gaźnik.
Przeczytaj jakie pytanie zadał autor tematu!

senekkorzenna
KmL1234
Świeżak

Postprzez michaÅ‚_645 » 12/2/2011, 11:48

Skuter o dziwo mi odpalił w czwartek za drugim razem z kopa. Oczywiście sprawdzę napięcie. Swoją drogą przed zakończeniem sezonu tzn. przed zimowaniem był generalny przegląd w serwisie yamahy, więc nie powinno być już jakiś większych problemów. Będę musiał się pilnować z tym aku bo już pod koniec sezonu przy ujemnej temp. były problemy z odpalaniem. Inna sprawa że jeździłem cały czas czy był deszcz czy ujemne temp, trochę nawet po śniegu :D więc aku dostawał trochę w du**.
michał_645
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê